کد مطلب: 52689
 
تاریخ انتشار : سه شنبه ۶ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۰۹
آمادگی خانه احزاب برای کمک به نامزدهای ردصلاحیت‌شده....آغاز دور جدید سیاست‌های ضد اسلامی تاجیکستان...پیام تسلیت هاشمی به مناسبت درگذشت ابوالحسن نجفی، بخشی از عناوین اخبار ویژه روزنامه های امروز است.
دستور جدید درباره لوازم آرایشی!/ظریف،سنگ صبور کری نباشد!/کاندیدایی که در خبرگان تایید شد برای مجلس رد!
 
به گزارش ایران خبر، برخی خبرهای ویژه روزنامه های سه شنبه 6بهمن،به شرح ذیل است:

**آرمان


پیام تسلیت آیت‌ا... هاشمی به حجت الاسلام جعفری گیلانی

 
در پی درگذشت برادر حجت‌الاسلام والمسلمین جعفری گیلانی، آیت‌ا... هاشمی رفسنجانی پیام تسلیتی صادر کرد. متن این پیام به شرح زیر است: «انالله و اناالیه راجعون» حجت‌الاسلام والمسلمین جناب آقای حاج شیخ محمد جعفری گیلانی درگذشت برادر بزرگوارتان حاج ابوالقاسم جعفری را به جناب‌عالی و خاندان محترم تسلیت می‌گویم.

امیدوارم تحمل سال‌ها رنج عوارض شیمیایی که یادگار 8 سال دفاع مقدس بود، بر جایگاه ایشان در قرب الهی افزوده باشد و خداوند متعال به بازماندگان محترم، به ویژه جناب‌عالی صبر و اجری مضاعف عنایت فرماید.

کاندیداهای مورد حمایت جامعه مدرسین

اسامی کاندیداهای مورد حمایت جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری در هفت استان مازندران، قم، کهگیلویه و بویراحمد، همدان، یزد، بوشهر و چهارمحال و بختیاری به شرح زیر است: از استان مازندران: آیات صادق آملی‌لاریجانی، نورا...طبرسی، علی معلمی، علی اکبر سیفی مازندرانی. از استان قم: آیت‌ا... محمد مومن. از کهگیلویه و بویراحمد: آیت‌ا... سیدشرف‌الدین ملک حسینی. از همدان: آیات غیاث‌الدین طه محمدی و سیدمصطفی موسوی همدانی. از یزد آیت‌ا... ابوالقاسم وافی. از بوشهر: آیت‌ا... سیدهاشم حسینی بوشهری و از چهارمحال و بختیاری: آیت‌ا... علیرضا اسلامیان. پیش از این نیز اسامی کاندیداهای مورد حمایت جامعه مدرسین در استان‌های اصفهان، خراسان جنوبی، مرکزی و هرمزگان مشخص شده بود.

پایان تحریم‌های کره‌جنوبی علیه ایران

با پایان یافتن تحریم‌های بین‌المللی ضد ایرانی، دولت کره جنوبی اعلام کرد که محدودیت‌های بازرگانی با جمهوری اسلامی را لغو می‌کند. بنابراین به زودی امکان مبادله تقریبا همه انواع کالاها، به جز کالاهای راهبردی نظامی، با ایران فراهم خواهد شد. دولت کره‌جنوبی همچنین اعلام کرد که واردات نفت خام تولید شده در ایران و همچنین ارتباط مالی با مؤسسات مالی ایرانی را آزاد اعلام خواهد کرد.

انصراف از سوال از ربیعی

نشست علنی صبح دیروز مجلس به موضوع بررسی سوال سیدمحمد بیاتیان، نماینده بیجار از علی ربیعی وزیر پرداخت که طبق اعلام محمدحسین فرهنگی عضو هیأت‌رئیسه، بیاتیان از طرح سوال خود از وزیر کار انصراف داده است.
همچنین قرار بود در این جلسه سوال سه نفر از وکلای ملت از قاضی‌زاده هاشمی وزیر بهداشت مورد بحث و بررسی قرار گیرد اما به دلیل حضور وی در سفر خارجی همراه رئیس‌جمهور، رسیدگی به این سوال به جلسات آینده پارلمان موکول شده است.

نخست‌وزیر ژاپن در راه ایران

«فومیو کیشیدا» وزیر خارجه ژاپن از برنامه‌ریزی دولت این کشور برای سفر «شینزو آبه» نخست وزیر به تهران خبر داد. خبر سفر «آبه» به تهران را روز دوشنبه شبکه سراسری اخبار چین رسانه‌ای کرد. این شبکه چینی اعلام کرد که انجام این سفر یک روز پس از پایان سفر دو روزه «شی جین پینگ» رئیس جمهوری چین به تهران اعلام می‌شود.
این رسانه چینی همچنین افزود: نخست‌وزیر ژاپن قصد دارد به زودی و با هدف تقویت اقتصاد کشورش به مدد افزایش واردات نفت از ایران سفری به تهران داشته باشد. در صورت انجام سفر «آبه» به تهران، این نخستین سفر نخست‌وزیر ژاپن به تهران طی 38سال اخیر خواهد بود.

