کد مطلب: 60311
 
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۰۹
يك مقام سابق و مهم گفت: كردها اولين دشمن تركيه هستند، دشمن دوم سوريه بویژه بشار اسد، و دشمن سوم روسيه و ايران هستند".
 
به گزارش ایران خبر ،سرکیس النعوم، تحلیلگر مشهور عرب در روزنامه النهار نوشت: يك مقام سابق و مهم در دولت آمريكا كه حوزه مسئولیتش، خاورميانه و جهان عرب و اسلام بوده است در پاسخ به این سئوال که «نظرتان در مورد تركيه كه مخالف روسيه است، و غرب را بخاطر تساهل و ملايمت با سوريه تحقير ميكند چيست؟» گفت: كردها اولين دشمن تركيه هستند، دشمن دوم سوريه بویژه بشار اسد، و دشمن سوم روسيه و ايران هستند". 

سركيس نعوم در ادامه می گويد: اردوغان نفهميد چگونه گام های مهم خود را بردارد، برای همین نزد اعراب سني در سوريه و خارج از این کشور اعتبار خود را از دست داد. او به شورشیان سوري و دشمنان اسد در كشورهاي عربي و بطور كلي به اعراب سني اين وعده را داد كه با تمام وجود، آن ها را ياري خواهد کرد، اما به قول خود عمل نکرد. حتي مصر و عربستان سعودي(دو كشوري كه هرگز تمايل و دوستي نسبت به تركيه نداشتند) آن موقع روی اردوغان حساب كرده بودند، اما اردوغان همه را ناكام گذاشت و چيزي انجام نداد.

این مقام سابق در دولت آمريكا در مورد عربستان مي گويد: عربستان کشوری وهابي و مخالف اخوان المسلمين است".
سركيس نعوم اظهارات مقام سابق آمريكايي را تاييد مي كند اما مي افزايد: هنگامي كه "اخوان المسلمين" به خاطر توطئه عليه جمال عبدالناصر رئيس جمهور مصر، بدست او در معرض سركوب قرار گرفتند، به عربستان پناه آوردند و عربستان سعودي، اشتغال و امنیت را براي آن ها فراهم كرد. اما زماني كه رسما شروع به فعاليت و انتشار دعوت و افكار خود در ميان سعودي ها كردند، مقامات سعودي رفتار خوب با آن ها را متوقف کردند.

مقام سابق دولت آمريكا مي گويد: "اردوغان اخوان المسلمين را دوست دارد، وقبل از اختلاف با بشار اسد، آنها را دوست مي داشت، او چندين بار آن را به من گفته بود". اما به نظر سركيس نعوم اين تظاهری بیش نبوده تا از بشار امتیاز بگیرد.
این مقام سابق آمريكا مي گويد: "اردوغان در مورد مرسی و "اخوان المسلمين" به من گفت: شما (آمريكا) بايد مرسي را به حكومت برگردانيد و از ورود "اخوان المسلمين" به حكومت در جهان عرب حمايت كنيد".

نعوم در مورد تركيه و اردوغان مي گويد: اوضاع تركيه دشوار است. ممكن است مشكلات زيادي در آن رخ دهد. اردوغان باید پس از انتخابات پارلماني و نهاینا پس از كسب راي اكثريت، با "حزب دموكراتيك خلق" كردي، كه دميرتاش آن را بوجود آورد، و در صفوف حاميان و نمايندگان منتخب خود، غير كردها را آورده بود، همكاري مي كرد. اين چنين اكثريت دو سوم را تضمين مي كرد، و قانون اساسي را براي تبديل حكومت به رياست جمهوري اصلاح مي کرد.

نعوم از مقام سابق آمريكايي مي پرسد: آيا آمريكا آنطور که علنا مي گويد، مخالف "داعش" است؟ و او در جواب مي گويد: "آمريكا مخالف "داعش" و مخالف "اسد" است اما در حال حاضر اولويت، نابودی "داعش" است.

وی افزود: در منطقه گفته مي شود كه ديگر خاورمیانه براي آمريكا مهم نيست ولي اين صحت ندارد. منطقه شما براي ما مهم است زيرا ما آن را بعنوان مكان و مجراي تجارت آزاد و براي انرژي مي خواهيم، همچنين براي اينكه منطقه اي ضعيف است، و بدليل اينكه ما اسرائيل را رها نمي كنيم و نخواهيم كرد البته اين بدان معنا نيست كه در جنگ هايش درگير شويم.
وی افزود: عربستان و کشورهای خلیج فارس تاكنون صریحا و روشن "داعش" و اقدامات تروريستي آن را محکوم نکرده اند. آن ها از داعش مي ترسند. اما از شيعه و ايران بيشتر مي ترسند.

نعوم از مقام آمريكايي در مورد ايران مي پرسد. مقام آمريكايي در پاسخ مي گويد: "ايران همچنان امپراتوری پارس است و اینچنین باقی خواهد ماند".
منبع : انتخاب