چند کلمه شوخی و جدی با مدير آپارات؛

پاسخ خواندني مدير تلگرام به شکوائیه اخير مدير آپارات

کد مطلب: 68651
 
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۲۷
محمدجواد شکوری مقدم، مدیر سرویس اشتراک گذاری ویدیوی «آپارات» هفته ی گذشته روی وبلاگ شخصی اش مطلبی خواندنی خطاب به پاول دورف، مدیرعامل تلگرام نوشت که باعث واكنش هاي بسياري در فضاي مجازي شد.
پاسخ خواندني مدير تلگرام به شکوائیه اخير مدير آپارات
 
به گزارش ايران خبر، محمدجواد شکوری مقدم، مدیر سرویس اشتراک گذاری ویدیوی «آپارات» هفته ی گذشته روی وبلاگ شخصی اش مطلبی خواندنی خطاب به پاول دورف، مدیرعامل تلگرام نوشت که خودش آن را «چند کلمه شوخی و جدی با مدیر تلگرام» نامیده است؛ شکوائیه ای که در واقع کنایه ای است به برخورد های دوگانه ی داخلی در قبال سرویس های اینترنتی خارجی و داخلی.

شکوری مقدم در گلایه نامه ی طنز خود، برخورد سلبی با شرکت های اینترنتی فعال در داخل ایران را با برخورد مسامحه جویانه ای مقایسه کرده است که به عقیده ی او ظاهراً دست سرویس های اینترنتی خارجی را برای دسترسی و سرویس دهی به بازار مصرف کنندگان اینترنت در داخل ایران بسیار باز تر از ارائه دهندگان داخلی این خدمات گذاشته است. او در پایان آرزو کرده سرویس های داخلی نیز به همان اندازه ای که سرویس های خارجی در ایران آزادی عمل دارند آزاد باشند.

شکوائیه ی طنز شکوری مقدم چند روز است در محافل آنلاین دست به دست می شود و حتی پاسخ های فرضی دورف به آن نیز دستمایه ی شوخی کاربران فضای مجازی شده است، گفتنی است سرویس های تحت مدیریت محمد جواد شکوری مقدم و تیمش یعنی کلوب دات کام، میهن بلاگ، آپارات، لنزور و فیلیمو، همگی در غیاب سرویس های برجسته ی خارجی نظیر فیسبوک، بلاگ اسپات، یوتیوب، نتفلیکس و غیره در ایران فعالیت خود را آغاز کرده یا ادامه می دهند.

در ادامه يكي از پاسخ هاي فرضي به اين شکوائیه را به قلم امین ثابتی بخوانيد:

محمد جواد سلام، آپاراتت چطوره؟ کلوب دات کام، میهن بلاگ، لنزور و فیلمیو چطورند؟
مرسی که به من نامه نوشتی و باهام درد دل کردی، واسه همین دیدم بد نیست که جوابت را حتما بدم تا بی‌ادبی هم بهت نکرده باشم.

محمد جواد جان، خوش به حالت که داخل ایران هستی تا هر کاری بخواهی بکنی و از سرویس‌های موفق اینترنت در جهان کپی بزنی و کلی پول بسازی در غیابشون.

خوش به حالت محمد جواد، هر جور که دوست داری کار می‌کنی و نگران رقابت با شرکت‌های بزرگی مثل گوگل، فیس‌بوک، نت‌فلیکس و… نیستی!

محمد جواد، جدی جدی خوش به حالت، هیچ وقت نگران این نیستی که یک روز از خواب پا بشی و ببینی کل سرویسی که ساعت‌ها و ماه‌ها زحمت کشیدی فیلتر شده؛ و ندونی چرا فیلتر شده، حتی با رفتن اینور و اونور هم نتونی حلش کنی و بهت بگن همینی که هست.

محمد جواد باورت نمیشه برای صدا و سیمای کشورم اصلا مهم نیست من کی هستم، حتی برام تره هم خرد نمی‌کنند. صدا و سیمای کشور تو هم که نگو! هر روز یک چیزی در مورد من می‌گه، یک روز کارمند سازمان جاسوسی فلان کشور هستم و یک روز دیگه جاسوس بهمان کشور. از صبح تا شب هم تو این ترس نیستی که یک دفعه آسمون به زمین بیاد و کمیته فیلترینگ گیر بده به سرویسی که درست کردی.

محمد جواد گفته بودی که نمی‌دونم توبیخ چیه در حالی که می‌دونم. مثلا می‌دونم که با توبیخ‌های دولت‌های گذشته کلی وب‌سایت در ایران فیلتر شده و الان از صدقه سر همین فیلترینگ است که خودت رو «همراه یک تیم صمیمی و مهربان سایت‌های کلوب دات کام، میهن بلاگ، آپارات، لنزور و فیلیمو …» می‌دونی. تازه همین توبیخ‌ها باعث شد اپلیکیشن‌هایی مثل وایبر یا وی‌چت هم فیلتر بشن!