مذاكره كامرون با روحانی درباره آزادسازی زندانی‌ها

داونينگ استريت با انتشار پيامي از تماس تلفني نخست‌وزير انگليس با رئيس‌جمهوري ايران و گفت‌وگوي آنها در موارد متعدد خبر داد. سايت نخست وزيري انگليس با انتشار پيامي اعلام كرد كه «ديويد كامرون» به مناسبت آغاز اجراي برجام با «حسن روحاني» رئيس‌جمهوري ايران تماس گرفته و با وي گفت‌وگو كرد. 
سخنگوي داونينيگ استريت (دفتر نخست وزيري انگليس) در اين رابطه گفت: نخست وزير براي تبريك گفتن روز اجراي توافق هسته‌اي با رئيس‌جمهور ايران تماس گرفت و گفت: اين روز براي ارتباطات بين‌المللي روز بسيار خوبي است. دو طرف در اين گفت‌وگوي تلفني بر لزوم عمل به تعهدات از سوي طرف‌هاي حاضر در توافق تاكيد و براي فراهم كردن زمينه‌هاي گسترش همكاري‌هاي اقتصادي و ديپلماتيك با يكديگر توافق كردند.
موضوع سفر هيات تجاري انگليس به ايران كه در ماه‌هاي آينده انجام مي‌شود نيز از ديگر محورهاي گفت‌وگوهاي كامرون و روحاني بود. بر اساس اظهارات سخنگوی دفتر نخست وزیری انگلیس، کامرون در این گفت‌وگوی تلفنی درباره سه شهروند انگلیسی در بند ایران نیز با روحانی رایزنی کرده و در مورد امکان بهبود وضعیت آنها صحبت کرده است.

احراز صلاحیت رسول منتجب نیا برای انتخابات خبرگان

کانال تلگرامی حزب اعتماد ملی از تایید صلاحیت رسول منتجب‌نیا در انتخابات مجلس خبرگان خبر داد. این در حالی است که او در انتخابات مجلس، ردصلاحیت شده است. حجت‌الاسلام رسول منتجب‌نیا در این راستا به آرمان گفت: از فرمانداری اهواز با بنده تماس گرفتند و اعلام کردند نامه تاییدصلاحیتم به دست آنها رسیده است. خودم هنوز این نامه را رویت نکردم اما فرمانداری تلفنی آن را به من ابلاغ کرد. 
وی درباره ردصلاحیتش برای نمایندگی مجلس هم گفت: ما نظام را از خود و خود را از نظام می دانیم. اصلاح طلبان معتقدند که بیشترین خدمات را به انقلاب داشته اند و درصدد رفع کاستی‌ها و نارسایی‌های موجود هستند. اکثر اصلاح طلبان کارنامه خوبی در مبارزه دوران انقلاب و دفاع مقدس دارند و در سال‌های بعد از جنگ هم در خدمت نظام و مردم بوده‌اند.
بنابراین دلیلی ندارد که اصلاح طلبان بخواهند قهر کنند. آنچه که مطرح نیست، بحث تحریم انتخابات است. آنچه که مشخص است اینکه اصلاح طلبان می‌خواهند در صحنه حضور داشته باشند،اما کاندیدایی برایشان باقی نمانده است!

**شرق

نامه روحانی به سران ١+٥ و کشورهای همسایه
 
فارس: حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران در صفحه شخصی خود در توییتر از ارسال نامه به سران کشورهای ١+٥ و همچنین به سران کشورهای همسایه خبر داد و چنین نوشت: «در نامه‌ای به سران کشورهای ١+٥: اظهار خرسندی از تلاش برای حصول توافق هسته‌ای و امیدواری به اجرای به‌موقع تعهدات و اقدامات لازم بر اساس برجام». او همچنین در پیامی دیگر نوشت: «در نامه‌ای به سران کشورهای همسایه: امید به تلاش برای استفاده از فرصت‌ها و ظرفیت‌های پسابرجام برای همکاری در عرصه‌های مختلف».

بيانيه چهارم شوراي سياست‌گذاري اصلاح‌طلبان 

ایلنا: بیانیه شماره چهار شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان با توجه به وضعیت کنونی اصلاح‌طلبان و برنامه‌های آنها در شرایط کنونی منتشر شد. متن بیانیه شماره ۴ شورای عالی سیاست‌گذاری انتخاباتی اصلاح‌طلبان به این شرح است: به امید روزهای بهتر پایدار و استوار برای تحقق رونق اقتصادی و بهبود همه‌جانبه شرایط کشور، ‌ادامه می‌دهیم. ما بر این باوریم که مجلس شورای اسلامی بالا‌ترین نهاد حاکمیت مردم و بهترین ظرفیت برای برآورد مطالبات ایشان است.
ما قاطعانه برای تکرار تجربه خرداد ۱۳۹۲ و برداشتن گام دوم همه امکانات و توانایی‌های خود را به کار خواهیم گرفت تا در شرایط پساتحریم، ‌بهره‌مندی از ظرفیت صندوق رأی را به عنوان کم‌هزینه‌ترین سازوکار محقق سازیم. هرچند رد و عدم‌احراز صلاحیت گسترده اصلاح‌طلبان امکان خدمت‌گزاری را از تعدادی از مؤثر‌ترین نخبگان کشور سلب می‌کند، ‌اما امکان ورود خون جدید در رگ‌های تفکر اصلاح‌طلبی را فراهم می‌آورد و گردش نخبگان با رویکرد حضور مبتنی بر برنامه را به عنوان سرمایه ارزشمندی برای کشور به ارمغان می‌آورد. بی‌تردید اتحاد و انسجام اصلاح‌طلبان افزایش امنیت و حفظ منافع جمهوری اسلامی ایران را به همراه خواهد داشت. بی‌کاری، افزایش حاشیه‌نشینی و مسائل و مشکلات دیگر جدی است و تشکیل مجلسی با حضور عقلا و میانه‌رو‌ها و افراد معتدل برای کاهش آسیب‌های منبعث از افراط و تفریط ضروری است.
ما برای تشکیل مجلس مردمی که توسعه و تعالی کشور را در صدر برنامه‌های خود قرار داده است، از شما مردم ایران دعوت می‌کنیم با پرهیز از رفتار هیجانی و احساسی با تکیه بر آرامش و تدبیر، ‌با حضور فعال و گسترده در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی، ‌زمینه را برای خروج کشور از رکود و ایجاد رونق اقتصادی فراهم آورید. بدیهی است، حضور گسترده در پای صندوق‌های رأی کلید توفیق آینده است.

