کد مطلب: 66688
 
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۷ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۳۷
منابع خبری روز گذشته از انتشار نامه‌ای خبر دادند که نشان می‌دهد یک پارک جنگلی در شمال کشور فروخته شده است! اهالی منطقه سرخرود استان مازندران طی یک نامه سرگشاده به رئیس‌جمهور خواستار بازگرداندن پارک جنگلی شهدای ملاکلا به منابع طبیعی استان مازندران شدند.
پارک‌ جنگلی محمود آباد فروخته شد، برای جنگل هایمان ارزش قائل نیستیم
 
به گزارش ایران خبر، منابع خبری روز گذشته از انتشار نامه‌ای خبر دادند که نشان می‌دهد یک پارک جنگلی در شمال کشور فروخته شده است! اهالی منطقه سرخرود استان مازندران طی یک نامه سرگشاده به رئیس‌جمهور خواستار بازگرداندن پارک جنگلی شهدای ملاکلا به منابع طبیعی استان مازندران شدند. 

این مساله در حالی مطرح شده است که در سال‌های اخیر هشدار‌های زیادی درباره تخریب و تغییر کاربری جنگل‌ها داده شده است. کارشناسان محیط زیست می‌گویند: ادامه روند فعلی باعث می‌شود یک قرن دیگر اکثر جنگل‌های ایران از بین بروند.

کاهش کیفیت و کمیت جنگل های کشور بر کسی پوشیده نیست و کارشناسان جنگل بر جلوگیری از تخریب این عرصه ها تاکید دارند. بر اساس آمار مراکز معتبر جهانی اگر رویه مدیریتی کشور در زمینه حفاظت از جنگل ها تغییر نکند تا ۷۵ الی ۱۰۰ سال دیگر جنگلی در شمال ایران نخواهیم داشت. بهره برداری بی رویه، قاچاق چوب، تغییر کاربری اراضی، زمین خواری و برداشت بی رویه از عوامل تهدیدهای فراروی جنگل هاست. 

همچنین تغییر اقلیم و خشکسالی از دیگر عواملی است که سبب کاهش کمیت و کیفیت جنگل‌ها شده است. هم اکنون حدود هفت درصد کل مساحت کشور را جنگل ها تشکیل می دهند و این میزان بسیار پایین تر از حد متوسط و میانگین جهانی است. ایران از نظر مساحت جنگل چهل و هفتمین کشور دنیاست. در سال های اخیر تخریب اراضی زراعی، تفکیک و ساخت و ساز در این زمین ها زیان های فراوان به اقتصاد و محیط زیست کشور وارد کرده است. این اقدامات نابودی منابع طبیعی، ساخت و سازهای بی رویه و آثار اجتماعی زیانبار را به دنبال داشته است.

فروش یک پارک جنگلی
اهالی منطقه سرخرود استان مازندران طی یک نامه سرگشاده به رئیس‌جمهور خواستار بازگرداندن پارک جنگلی شهدای ملاکلا به منابع طبیعی استان مازندران شدند. یک فعال محیط زیست گفت: اخیرا ۱۲هکتار از جنگل‌های ۱۹هکتاری منطقه سرخرود که به ‌درخواست اهالی منطقه، پارک جنگلی شهدای ملاکلا نام گرفته بود به‌ مبلغ ۶۰۰میلیون تومان به ‌منظور ساخت مجتمع مسکونی فروخته شده است. سینا زروان افزود: ابتدا مدعی شدند این ۱۲هکتار در اختیار تعاونی مسکن کارکنان وزارت اطلاعات قرار گرفته است، اما این ادعا پس از مکاتبه با وزارت اطلاعات مورد تکذیب قرار گرفت. 

او ادامه داد: اهالی منطقه بارها اعتراض خود را نسبت به قطع درختان پارک جنگلی شهدای ملاکلا که به ‌منظور ایجاد بستر لازم برای فروش این اراضی از بین برده شده‌اند اعلام کردند و بارها مورد تهدید قرار گرفته‌اند، اما همچنان با تمام قوا در برابر تصرف این پارک جنگلی قدیمی مقاومت می‌کنند. به گزارش تسنیم، این فعال محیط زیست از ارسال نامه‌ای سرگشاده به رئیس جمهوری مبنی بر درخواست بازگرداندن جنگل شهدای ملاکلا به منابع طبیعی استان مازندران خبر داد.

 در بخشی از این نامه که خطاب به حسن روحانی نوشته شده و رونوشت آن به نهادهای ذی‌ربط ارسال شده آمده است: «احتراما به استحضار می‌رساند شهرک خانه دریا توسط شرکت خانه پیش از انقلاب شکوهمند اسلامی در مساحت حدودی ۲۰۰هکتار، اقدامات اولیه ساخت آن آغاز و جهت تامین فضای سبز این شهرک، زمینی به‌ مساحت حدودی ۱۹هکتار با سند مجزا به ثبت منابع طبیعی جهت حفظ ماهیت کلی شهرک، پس از تحویل شهرک‌ساز (شرکت خانه) به مالکین شهرک خانه دریا ثبت شد و به اجاره سی‌ساله شرکت خانه به‌عنوان شهرک‌ساز درآمد، در سال ۱۳۸۴پس از پایان دوره اجاره، اشخاص حقیقی و حقوقی برای تصرف و خرید این جنگل دست‌ساز دست به اقدامات گسترده زدند که با تلاش هیات مدیره وقت شهرک و کمک رسانه‌هایی همچون رادیو، تلویزیون، روزنامه‌ها و مجلات و پیگیری‌های قانونی و قضائی، اقدامات افراد سودجو ناکام ماند که برخی از آنها به ‌پیوست ارائه شده است. 

