کد مطلب: 53257
 
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۰۱
دبیر اجرایی همایش دورنمای اقتصاد ایران در سال 95 با اشاره به اجرای برجام و لغو تحریم ها گفت: سال 95 از ابعاد گوناگون، سالی ویژه برای اقتصاد ایران است؛ از این رو در این همایش شرایط اقتصادی سال آینده توسط صاحب‌نظران اقتصادی تحلیل می‌شود.
سال 95 سالی ویژه برای اقتصاد ایران است
 
به گزارش ایران خبر دبیر اجرایی این همایش روز یکشنبه 11 بهمن ماه در نشستی خبری در جمع خبرنگاران به تشریح جزئیات برگزاری این همایش پرداخت و اذعان داشت ارائه تحلیل و پیش بینی درست از وضعیت کنونی و آینده اقتصاد ایران مهمترین موضوعی است که در این همایش بررسی می شود.

امیررضا حسنی با اشاره به اجرای برجام و لغو تحریم ها، افزود: سال 95 از ابعاد گوناگون، سالی ویژه برای اقتصاد ایران است؛ از این رو در این همایش شرایط اقتصادی سال آینده توسط صاحب‌نظران اقتصادی تحلیل می‌شود.
وی طرح چالش‌های اقتصادی سال آینده، بررسی دقیق آنها و رونمایی از راهکارها و سناریوهای مواجهه با این چالش‌ها را به عنوان مهمترین هدف همایش دورنمای اقتصاد ایران در سال 95 اعلام کرد.

حسنی گفت: تأمین مالی بنگاه‌ها، بودجه دولت، رکود تولید و سکون بازارها، انباشت بدهی دولت به صندوق‌ها و پیمانکاران، تأمین انرژی مورد نیاز برای توسعه و رشد پیش بینی شده، مهیا کردن زیرساخت ها، بیکاری، اقتصاد متکی به نفت و چالش قیمت نفت، نرخ بهره و چند ارزی بودن را از جمله مهمترین چالش‌هایی برشمرد که اقتصاد ایران در سال آینده با آن روبروست.

  حسنی در نشست خبری این همایش اظهار داشت: این همایش با حضور چهره‌ها و نخبگان اقتصاد کلان در بخش‌های مختلف و تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان عرصه های مختلف اقتصادی برگزار می‌شود و آقایان علی آقا محمدی و غلامرضا مصباحی مقدم از مجمع تشخیص مصلحت نظام، علی سرزعیم مشاور اقتصادی مرکز تحقیقات ریاست جمهوری، مدیران عامل بورس اوراق بهادار تهران و صندوق ضمانت صادرات ایران، اعضای شورای پول و اعتبار و جمعی از تحلیلگران بازارهای مسکن، توریسم و گردشگری در این همایش سخنرانی می کنند. وی افزود: تلاش می کنیم در چند پنل تخصصی، موضوعات مهمی از جمله تصویر سازی اقتصاد ایران و جهان در سال آینده، تاثیرات اجرای برجام و لغو تحریم‌ها ، چشم انداز بازار پول و سرمایه از جمله بورس، ارز، طلا، بیمه و بانک، و همچنین رکود یا رونق بازار مسکن در سال آینده مورد بررسی و تبادل نظر قرار گیرد.

دبیر اجرایی همایش دورنمای اقتصاد ایران گفت : سال گذشته نیز همایشی با هدف بررسی دورنمای اقتصاد ایران در سال 1394 برگزار کردیم که نتایج بررسی ها با آنچه در عمل محقق شد بسیار نزدیک بود و از جمله، روند بازارهای طلا و ارز، نرخ بهره ، وضعیت مسکن و لغو تحریمها بصورتی درست ارزیابی شد و فقط در چند شاخص از جمله رشد شاخص بورس ارزیابی ها با آنچه در عمل اتفاق افتاد فاصله داشت. وی در ادامه به تحلیل خویش از وضعیت اقتصادی کشور در سال آینده پرداخت و گفت: مهم‌ترین بحث در سال آینده نگرش‌های مدیریتی اقتصادی و سیاسی است که باید تغییر کند و این تغییر نگرش در سال ۲۰۱۶ یک اتفاق مهم در نظر گرفته شده است و تنها با همکاری و مشارکت می‌توان به آن دست یافت. با توجه به اینکه بحث احتمال افزایش قیمت نفت مطرح است، در این همایش ریسک‌های توازنی نفت را مورد بررسی قرار داده‌ایم. بودجه سال آینده وابستگی ما به درآمدهای نفتی بیشتر می‌شود زیرا با افزایش تولید در این بودجه مواجه هستیم. وی دلیل کاهش قیمت نفت را پایین‌ آمدن رشد اقتصاد چین و دنیا دانست و گفت: همچنین پیش‌بینی می‌شود نرخ بهره در سال ۲۰۱۶ در کشور آمریکا حداقل ۴ بار دیگر افزایش پیدا می‌کند. این باعث می‌شود قیمت دلار افزایش پیدا کند و قیمت جهانی کالاها با کاهش مواجه شود که می‌تواند معضلی برای بازار سرمایه کشور ما باشد.