پیام تسلیت هاشمی به مناسبت درگذشت ابوالحسن نجفی

روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام: در پی درگذشت استاد ابوالحسن نجفی، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی پیام تسلیتی صادر کردند. متن پیام به‌این شرح است: انالله و انااليه راجعون. درگذشت استاد ابوالحسن نجفی، ادیب، زبان‌شناس و مترجم فرهیخته زبان و ادبیات فارسی را به خانواده محترم و جامعه بزرگ فرهنگی کشور تسلیت می‌گویم. با آرزوی علو درجات برای آن فقید سعید، صبر و اجر بازماندگان را از خداوند متعال خواستارم.

آمادگی خانه احزاب برای کمک به نامزدهای ردصلاحیت‌شده

ایلنا: حسن غفوری‌فرد، رئیس خانه احزاب گفت: برخی از ردصلاحیت‌شده‌ها، عضو هیأت‌رئیسه خانه احزاب هستند و قطعا درصورتی‌که شورای نگهبان از ما درباره این افراد نظر بخواهد، تلاش خواهیم کرد این مشکل مرتفع شود. غفوری‌فرد در واکنش به اظهارنظر مرعشی دراین‌باره که اصلاح‌طلبان در سراسر کشور فقط ۳۰ نامزد تأیید صلاحیت‌‌شده و طرف مقابل پنج هزار نامزد تایید صلاحیت‌شده دارد، اعلام کرد: با چنین وضعی که نمی‌شود مملکت را اداره کرد و فکر می‌کنم خود اصلاح‌طلبان با این حرف موافق نباشند. ممکن است منظور از این حرف افراد درجه یک اصلاح‌طلب بوده وگرنه با افراد رده‌های دوم، سوم و چهارم قطعا این تعداد بسیار بیشتر خواهد بود.

عضو جامعه مدرسین:تصمیم داریم به روحانی تذکر بدهیم

رسا: عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از تصمیم این نهاد برجسته حوزوی برای تذکر رسمی به رئیس جمهور خبر داد و تأکید کرد آقای روحانی باید اظهاراتش را به نحوی جبران کند. حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسن فقیهی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، با اشاره به اظهارات رئیس‌جمهور مبنی بر اینکه احراز صلاحیت‌ها از آن مردم است، گفت: آنچه مسلم است اینکه اجرای انتخابات برعهده دولت و نظارت بر آن به عهده شورای نگهبان است و نظارت به این معناست که شورای نگهبان اگر احساس کرد تخلفی شده است می‌تواند اعمال نظر کند، ولی اگر اختیاری نداشته باشد این نظارت بدون فایده است. 

**جمهوری اسلامی

بازداشت هفت مالزیایی به اتهام همکاری با داعش

 هفت فرد بنیادگرا در مالزی به ظن عضویت در گروه تروریستی داعش بازداشت شدند. «ایوب خان» رئیس پلیس ضد ترور مالزی ضمن اعلام این خبر گفت ظاهراً این افراد قصد انجام حملات تروریستی در مالزی داشته‌اند. به ادعای وی از منازل مسکونی این بازداشت شدگان 26 تا پنجاه ساله مقادیری مهمات و جزوه‌های تبلیغی داعش کشف شده است. آقای خان گفت: «ما در این مورد تردیدی نداریم که افراد بازداشت شده بنیادگرایانی هستند که قصد حمله به اهداف استراتژیک در مالزی داشته‌اند.» تخمین زده می‌شود که بیش از 200 شهروند مالزیایی به گروه تروریستی داعش پیوسته باشند.

داعش نخست‌وزیر انگلیس را تهدید کرد

خبرگزاری فرانسه از انتشار فیلمی توسط داعش به منظور معرفی عاملان حملات پاریس خبر داده است. داعش در این فیلم ضمن معرفی 9 تروریستی که عامل قتل 130 نفر در حمله به پاریس بودند، ائتلاف ضد خود از جمله کشور انگلستان را نیز تهدید به حملات انتقامی کرد. تروریست‌های داعش در این فیلم مشخصاً کامرون نخست‌وزیر این کشور را تهدید کردند.سخنگوی دیوید کامرون گفته: «ما درحال بررسی دقیق این فیلم تبلیغاتی هستیم اما چیزی که مشخصاً می‌توان گفت این است که داعش درحال افول و عقب‌نشینی است. داعش در این فیلم نه عامل حمله به پاریس را معرفی کرده و به شخص نخست‌وزیر انگلیس نیز حمله نموده است.»

