کد مطلب: 84987
 
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۳ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۰۶:۱۰
در قرن هشتم میلادی، یونانیان باستان جوراب هایی از جنس پشم و موی حیونات به پا می کردند تا پاهایشان را از سرمای گزنده حفظ کنند و یا از نوارهای چرمین برای پوشاندن پاها استفاده می کردند.
به گزارش ایران خبر، تا به حال به تاریخچه جوراب ها فکر کرده اید؟! شاید گمان کنید نهایتا قدمتش به قرن پانزده و شانزده میلادی برگردد و مبدعش مردمان کشورهای اروپایی بوده اند. امروز همراه کارناوال بیایید تا از نزدیک قدیمی ترین جوراب تاریخ جهان را ببینید. جورابی که قدمتش به ۱۵۰۰ سال پیش بر می گردد و بر خلاف انتظار بافته دست مردمان متمدن مصری بوده است.
جوراب ها در طی قرن ها تغییر پیدا کردند و پیشرفته شدند تا به شکل امروزی خود درآمدند. با توجه به نوشته های تاریخی و شواهد، می توان گفت که نخستین جوراب های دنیا از جنس پوست حیوانات بوده اند که ابتدا آن ها را جدا جدا تهیه کرده و سپس به دور قوزک پا پیچانده می شدند.


در قرن هشتم میلادی، یونانیان باستان جوراب هایی از جنس پشم و موی حیونات به پا می کردند تا پاهایشان را از سرمای گزنده حفظ کنند و یا از نوارهای چرمین برای پوشاندن پاها استفاده می کردند.


جالب است بدانید که تا اواخر قرن نوزدهم و پیش از کشف جوراب های مصری، قدیمی ترین جوراب ها را متعلق به یونانیان می دانستند تا این که باستان شناسان این جوراب های پشمی و بزرگ را در حفریات باستان شناسی و در نزدیکی رود نیل در مصر کشف کردند.

در پیش رو دو جوراب بزرگ، پشمی و قرمز رنگ به چشم می خورد که در قسمت انگشتان دو بخش جداگانه دارند و احتمالا به این دلیل است که این جوراب ها را با صندل و دمپایی به کار می بردند؛ گرچه از کاربری دقیق این جوراب ها که برای افراد زنده یا مردگان بوده است، اطلاعات دقیقی در دست نیست. طبق بررسی کارشناسان، زمان بافت این جوراب ها به سال های 250-420 میلادی بر می گردد.

به این جوراب ها می توان عنوان قدیمی ترین جوراب های جهان را داد، چرا که تا به حال جورابی قدیمی تر از این ها یافت نشده است. امروزه این جوراب های قرمز رنگ و تاریخی در مجموعه منسوجات و بافته های موزه ویکتوریا و آلبرت در لندن نگهداری می شود.
دوره تاریخی: قرن چهارم تا ششم میلادی
قدمت: 1500 سال پیش (سال های 250-420 میلادی)
جنس: پشم
سال کشف: اواخر قرن نوزدهم
محل کشف: مصر، نزدیکی رود نیل
محل نگهداری: موزه ویکتوریا و آلبرت، لندن
منبع : کارناوال