اکنون پس از گذشت ۱۱سال مجددا شاهد تعدی افرادی سودجو به این جنگل شده و مالکین متوجه شده‌اند به‌دلیل عدم پرداخت حق‌الاجاره منابع طبیعی جهت این جنگل ۱۹ هکتاری، توسط هیات مدیره‌های گذشته و کنونی سهوا یا عمدا (بدون اطلاع مالکین شهرک)، اشخاصی سودجو با هماهنگی مراجع قانونی محلی و درخواست ایشان برای استفاده از طرح هادی روستا، توسط اشخاص مورد نظر، اقداماتی گسترده و دقیق برای انتقال این جنگل به بنیاد مسکن انقلاب انجام گرفته، بر اساس گفته‌های هیات مدیره وقت کنونی در اثر گم شدن سند اصلی، اقدام به گرفتن سند المثنی و تک‌برگی شده و در سال ۱۳۹۳ حدود ۱۲هکتار از این جنگل ۱۹ هکتاری، به‌ وسیله سندی با پلاکی فرعی به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی انتقال یافته است و در اردیبهشت ۱۳۹۴ سند این جنگل به شخص ثالثی با نام حسین رحمان‌زاده انتقال داده شده که مشخص است این عملیات انتقال در اواخر اسفند ۱۳۹۳ و فروردین ۱۳۹۴ یعنی در ایام تعطیلات نوروز به آن شخص ثالث (حسین رحمان‌زاده) صورت گرفته است.

با اشاره به متن موجود از یکی از اعضای هیات مدیره انجمن مالکان خانه دریا و شنیده‌ها توسط یکی از اعضای هیات امنای این انجمن بیم آن می‌رود که بسیاری از اعضای هیات مدیره از این امر آگاه بوده‌اند و احتمالا همکاری‌های لازم را با اشخاص سود‌جو انجام داده‌اند‌، کما اینکه یکی از این اشخاص در متنی کوتاه در شبکه اجتماعی تلگرام بشخصه اعلام کرده که نام مالک روی سند صوری است. مالکین شهرک خانه دریا و ساکنین روستای ملا کلا از حضرت‌عالی عاجزانه تقاضا دارند که برای رسیدگی به این موضوع جهت حفظ منابع طبیعی ملی و حفظ این جنگل ۱۹هکتاری با پوشش گیاهی از گونه‌های مختلف پهن‌برگ و سوزنی‌برگ و... و حفظ محیط زیست برای جلوگیری از ساخت‌وساز و ابطال سند صادرشده جهت بازگشت این جنگل به منابع طبیعی استان و برگشت این سرمایه ملی دستورات مقتضی را صادر فرمایید».

برای جنگل هایمان ارزش قائل نیستیم
مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست درباره کم و کیف صیانت از جنگل های کشور به «آرمان» می گوید: چندی پیش سازمان ناسا(ایستگاه فضایی بین‌المللی) اعلام کرد. ایران در سال حدود یک تا یک ونیم درصد از جنگل‌های خود را از دست می دهد. با این تفاسیر اگر سالانه یک درصد از جنگل ها از بین برود ظرف۱۰۰ سال در سطح کشور هیچ جنگلی وجود نخواهد داشت. در ضمن اگر در سال یک و نیم درصد از جنگل های کشور تخریب شود بی شک تا ۷۵ سال آینده ایران بدون جنگل خواهد شد.

 اسماعیل کهرم می افزاید: در حوزه جنگل داری کشور هیچ صیانتی وجود ندارد. در واقع ما برای جنگل هایمان ارزش قائل نیستیم. به گفته او متاسفانه بسیاری از حرف ها از جمله صیانت از جنگل ها روی کاغذ نوشته می شود، اما در مرحله اجرا هیچ اقدامی وجود ندارد. باید دانست که سازمان جنگل ها مراتع و آبخیز داری یکی از فقیر ترین سازمان ها در دولت یازدهم است. بنابراین در این شرایط بودجه ای برای استخدام جنگلبان باقی نخواهد ماند.

این کارشناس محیط زیست تاکید می کند: به دلیل کمبود بودجه حفاظت از اراضی و جنگل ها به شکل گسترده بر عهده یک نفر است و این وسعت اراضی و مدیریت آن توسط یک فرد امکانپذیر نیست. برای مثال هر جنگلبان مسئولیت مدیریت ۳۲ هزار زمین فوتبال را بر عهده دارد. با این تفاسیر دیگر نباید از صیانت و حفاظت صحبت کرد. جنگل های شمال ایران بیش از دیگر جنگل‌های کشور در معرض خطر است. با وجود این، رئیس جمهور در دولت گذشته به جای توجه به محیط زیست و حفاظت از جنگل ها بارها گفته بود که برای دور زدن تحریم‌ها می توان از جنگل‌ها استفاده کرد!
منبع : برترینها