آغاز دور جدید سیاست‌های ضد اسلامی تاجیکستان

پلیس تاجیکستان ریش 13000 نفر را تراشید. بنابه گزارش خبرگزاری الجزایر، پلیس تاجیکستان 160 مغازه فروش روسری‌های اسلامی را هم بسته است. بعلاوه رئیس پلیس می‌گوید1700 زن را متقاعد کرده است که روسریشان را بردارند و بی‌حجاب بیرون بروند. این‌ها همه سیاست‌های حکومت تاجیکستان است که اعلام کرده است مصمم است با تلاش برای نفوذ نیروهای اسلامی از کشورهایی مثل افغانستان که همسایه این کشور است در تاجیکستان مقابله کند. هفته پیش، مجلس این کشور لایحه‌ای را تصویب کرد که استفاده از نام‌هایی که آهنگ عربی دارند و همچنین ازدواج عموزاده و دایی زاده‌ها ممنوع است. این لایحه قرار است از جانب رئیس‌جمهور این کشور امامعلی رحمان تایید گردد و به مورد اجرا گذاشته شود.

**خراسان
 
دستور جدید دولت برای سختگیری در واردات لوازم آرایشی

بر اساس ابلاغیه جدید یک مقام مسئول به نهادهای ذی ربط در امر واردات کالا، تاکید شده است که بر اساس تصمیمات گرفته شده، مجموعه وسیعی از لوازم و فرآورده های آرایشی قابلیت استفاده از ارز سیستم بانکی کشور را نداشته و دستگاههای مسئول باید توجه کنند که ثبت سفارش این محصولات صرفاً از محل ارز متقاضی امکانپذیر خواهد بود. در این بخشنامه همچنین تاکید شده است که هرگونه بی توجهی به این موضوع و اختصاص ارز مبادله ای به محصولات آرایشی، ممنوعیت و تبعات قانونی به همراه دارد.
 
هشدار درباره پرداخت برخی فوق العاده ها به کارمندان

بر اساس ابلاغیه یک نهاد نظارتی به تعدادی از مدیران دستگاه ها و نهادها، تاکید شده است که با توجه به اینکه مطابق اساسنامه مصوب برخی از مجموعه های گسترده در کشور، این دستگاه ها مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری نیستند، لذا پرداخت برخی موارد در فیش حقوقی کارمندان و مدیران آنها مانند کمک هزینه عائله مندی، به دلیل عدم شمول این مجموعه ها، با منع قانونی و تبعات قضایی و اداری همراه خواهد بود.

**کیهان

​تهدید روحانی از سوی افراطیون /ما پیروز نشویم قید پاستور را بزن!


رئیس ستاد انتخاباتی اصلاح‌طلبان در تهران، روحانی را تهدید کرد اگر اصلاح‌طلبان در انتخابات  مجلس موفق نشوند، وی در سال 96 دیگر رئیس جمهور نخواهد بود!

علی صوفی در مصاحبه با روزنامه زنجیره‌ای آرمان گفت: بیشترین خطر در انتظار دولت آقای روحانی است. بسیاری از نمایندگان اصولگرایی که در مجلس نهم حضور داشتند رویکرد دولت آقای روحانی را نمی‌پسندیدند.

به همین دلیل اگر این افراد در مجلس دهم نیز حضور داشته باشند همین سیاست را ادامه خواهند داد.

این در حالی است که دولت در وضعیت پسابرجام قرار دارد و به دلیل مشخص نبودن سرنوشت برجام ممکن است با چالش‌های جدیدی مواجه شود.

وی در پاسخ این سؤال که آیا اصلاح‌طلبان تاکنون به مسئله انتخابات ریاست جمهوری 96 و همچنین دوران پس از روحانی اندیشیده‌اند؟ می‌گوید: آقای عارف بارها با آقای روحانی در این زمینه صحبت کرده است. وی به آقای روحانی هشدار داده است که اگر اصلاح‌طلبان موفق نشوند در انتخابات مجلس دهم پیروز شوند آقای روحانی در سال 96 در پاستور نخواهد بود. آقای عارف با این منطق و استدلال تلاش کردند در دو سال گذشته اتحاد و انسجام را در همه طیف‌های اصلاح‌طلب ایجاد کنند تا مانع از وقوع چنین اتفاقی شوند.

واکنش آقای روحانی به سخنان آقای عارف چه بوده است؟

آقای روحانی نیز هم این مسئله را تأیید کرده است. صوفی در ادامه با لحنی طلبکارانه و توهین‌آمیز گفت: پایگاه رأی آقای روحانی در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 و همچنین انتخابات آینده جریان اصلاح‌طلبی است. حتی آرای خاکستری که در انتخابات ریاست جمهوری به حمایت از ایشان به صندوق‌ها ریخته شد نیز متمایل به جریان اصلاحات بود. آقای روحانی با سوار شدن بر موج اصلاح‌طلبی که در کشور آغاز شده بود به ریاست جمهوری رسیدند.

