کد مطلب: 53353
 
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۳۰
حسابرسی از سازمان‌های شهرداری تهران درحالی در شورای شهر ادامه دارد که در جلسه دیروز شورا اعلام شد، عمده قراردادهای سازمان فنی و عمرانی شهر تهران به شکل ترک تشریفات مناقصه و بعضا با برگزاری مناقصه محدود و با اخذ مجوز هیأت‌مدیره منعقد شده است.
واگذاری پروژه‌های عمرانی بدون برگزاری مناقصه!
 
به گزارش ایران خبر، حسابرسی از سازمان‌های شهرداری تهران درحالی در شورای شهر ادامه دارد که در جلسه دیروز شورا اعلام شد، عمده قراردادهای سازمان فنی و عمرانی شهر تهران به شکل ترک تشریفات مناقصه و بعضا با برگزاری مناقصه محدود و با اخذ مجوز هیأت‌مدیره منعقد شده است.

اعضای شورای شهر تهران در جلسه فوق‌العاده روز دوشنبه که دیروز برگزار شد، حسابرسی سازمان‌های مهمی از مجموعه سازمان‌های زیرمجموعه شهرداری تهران را برعهده داشتند: «سازمان فنی و عمرانی شهرداری تهران»، «سازمان فرهنگی و هنری» و سازمان«مدیریت پسماند».

قرار بود جلسه حسابرسی شورا با قرائت گزارش حسابرسی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری آغاز شود اما رئیس این سازمان با تأخیر در شورا حاضر شد و حسابرسی آن به دستور آخر رسید و ابتدا گزارش حسابرسی سازمان فنی و عمرانی قرائت شد. به گفته علیرضا دبیر، حسابرس منتخب شورا درباره صورت‌های مالی این سازمان نظر «مشروط» اعلام کرده است و مهم‌ترین دلیل این موضوع این بوده که در گزارش‌های مالی سازمان فنی و عمرانی مخارج و بهای تمام شده پروژه‌ها گزارش نشده است.

به گفته رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران، عدم افشای اطلاعات کافی و مناسب درباره بستانکاران تجاری و پیمانکاران؛ تعاملات با معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران در‌ سال ۹۲؛ پیش‌پرداخت‌ها و علی‌الحساب‌ها و همچنین درباره موجودی املاک دریافتی از شهرداری تهران از دیگر ایرادات وارد شده به حساب‌های این سازمان توسط حسابرس منتخب شورا است.

دبیر همچنین با اشاره به بند ۱۱ گزارش درخصوص ترک تشریفات افزود: قراردادهای سازمان فنی و عمرانی شهر تهران عمدتا به شکل ترک تشریفات مناقصه و بعضا با برگزاری مناقصه محدود و با اخذ مجوز هیأت‌مدیره منعقد شده و حتی در برخی از موارد مشاهده شده که تقدم و تأخر اخذ مجوز و اجرای قرارداد رعایت نشده است. در ادامه حسابرس منتخب شورا درباره اختلاف نظر به وجود آمده توضیح داد: در جلسه کمیته فنی اعضای جامعه حسابداران درباره این موضوع بحث و بررسی شد و تأکید داشتند که قراردادهای سازمان عمران به نام سازمان است و نام شهرداری ذکر نمی‌شود. بر این اساس همه مسئولیت‌ها متوجه سازمان است و به همین دلیل باید نحوه متفاوتی در گزارشگریداشته باشد.

آفرند ادامه داد: این رویه ربع قرن است که در سازمان فنی و عمرانی شهر تهران اجرا می‌شود و از سازمان خواستیم در رویه حسابداری تجدید نظر و آن رابه روز کنند.

نتیجه «مشروط»برای سازمان مدیریت پسماند

در ادامه جلسه گزارش حسابرس رسمی شورا درباره حسابرسی سازمان مدیریت پسماند شهر تهران برای‌ سال مالی منتهی به‌سال ۹۲ هم با مبانی اظهارنظر «مشروط» قرائت شد.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران درباره نتیجه حسابرسی سازمان‌ها گفت: موضوع مغایرت اساسنامه‌ها ظرف ۲ هفته آینده باید تعیین تکلیف شده و این روال در سازمان‌های وابسته به شهرداری تهران یک‌بار برای همیشه اصلاح شود.

براساس یکی دیگر از بندهای گزارش حسابرس منتخب شورا «عدم افشا رویه شناخت درآمدهای سازمان در اهم رویه‌های حسابداری» و «عدم افشا و گزارشگری مناسب درآمد حاصل از محل اعتبارات جاری» دو ایراد دیگری بوده که به وضع مالی و حسابرسی سازمان مدیریت پسماند وارد است. علاوه بر آن «عدم افشای کافی و مناسب معاملات با اشخاص وابسته»؛ «عدم افشای کافی و مناسب وضع مالیات عملکرد سازمان» از دیگر موارد ذکر شده در بند ۴ گزارش حسابرس منتخب شورا است.

همچنین آنطور که رئیس کمیسیون برنامه و بودجه گفته یکی دیگر از ایرادات وارد شده به صورت‌های مالی این سازمان درباره وصول نشدن مطالبات راکد و سنواتی سازمان از مناطق ۲۲‌گانه؛ معاونت‌ها و سازمان‌های وابسته به شهرداری تهران با رقمی معادل ۱۴۴هزار و ۳۷۷‌میلیون ریال است.

