کد مطلب: 68774
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۴ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۳۲
روغنهای زیتون با دستهبندیِ POMACE ، غیرخوراکی، صنعتی، باکیفیت بسیار پایین و سرطانزا هستند.
به گزارش
ایران خبر، کارشناس ادارهکل استاندارد استان بوشهر گفت: طبق ا ستاندارد ملی روغنهای زیتون به چهار دسته تقسیم میشوند، دسته اول EXTRA VIRGIN یا فرابِکر هستند که دارای کیفیتی بسیار مناسب و برای سلامتی بسیار مفید است دسته دوم VIRGIN یا بکر هستند، دسته سوم REFINED هستند که این روغن برای کسانی که از بوی روغن زیتون بدشان میآید یا به آن حساس هستند ساخته و بوی آن گرفته میشود و دسته چهارم هم POMACE هستند.
امیرحسین قدیمی افزود: روغن زیتون POMACE را از تفاله زیتونی می گیرند که روغنگیری شده و میزان 2 تا 7 درصد روغن در تفاله آن باقی مانده است و چون نمیتوانند آن را بهراحتی استخراج و استحصال کنند با استفاده از حلّالهای آلی که بیشتر هگزان است با حرارت بسیار زیاد، آن را بهدست میآورند.
کارشناس صنایع غذایی ادارهکل استاندارد استان بوشهر ادامه داد: ماندن هگزان در محصول نهایی میتواند موجب ایجاد بیماریهای گوناگونی از جمله سرطان شود،لذا این روغنهای زیتون بسیار بیکیفیت هستند و مصرف خوراکی ندارند و طبق استانداردها فقط در صنعت، لوازم آرایشی و بهداشتی و داروسازی استفاده میشوند.
قدیمی با اشاره بهاینکه روغن زیتون یکی از بهترین، سالمترین و مفیدترین روغنهای نباتی مایع در جهان است، از مصرفکنندگان خواست هنگام خرید به درجه کیفی و دستهبندی آن توجه کنند و هرگز برای مصرف خوراکی، روغن زیتون POMACE را نخرند.
منبع : خبرگزاری صدا و سیما