با این وجود موفقیت‌های دولت آقای روحانی در زمینه مسائل داخلی مانند سیاست خارجی نبوده و ایشان هنوز نتوانسته اقدامات مهم و قابل توجهی در زمینه سیاست داخلی انجام بدهند. در نتیجه آقای روحانی هنوز دارای پایگاه رأی مستقل از جریان اصلاحات نیست و پایگاه رأی ایشان همچنان جریان اصلاحات و حامیان این جریان هستند. به همین دلیل در شرایط کنونی جریان اصلاحات به عنوان پایگاه اصلی رأی آقای روحانی از ایشان توقع دارد تلاش کند و نگذارد جریان اصلاحات به طور کلی از صحنه انتخابات کنار رود.

خطر دیگری که آقای روحانی را تهدید می‌کند از دست دادن پایگاه رأی اصلاح‌طلبان است. اگر آقای روحانی عملکرد مناسبی در مسئله رد صلاحیت‌ها و همچنین سیاست داخلی نداشته باشد ممکن است با ریزش آرای حامیان خود در جریان اصلاحات مواجه شود که چالش بسیار بزرگی برای ایشان به شمار خواهد رفت.

به نظر می‌رسد قبیل همین اظهارات تحریک‌آمیز موجب شده تا آقای روحانی رادیکالیسم ضد قانونی را از جمله در تخطئه هفته گذشته شورای نگهبان کلید بزند و عملاً به عنوان پیاده نظام افراطیون سابقه‌دار قرار گیرد.

آقای ظریف،سنگ صبور جان کری نباشید!

اظهارات «جان کری» طی مصاحبه با شبکه خبری CNN در مورد بازداشت ملوانان کشورش توسط سپاه پاسداران برخوردار از یک کلید واژه است که می‌تواند حاکی از زیاده‌روی دکتر ظریف در گفتگوهای بیرون از قاعده‌اش با وزیر خارجه آمریکا باشد.

خبرنگار سی‌ان‌ان از جان کری پرسیده بود از دیدن ملوانان ما که زانو زده بودند و دست‌شان را پشت سر گذاشته بودند، چه حسی پیدا کردید؟! و جان کری با چهره‌ای گرفته پاسخ داد؛ من! من واقعاً خشمگین شدم. از انتشار این فیلم خیلی نا امید و خشمگین شدم. البته ارتش ایران و سپاه پاسداران این فیلم را منتشر کردند؛ نه دولت یا وزارت خارجه ایران.

داریوش سجادی با اشاره به این ماجرا خطاب به ظریف نوشت: این بخش از اظهارات کری(ارتش ایران و سپاه پاسداران این فیلم را منتشر کردند؛ نه دولت یا وزارت خارجه ایران) مسلم است که حرف کری نیست و فرد دیگری این حرف را در زبان ایشان گذاشته و به ایشان یاد داده! فردی که پیش‌تر هم طی نشست در شورای روابط خارجی با فرشته توصیف کردن خود و عقبه سیاسی‌اش در مقابل دیو ترسیم کردن جناح مقابلش در داخل کشور خواست تا از جوار مذاکرات هسته‌ای با دامن زدن به اخافه از جناح مقابل نزد آمریکائیان برای جناح متبوعه در انتخابات 94 از ایشان اخذ امتیاز کند!

آقای دکتر ظریف! از آنجا که در خبرها نقل شد بعد از بازداشت ملوانان مزبور، جان کری برای حل مسئله تلفنی با جنابعالی صحبت کرد لذا ظاهراً جنابعالی طی تماس مزبور کوشیده‌اید با رفع مسئولیت از خود و دستگاه وزارت خارجه و احاله ماجرا به سپاه بدین طریق اسباب دلجوئی همتای آمریکایی خود و بازی در نقش پسر خوب ماجرا را عهده‌داری کنید!

همکار سابق نشریات اصلاح‌طلب افزود: به کجا چنین شتابان!؟ قرار بود بصورت کنترل شده در پرونده هسته‌ای طرف مذاکره با آمریکائیان باشید. نه آنکه اکنون بدون توجه به اصل «آشنایان ره عشق گرم خون بخورند- ناکسم گر به شکایت سوی بیگانه روم» کار را تا بدانجا پیش ببرید که اینک برای خود مسئولیت سنگ صبوری آمریکائیان را نیز قائل شوید.

وال‌استریت ژورنال: همه امید غرب با رد صلاحیت اصلاح‌طلبان نابود می‌شود

یک روزنامه آمریکایی ضمن پیش‌بینی دعوایی بزرگ در صحنه سیاسی و انتخاباتی ایران، از رد صلاحیت برخی نامزدهای غربگرا ابراز نگرانی و تاسف کرد.

روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی نوشت: نامزدهای اصلاح‌طلب زیادی رد صلاحیت شده‌اند. نزاع سیاسی بزرگی پیش روی سیاست ایران است. دعوایی بزرگ در راه است. این غربالگری نامزدها در بررسی صلاحیت‌ها، حتی امکان آن را دارد که تمام امیدهای غرب برای ذوب شدن یخ روابط با ایران و ایجاد زمینه برای همکاری طرفین در حل مشکلات منطقه‌ای شامل جنگ‌های سوریه و یمن را تباه سازد.