ماجرای ١,٥‌میلیارد تومان هزینه آبدارخانه و غذا

سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران که در سال‌های اخیر عملکردش مورد انتقاد اعضای شورا بوده، دیروز به‌عنوان آخرین سازمان در جلسه شورا حاضر و گزارش حسابرسی آن قرائت شد. به گفته رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران زیان ۶۵۰‌ میلیون تومانی سازمان فرهنگی و هنری از بابت قرارداد با شرکت واحد اتوبوسرانی در گزارش حسابرسی اعلام نشده بوده: بند ۴ این گزارش درباره اجاره فضاهای تبلیغاتی اتوبوس‌ها از شرکت واحد اتوبوسرانی است که از بابت آن سازمان هزینه ناشی از خسارت غیرنقد به شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه به مبلغ ۶۵۰‌میلیون تومان را در دفاتر شناسایی نکرده است. گرچه این خدمات تا کنون به شرکت واحد اتوبوسرانی ارایه نشده اما شناسایی این هزینه الزامی است.

به گفته دبیر، براساس مصوبه شورا شرکت‌هادیان شهر به‌عنوان یکی از شرکت‌های زیرمجموعه سازمان فرهنگی و هنری باید تا کنون منحل می‌شد اما این موسسه در‌ سال ۹۰ به ازای ۷ باب مغازه به سازمان بازنشستگی واگذار شده و اطلاعات مربوط به ریز مشخصات؛ ارزش توافق شده و مالکیت ۴ باب از این مغازه‌ها به حسابرس ارایه نشده و تعیین آثار مالی احتمالی ناشی از این تهاتر برای حسابرس امکان‌پذیر نبوده است.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به بند هفت گزارش درخصوص افشای صورت‌های مالی یادآور شد: درحالی‌که سازمانی دیگر در شهرداری حتی بیش از‌هزار‌میلیارد تومان بدهی را هم افشا می‌کند؛ سازمان فرهنگی و هنری با عدم افشای کافی و مناسب از بابت معاملات انجام شده با اشخاص وابسته؛ تعاملات با شهرداری تهران و سایر اشخاص وابسته را افشا نکرده است.

وی اظهار داشت: یکی دیگر از تخلفات این سازمان ایجاد حساب بانکی به نام مدیران مناطق است درحالی‌که این حساب‌ها باید به نام سازمان باشند.

دبیر همچنین درباره بند ۱۴ گزارش حسابرس توضیح داد: سازمان فرهنگی و هنری معادل ۲۱‌درصد بودجه‌اش به‌طور مازاد عمل کرده و با توجه به نوع فعالیت سازمان؛ به دلیل عدم استقرار سیستم مناسب ردیابی و تخصیص سیستماتیک هزینه‌ها به برنامه؛ گزارشگری مناسب از این بابت انجام نشده است.

یکی دیگر از مواردی که دبیر به آن اشاره کرد مربوط به بند ۱۸ گزارش حسابرسی بود. وی دراین‌باره گفت: کمک بلاعوض به هیأت‌های مذهبی، مراکز آموزشی، انجمن نجوم و ... در ‌سال ۹۲ جمعاً به مبلغ ۱۷۷‌میلیون تومان بدون داشتن مصوبه شورا انجام شده است.

دبیر اضافه کرد: تکالیف مقرر در مجمع عمومی عادی سالیانه هیأت امنا سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران را مکلف کرده بود که ظرف مدت دو ماه کارگروهی برای تعیین تکلیف مالکیت محل سینما آزادی تشکیل شود اما بعد از گذشت دو ‌سال هنوز مالکیت این سینما بلاتکلیف است.

او گفت: بند دیگر مربوط به انتخاب حسابرس‌ سال مالی ۹۲ است. با وجود آن‌که این سازمان همچون دیگر سازمان‌های وابسته به شهرداری تهران اجازه انتخاب حسابرس توسط هیأت امنا را نداشته اما خودشان اقدام به انتخاب حسابرس کرده‌اند.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران اضافه کرد: براساس تبصره یک بودجه عمومی‌ سال ۹۲ شهرداری تهران منابع درآمدی سازمان باید به حساب خزانه واریز می‌شد اما درآمد ۱۰‌میلیارد تومانی سازمان به این حساب واریز نشده است.

ماجرای غذا و پذیرایی در سازمان فرهنگی و هنری شهرداری هم از دیگر موضوعات مطرح شده در جلسه شورای شهر تهران بود. رحمت‌الله حافظی، رئیس کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و خدمات شهری شورای شهر با بیان این‌که سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در ‌سال ٩٢ مبلغ یک و نیم‌میلیارد تومان هزینه پذیرایی و آبدارخانه داشته است، گفت: مسئولان توضیح دهند که چرا این مبلغ برای این موضوع هزینه شده است؟

او با بیان این‌که در‌سال ٩١ هزینه پذیرایی و آبدارخانه سازمان ٩٢٠‌میلیون تومان بوده است، گفت: این مبلغ در ‌سال ٩٢ به ١,٥‌میلیارد تومان افزایش یافته است؛ یعنی سازمان فرهنگی و هنری با احتساب روزهای تعطیل، روزانه بیش از ٤‌میلیون تومان هزینه پذیرایی داشته است، از این رو از مسئولان مربوطه خواسته می‌شود دراین‌باره توضیح دهند.
منبع : شهروند