کد مطلب: 42830
 
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۲۰:۵۳
قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: متاسفانه هم اکنون سیستم بهداشتی چندان کارآمدی در کشور وجود ندارد.
گلایه بهداشتی فائم‌مقام وزارت بهداشت
 
به گزارش ایران خبر به نقل از مهر، ایرج حریرچی عصر پنجشنبه در بزرگداشت یکصدمین سالگرد تاسیس رشته پرستاری کشور در ارومیه اظهارداشت: متاسفانه ۴۰ درصد خدمات تخصصی سلامت کشور در تهران متمرکز بوده و توزیع مناسبی در این زمینه وجود ندارد و در این باره آذربایجان‌غربی با این سابقه در حوزه سلامت از نظر وجود خانه‌های بهداشت وضعیت مناسبی داشته اما از نظر امکانات درمانی ضعیف است.

حریرچی با ابراز خرسندی از اینکه اقدامات بسیار مناسبی برای رفع کمبود پرستار در کشور انجام شده است گفت: باید حرکتی جدی برای رفع کمبود پرستار انجام داد، در این باره نیروی کمک پرستاری به میزان ۱۰ هزار نفر افزایش یافته است.

وی افزود: با وجود پیشرفت ها در حوزه سلامت در منطقه از نظر شاخص سلامت از وضعیت نامناسبی بر خورداریم و در بین ۲۲ کشورمنطقه در بخش آمار امید به زندگی و مرگ و میر زیریک سال و پنج سال رتبه ۱۲ الی ۱۶ را داریم.

قائم مقام وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی گفت : نسبت به ۳۰ سال گذشته در مرگ ومیر اطفال که ۱۵۰ هزار بوده کاهش ۱۰ الی ۱۵ درصدی داشته و وضعیت مناسبی نداریم.

وی به کمبود پزشک در کشور اشاره کرد و افزود: به ازای هر هزار نفر جمعیت ۱.۲۱ درصد پزشک داریم که این آمار در مقایسه با متوسط منطقه ۱.۷ الی ۲.۵ درصد است و همچنین به ازای هر هزار نفر جمعیت ۱.۷ درصد تخت در بیمارستان ها داریم که این آمار برای متوسط منطقه ۲.۵ درصد تخت است.

حریرچی با اشاره به اقدامات مفید انجام گرفته در حوزه جامعه پرستاری گفت: امسال در دولت تدبیر و امید اقدامات بسیار بزرگی نسبت به سالهای گذشته در حوزه پرستاری انجام گرفته که از جمله این اقدامات افزایش دو برابری ظرفیت پذیرش دانشجوی پرستاری در کشور است.

فعالیت ۱۸۱ دانشکده پرستاری در کشور

معاون پرستاری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این مراسم با بیان اینکه ۱۸۱ دانشکده پرستاری در کل کشور وجود دارد گفت: سالانه هفت هزار ۵۰۰ پرستار در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری از این دانشکده ها فارغ التحصیل می شوند.

غضنفر میرزابیگی با اشاره به کمبود نیروی پرستار در کشور عنوان کرد: هم اکنون مراکز درمانی کشور بالغ بر ۲۶۰ هزار پرستار نیاز دارند.

وی از تولید سریال ۵۰ قسمتی پرستاران ایرانی خبر داد و گفت: هدف از تولید این سریال انعکاس مشکلات و سختی های حرفه پرستاری و آشنایی مردم و مسئولین با این حرفه است.

رئیس کل پرستاری کشور نیز دیگر سخنران این همایش بود که اظهار داشت: طبق ارزیابی ها خوشبختانه دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه در هر دو بخش دولتی و آزاد جزو دانشکده های موفق در کشور است.

عباس عباس زاده افزود: با رفع برخی نواقص و مشکلات پذیرش دانشجو در مقطع دکتری در دانشکده پرستاری و مامایی خواهیم داشت.

وی به وجود یک هزار ۵۰۰ عضو هیئت علمی در ۱۸۱ دانشکده پرستاری کشور اشاره کرد افزود: پیشبرد اهداف این دانشکده ها مستلزم افزایش اعضای هیئت علمی است.

رئیس کل پرستاری کشور افزود: به همین منظور برای توسعه آموزش پرستاری در کشور برنامه‌ای تدوین شده و در مراحل پایانی قرار دارد و امید است با آغاز این برنامه تحولی در نظام سلامت ایجاد شود.

عباس‌زاده یادآور شد: هم‌‌اکنون پذیرش دانشجو در مقطع دکتری تخصصی پرستاری در دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه مورد بررسی قرار گرفته و اگر نواقص آن مشخص شده و توسط دانشگاه علوم‌پزشکی این شهر برطرف شود، دانشجویان مقطع دکتری در این دانشکده پذیرش می‌شوند.

آذربایجان غربی رتبه ۲۹ در شاخص سلامت کشور را دارد

استاندار آذربایجان غربی هم در این مراسم با بیان اینکه استان در شاخص های سلامت رتبه ۲۹ کشوری را دارد، گفت: آمار تورم در کشور کمتر از ۱۵ درصد است که این آمار در آذربایجان غربی ۱۸.۶ درصد است.

قربانعلی سعادت به درآمد پایین پرستاران اشاره کرد و گفت: تامین کنندگان امنیت و سلامت جامعه باید خود در امنیت و سلامت و آرامش روحی و روانی باشند.

قائم مقام وزیر در استان و رئیس دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در این همایش گفت: با توجه به موقعیت استراتژیک آذربایجان غربی و همجوار بودن این استان با ۴ کشور خارجی مشکلات بهداشتی و درمانی ویژه ای نسبت به سایر استان های کشور وجود دارد.

جواد آقازاده گفت: با توجه به این مشکلات باید برنامه ریزی و مدیریت خاصی وجود داشته و مسئولان توجه ویژه ای به این استان داشته باشند.

در این مراسم از تمبر یکصدمین سالگرد تاسیس رشته پرستاری رونمایی و از پرستاران نمونه و پیشکسوتان حرفه پرستاری تجلیل شد.