این روزنامه می‌افزاید: هنوز چند روزی از لغو تحریم‌های اقتصادی ایران نگذشته است که تندروهای صاحب قدرت و نفوذ دست به کار شده و جمع کثیری از شخصیت‌های شناخته شده میانه‌رو را که خواهان گشایش تاریخی با غرب بودند؛ به حاشیه راندند. جریان اصلاح‌طلب موافق توسعه روابط با غرب است.

وال استریت ژورنال در ادامه تصریح کرد: آمریکا به دقت روند انتخابات ایران را رصد می‌کند اما می‌گوید که هنوز این فرایند به انتها نرسیده است. رد صلاحیت اصلاح‌طلبان، همه امیدهای غرب به اینکه شاید روحانی میانه‌رو بتواند پیشرو نسلی لیبرال از زمامداران در ایران باشد را نیز تباه می‌سازد.

یک مقام ایرانی اعلام کرد که تعداد 4700 نامزد، تائید صلاحیت شده‌اند. معلوم نیست چه تعداد از این تائید صلاحیت شده‌ها از یاران «حسن روحانی» رئیس‌جمهوری نسبتا میانه‌رو هستند که دولتش پیشگام به جریان انداختن مذاکرات هسته‌ای و نزدیکی با غرب بود.

وال‌ استریت ژورنال همچنین از بازداشت برخی وابستگان به فتنه سبز در هفته‌های اخیر ابراز ناخرسندی کرده است.

روحانی طوری حرف بزند که محل اعتراض مردم نشود

وقتی اصلاح‌طلبان در رقابت کامل با اصولگرایان وارد گود انتخابات شوند، افکار عمومی بر سخنان روحانی خرده خواهند گرفت.

به نوشته تابناک، مهم‌ترین قوام دهنده دموکراسی‌خواهی، حاکمیت قانون است. بنابراین هر تحرکی برای این امر در بستری غیر از قانون شکل بگیرد لاجرم بنیان‌های دموکراسی را لرزان خواهد کرد.

هر چند رئیس جمهور در آخرین سخنرانی‌اش، تلاش کرد به عنوان رئیس جمهور و بر مبنای قانون سخن گوید، در بخش‌هایی به سمت طرفداری از یک جناح سیاسی لغزید و گویی رئیس جمهور محترم مملکت برای تبلیغ یک جناح خاص سیاسی پا در عرصه سیاست نهاده بود! وی نخست احراز صلاحیت واقعی را کار مردم دانست، در حالی که خود رئیس جمهور بنا به گفته‌های چندین سال پیش می‌داند که احراز صلاحیت ساز و کار خود را دارد و مردم از بین کسانی که شرایط کاندیداتوری دارند، انتخاب می‌کنند.

رئیس جمهور در جایی می‌گوید اگر قرار است مجلس برای یک جناح خاص باشد، چه لزومی به برگزاری انتخابات است؟ در حالی که روزهای آینده خواهیم دید که گروه‌های سیاسی مختلف در جامعه- چه در تهران و چه در شهرستان‌ها- لیست‌های انتخاباتی خود را کامل خواهند بست و به ویژه در روزهای آینده ایرانیان خواهند دید که اصلاح‌طلبان - اگر چند فهرست سی نفره برای انتخابات تهران ندهند- حداقل یک فهرست کامل سی نفره ارائه خواهند کرد و رقابت کاملی با رقبا و از جمله اصولگرایان خواهند داشت و آن زمان است که بیشتر افکار عمومی بر گفته‌های انتخاباتی رئیس جمهور خرده خواهند گرفت.

شاید بهتر باشد رئیس جمهور محترم- همان گونه که در آخرین سخنرانی خود اشاره کرد- هم خود و هم دولتش، عمل به مرّ قانون را سرلوحه کار خود قرار دهند و شائبه دخالت دولت در انتخابات را به حداقل ممکن کاهش دهند.

جوابیه علی مطهری و پاسخ کیهان

در پی درج دو خبر ویژه درباره علی مطهری، وی توضیحی به این شرح ارسال کرد:

جناب آقای شریعتمداری

مدیر مسئول روزنامه کیهان 

با سلام، در شماره یکشنبه 94/11/4 آن روزنامه، صفحه 2، بخش خبر ویژه، این جمله از قول من نقل شده بود که «نباید از این ترسید که مجلسی بر ضد نظام تشکیل شود» و چنین القاء شده بود که مقصود من این است که تشکیل مجلسی بر ضد نظام امری مستحسن و نیکوست و نباید از آن ترسید، در حالی که اگر نویسنده «خبر ویژه» به خود زحمت می‌داد و جملات قبل از این جمله را می‌خواند و از هول حمله به اینجانب در دیگ بی‌انصافی و توهین نمی‌افتاد، مقصود را که بسیار روشن است در می‌یافت. 

جملات قبل از این جمله چنین است: «ریشه این‌گونه بررسی صلاحیت‌ها ترس بی‌جایی است که از فریب خوردن مردم وجود دارد. برخی تصور می‌کنند که مردم آن رشد لازم را ندارند و فریب می‌خورند و شاید افرادی را انتخاب کنند که در مقابل نظام و ولی‌فقیه بایستند. این ترس، بیهود بوده و موجب ضربه خوردن نظام می‌شود.»