محمد جواد، نوش جونت تو هم باشه که منتظر هستی یک سرویس توسط دولتت فیلتر بشه و بعد تو سریع کپی‌اش را بزنی، فقط به کپی کردن سرویس‌های مختلف بعد از فیلتر شدنشون فکر کن، و اینکه چطوری می‌تونی از دولت بودجه‌های مختلف برای چیزهای «بومی» بگیری. من باید صد جور مراقبت‌های دیگه بکنم که مثلا هکرهای ایرانی سراغ سرویسم نیان و یا اینکه به بیانیه‌های مسخره و خنده‌دار وزیر ارتباطات کشورت هی جواب بدم روی توییتر.

محمد جواد می‌دونم ایران جای عجیبیه، چون یک سری سرویس در کشورت فیلتر هستند در حالی که مقام‌های بلند پایه کشورت ازش استفاده می‌کنند؛ مثلا وزير خارجه‌تون حساب توییتر به زبون فارسی دارد و توییت به فارسی می‌کند در حالی که توییتر در کشورت فیلتره! تازه افرادی مثل تو هم که خودشون را کارآفرین می‌دونند از صدقه سر همین فیلترینگ کلی وب‌سایت راه انداختند و درآمد کسب کردند. درسته که من دم دستشون نیستم،‌ اما مثل آب خوردن می‌تونند سرویسم را در یک چشم به هم زدن فیلتر کنند و بعدا بگن من جاسوس فلان سازمان بودم، حالا کی هست که ثابت کنه این چیزها الکیه؟!

محمد جواد اون وقتی که داری به فیچرهای یواشکی‌ات فکر می‌کنی، من دارم به این فکر می‌کنم که کی می‌شه سرویس من رو مسدود کنند. تازه باید هی روی توییتر به بیانیه‌های مختلف و خنده‌دار هر روز مقامات کشورت هم هی جواب بدم و بگم این حرف‌ها درست نیست. اینم می‌دونم که خیلی چیزها، دلبخواهی ممنوعه مثل دسترسی به فیس‌بوک یا توییتر،‌ درسته؟

در مورد جیگر هم پرسیدی ازم باید بگم که مي‌دونم تا حدودی چیه جیگر، یک بار با یک دوست ایرانی رفتیم و جیگر زدیم ولی خوب تا الان نمی‌دونستم که جیگر لانچش کردن یعنی چی که فهمیدم، هر چند که باید بگم در یک بازار جهانی که شرکت‌های بزرگ عین گرگ وایستادن تا لهت کنند، خیلی بیشتر جیگر لازمه تا بازار انحصاری ایران که با فیلترینگ به نفع افرادی مثل تو شده.

محمد جواد در مورد قانون جرایم رایانه‌ای چیزی نمی‌دونم هر چند که هر از چند گاهی یکی از مقامات کشورت می‌گه براساس این قانون من باید سرورهای تلگرام را بیارم ایران. در همین حد بیشتر نمی‌دونم. سایت ساماندهی را هم اینقدر می‌دونم که جایی برای اینکه سایت‌هاتون را ثبت کنید تا راحت‌تر بتونند سرویس‌های مثل تلگرام را فیلتر کنند. در مورد مجوز اینا هم چیز دقیقی والا نمی‌دونم و علاقه‌ای هم ندارم بدونم.

محمد جواد خوشا به حال تو هم، چون خیلی راحت می‌تونی از فیلترینگ اینترنت در ایران استفاده کنی و هی کپی سرویس‌های خارجی را به عنوان نوآوری به مسئولین بندازی. واقعا حال می‌کنی و جای من رو حتما خالی کن. در مورد خط قرمز هم که والا تا ۲ سال پیش خودت از این خط قرمزها راضی بودی حالا نمی‌دونم چرا یک دفعه این خط قرمزهارو دست و پا گیر می‌دونی، نکنه الان باعث شده بازار رو از دست بدی و می‌خوای باز به کمک دولتت بازار رو به دست بگیری؟

محمد جواد والا من خیلی وقته زدم بیرون، اگر نمی‌دونی من یک زمانی روسیه زندگی می‌کردم اما اینقدر گیر دادن بهم که به اروپا آمدم و کارم را اینجا دارم ادامه می‌دم، بدون کمک دولت روسیه. راستی تو چرا می‌خواهی بیایی بیرون؟ اونجا که خیلی خوبه، دولت ازت تعریف می‌کنه، حمایت مالی هم می‌کنی تازه رقیب‌هارو هم با فیلترینگ با خاک یکسان می‌کنه. دیگه چه می‌خواهی؟

مرسی که باهام درد و دل کردی و من رو برادر خودت دونستی! برات آرزوی موفقیت می‌کنم و امیدوارم که سرویس‌های جدیدی که میان را بهتر کپی کنی. راستی ناقلا تو که این همه از ایران بد می‌گی در صفحه اول پیوندها که برای وب‌سایت‌های فیلتر شده نمایش داده می‌شه چیکار می‌کنی؟

بای محمد جواد جون
پاول از تلگرام
منبع : وبلاگ امين ثابتي