حسنی همچنین به بورس اشاره کرد و گفت: بازار سرمایه ایده‌آل‌ترین بازار در بخش سرمایه‌گذاری برای سال آینده خواهد بود. منظور این نیست بازار بورس سودده‌ترین بازار باشد یا نباشد اما در آن گردش سرمایه وجود خواهد داشت و هر بازاری که گردش سرمایه در آن وجود داشته باشد از دید ما ایده‌آل است زیرا نقدشوندگی در بازارها از اهمیت خاصی برخوردار است. وی تاکید کرد: در این بازار نه سودهای آنچنانی و نه ضررهای زیاد و هیجانی وجود خواهد داشت. امروز سرمایه گذاران بایستی سود ها را ایجاد نمایند. دبیر این همایش ضمن تاکید بر اینکه رفتار نوسانات قیمتی در ایران تغییر کرده است تصریح کرد: نوسانات قیمتی معقول‌تر و قابل‌پیش‌بینی‌تر شده و اقتصاد کشور از حالت آب گل‌آلود بیرون آمده است.در چنین شرایطی فعالان اقتصادی آماده ورود به بازار هستند. 

حسنی درباره بازار ارز گفت: وقتی بازار ارز نداریم و بازار عرضه و تقاضا  موجود نیست به طبع قابل تحلیل  هم نخواهد بود  اما قابل پیش بینی  می تواند باشد. وی تصریح کرد: ابزارهای اقتصادی کشور در حال تغییر است زیرا سرمایه‌گذاران خارجی و تکنولوژی و بسیاری موارد دیگر در حال‌ ورود به کشور هستند. وی به زیرساخت‌ها و انرژی اشاره کرد و گفت: باید در این مسیر با دقت بیشتری حرکت کرد زیرا در حالی که رشد اقتصادی کشور منفی بود با کمبود انرژی مواجه بودیم و اکنون که قصد رشد در زمینه‌های اقتصادی را داریم نیز با کمبود انرژی و آب مواجه خواهیم شد.

وی اضافه کرد: مهمتر از مسائل یادشده نگرش مدیران کشور است و اگر بخواهیم با نگرش گذشته به همراه ابزارهای جدید پیش برویم با مشکل مواجه خواهیم شد. بیکاری در سال آینده به دودلیل افزایش می یابد که یکی اینکه ایزوله بودن در مورد دانش های روز و دومین دلیل کاهش تورم می باشد که اولویت دولت است، از این رو پیش بینی می شود نرخ بیکاری افزایش پیدا کند. وی همچنین در خصوص نرخ رشد اقتصادی افزود: رشد اقتصادی در یک کشور نشان‌دهنده سلامت اقتصادی آن نیست.

در چند سال گذشته به غیر از سال ۲۰۰۹ اقتصاد آمریکا با رشد مواجه بوده اما قدرت خرید مردم این کشور کاهش پیدا کرده است. حسنی همچنان به برخی مسائل اقتصاد جهانی نیز پرداخت و گفت: : در سال ۹۵ مسائلی از قبیل نرخ بهره آمریکا، انتخابات ریاست جمهوری این کشور، انتخابات دبیرکل سازمان ملل، بحران سوریه و یمن و همچنین تحریم روسیه بر ترکیه وجود دارد که می‌تواند در اقتصاد ایران موثر باشد و در این همایش به آنها پرداخته می‌شود. سال ۲۰۱۶ سال شکوفایی اقتصاد و تکنولوژی است و ما نیز در همایش پیش‌رو مطالب موردنظر را مدنظر قرار می‌دهیم و همچنین کند شدن رشد اقتصاد چین را بررسی می‌کنیم.

همایش دورنمای اقتصاد ایران در سال 1395 ، دوازدهم اسفند در هتل پارسیان آزادی تهران برگزار می‌شود و علاقه‌مندان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر به نشانی اینترنتی این همایش به نشانی www.eventiranian.ir مراجعه کنند و یا با شماره 88611819 داخلی 114 خانم اکبری تماس حاصل نمایند.