هرکس ذره‌ای انصاف و به قول خود نویسنده «خبر ویژه» ذره‌ای شعور داشته باشد می‌فهمد که مقصود این است که مردم هرگز به چنین مجلسی رای نخواهند داد، بنابراین ترس از تشکیل چنین مجلسی و به دنبال آن سخت‌گیری در بررسی صلاحیت‌ها ضرورتی ندارد.

متاسفانه در شماره پنجشنبه اول بهمن آن روزنامه نیز در همین ستون مطلب ناقصی از اینجانب نقل شده بود که «التزام به اسلام قابل تشخیص نیست» و بعد نویسنده این ستون آسمان ریسمان کرده و خود را به تکلف انداخته بود برای پاسخ دادن به آن، در حالی که اصل سخن من این بود که مسلمانی هر شخص به گفتن شهادتین است و اعتقاد و ایمان فرد به اسلام نیز امری قلبی است و قابل تشخیص نیست و عدم التزام عملی شخص به اسلام نیز به این معنی است که مثلا او بر یک گناه کبیره مثلا شرب خمر اصرار دارد. آیا کسانی که به استناد این امور رد صلاحیت شده‌اند این‌گونه‌اند و آیا این استنادها درست است؟


کیهان: درباره جوابیه آقای مطهری برخی توضیحات ضروری است:

1- هر دو اظهارنظر مورد اشاره، از سایت‌های حامی آقای علی مطهری (خبر آن‌لاین و انتخاب) نقل شده و از جمله خبر آن‌لاین تیتر زده است «نباید از این ترسید که مجلسی علیه نظام تشکیل شود». دفاع مصداقی وی از مجلس ششم که در ضدیت با نظام شهره است، سند دیگری است درباره دفاع از مجلس علیه نظام، آنجا که می‌گوید: «اینکه برخی مجلس ششم را نامطلوب معرفی می‌کنند شاید به خاطر تبلیغاتی است که علیه آن انجام شده است. 

مجلس ششم غیر از مسئله تحصن، مجلس ناموفقی نبود و در اجرای فصل سوم قانون اساسی گام‌های مهمی برداشته و در حوزه‌های اقتصادی فرهنگی تلاش کرده است. نباید از این ترسید که مجلسی برضد نظام تشکیل شود؛ متن نامه نمایندگان مجلس ششم به رهبری هم بد نبود.» 

در خبر ویژه کیهان تصریح شده بود که آقای روحانی در خاطرات خود به رویکرد مجلس ششم در زمینه برنامه هسته‌ای و مذاکرات اعتراض می‌کند و حتی تهدید به استعفا می‌نماید؛ چرا که دشمن همین فشارهای مجلس برای عقب‌نشینی و تسلیم را ابزار فشار در مذاکرات قرار می‌داد.

2- حتما مردم از تجربه‌ها عبرت می‌آموزند اما این هم واقعیتی است که ابوالحسن بنی‌صدر مامور کددار لانه جاسوسی آمریکا با فریب‌کاری روی کار آمد همان‌گونه که برخی مدعیان فریبکار اصلاح‌طلبی در مجلس ششم در عاقبت کار سر از آمریکا و اروپا در آوردند و پناهندگی گرفتند و تبدیل به همکاران رسمی ‌VOA و ‌BBC و مستخدم مراکز اطلاعاتی و سیاسی غربی شدند. 

3- درباره موضوع التزام به اسلام به اندازه کافی در همان خبر کیهان (اول بهمن 94) استدلال شده است؛ اینکه اردوگاه مقابل امیرمومنان(ع) در جمل و صفین و جبهه مقابل امام‌حسین(ع) در کربلا هم اهل شهادتین و نماز و عبادت بودند و شمشیر بر جانشین رسول خدا(ص) کشیده بودند، بلکه حتی سوابق جهاد و رزمندگی و جانبازی داشتند.

 از طرف دیگر در منطق اسلام و قرآن، منافق و نفوذی و فتنه‌گر، خائنی است که شهادتین می‌گوید و تظاهر به اسلام می‌کند اما سربزنگاه زهر خود را می‌ریزد. با چنین فردی در انتخابات چه معامله‌ای باید کرد. آیا فقط باید شرابخوار را از ورود به مجلس منع کرد یا آسیب عناصر فتنه‌گر و منافق به مراتب ویرانگرتر است؟

4- برای خدا یا هوای نفسانی کار کردن، توجه و تذکر مهمی است که آقای مطهری مطرح کرده است. او 24 اسفند گذشته در مصاحبه‌ای قابل تأمل با روزنامه اعتماد و در پاسخ به این سوال که به نظر خودتان علی مطهری از کی علی مطهری شد و در منظر افکار عمومی صرفا فرزند شهید مطهری نبود؟ می‌گوید: «فکر نمی‌کنم علی مطهری چیزی شده باشد که شما این سؤال را مطرح می‌کنید. در عین حال پاسخ این‌گونه سؤال‌ها یک مقداری مستلزم تعریف از خود است. شاید بهتر باشد دیگران این سؤال را پاسخ بدهند. 

**وطن امروز

همه اصلاح‌طلب‌ها به خاطر فتنه متهم هستند


عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت در نگاه اول همه اصلاح‌طلب‌ها به خاطر فتنه 88 متهم هستند. محمدحسین صفارهرندی در جمع دانشجویان دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین (ع) با تأکید بر اصل پذیرش حضور آرای مختلف در تبلیغات انتخاباتی، گفت: از اول انقلاب تنوع و کثرت سیاسی را قبول کردیم.

 این تنوع را حضرت آقا نیز بر آن صحه می‌گذارند. البته این تکثر ویژگی‌هایی دارد. این تنوع باید در چارچوب اصول شناخته‌شده نظام باشد؛ همانطور که حضرت آقا منظور خودشان از مشارکت کسانی که نظام را قبول ندارند، مشارکت در رأی دادن عنوان کرده‌اند نه حضور در مراکز حساس تصمیم‌گیری کشور. رئیس‌جمهور یا نمایندگان مجلس با وجود اختلاف سلایق باید از افراد وفادار به نظام باشند. 

 صفارهرندی با بیان اینکه نظام از تکثر نگران نیست، به جوسازی‌ها درباره ردصلاحیت‌شده‌ها پرداخت و گفت: علت ردصلاحیت‌ها و جوسازی برخی اصلاح‌طلبان در این زمینه، کسانی هستند که اصل انقلاب را قبول نداشته یا دستشان به فتنه ۸۸ آلوده است. 

نظام به چنین کسانی می‌گوید از آنجا که خاستگاه فتنه جبهه اصلاحات بود و لزوماً هر اصلاح‌طلبی فتنه‌گر نیست و یک عده فتنه‌گر آشکار بودند و عده‌ای دیگر متهم هستند که در کنار آنها بودند اما از آنها فاصله نگرفتند پس در نگاه نخست باید همه آنها را متهم دانست. زیرا همین کسانی که سکوت کردند در فرصت مناسب ممکن است در زمین ضد انقلاب بازی کنند.

پایان بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات خبرگان

دیروز دوشنبه 5 بهمن زمان بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات خبرگان رهبری به پایان رسید و بعد از رسیدگی مجدد به صلاحیت معترضان، در تاریخ ۲۱ بهمن اسامی نهایی تایید صلاحیت‌شدگان اعلام می‌شود.

به گزارش مهر، در انتخابات خبرگان رهبری ۸۱۸ نفر ثبت‌نام کردند که بررسی صلاحیت‌های داوطلبان این انتخابات توسط شورای نگهبان از تاریخ ۶ دی‌ماه آغاز شده بود که برگزاری آزمون کتبی یکی از مراحل احراز صلاحیت داوطلبان بود. پس از بررسی ۳۰ روزه صلاحیت داوطلبان انتخابات خبرگان؛ ۵ روز برای ابلاغ صلاحیت‌ها و جمع‌آوری اعتراضات در نظر گرفته شد که از تاریخ ۵ بهمن‌ماه تا ۱۰ بهمن‌ماه ۹۴ خواهد بود. رسیدگی مجدد به درخواست ردصلاحیت‌شدگان توسط شورای نگهبان و هیات مرکزی نظارت بر انتخابات ظرف ۱۰ روز از تاریخ یازدهم بهمن‌ماه تا بیستم بهمن‌ماه ۹۴ انجام می‌شود.

 اسامی همه داوطلبان تایید صلاحیت شده هر استان توسط فرمانداری‌ها در تاریخ ۲۱ بهمن اعلام عمومی می‌شود. تبلیغات انتخابات مجلس خبرگان هم به مدت 2 هفته از تاریخ ۲۲ بهمن آغاز و تا ۱۴ روز یعنی ۵ اسفند ادامه خواهد داشت. انتخابات خبرگان رهبری به همراه دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی ۷ اسفندماه برگزار می‌شود.

روحانی به ایتالیا رفت

حسن روحانی دیروز اولین سفر اروپایی خود را به مقصد ایتالیا آغاز کرد. او که برای سفری رسمی به ایتالیا سفر کرده است، از سوی «سرجیو ماتارلا» رئیس‌جمهوری این کشور مورد استقبال رسمی قرار گرفت. در مراسم استقبال رسمی که در کاخ ریاست‌ جمهوری ایتالیا برگزار شد، پس از نواخته شدن سرود جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ایتالیا، رؤسای جمهوری 2 کشور هیأت‌های عالیرتبه‌ همراه را به یکدیگر معرفی کردند. روحانی و ماتارلا سپس به گفت‌وگو با یکدیگر پرداختند.  دیدار با نخست‌وزیر و تعدادی از سرمایه‌گذاران و صاحبان صنایع بزرگ و فعالان اقتصادی ایتالیا نیز در برنامه سفر رئیس‌جمهور به رم پیش‌بینی شده است. 

حضور در واتیکان و ملاقات و گفت‌وگو با پاپ و نیز نخست‌وزیر واتیکان از دیگر برنامه‌های حسن روحانی در این سفر است. روحانی پس از پایان سفر ایتالیا در سفر خود به پاریس و پس از استقبال رسمی از سوی رئیس‌جمهوری فرانسه، با وی دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد و هیات‌های عالیرتبه 2 کشور نیز مذاکرات مشترک خواهند داشت. ملاقات و گفت‌وگو با مدیرکل یونسکو، بازوی فرهنگی سازمان ملل متحد از دیگر برنامه‌های روحانی در پاریس است.