۲۸
 
کد مطلب: 41971
 
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۸ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۲۴
ديستروفی عضلانی، از شايع ترين اختلالات ارثی در سطح جهان و دومین معلوليت ژنتيكی شايع در ايران است. دیستروفی باضعف پيشرونده ی ماهيچه ها همراه است و تاكنون درمان قطعی براي هيچ يك از شكل های آن شناخته نشده است.
 
به گزارش ایران خبر؛ در واقع به گروهي از اختلالات عضلاني ارثي غير التهابي ولي پيشرونده گفته مي شود. اين بيماري، عضلات را گرفتار كرده و با تخريب فيبرهاي عضله همراه است.
انجمن حمایت از بیماران دیستروفی در این باره نوشته است: نخستين گزارش تاريخي درباره ديستروفي عضلاني در سال 1836 توسط كنت و جيوجا داده شد كه در آن به شرح دو برادر پرداخته بودند كه ضعف عضلاني پيشرونده آنها در ده سالگي آغاز شده بود.با اين حال  در سال 1852، اولين گزارش جامع در مورد این بیماری توسط مريون نوشته شد و فرضيه انتقال ژنتيكي از زنان به مردان و ابتلای آنان را بيان نمود.
در سال 1868 دوشن عصب شناس فرانسوي، به خاطر پژوهش هاي گسترده و كمك هايش براي درك بيماري عضله، يكي از شديدترين و شاخص ترين انواع ديستروفي عضلاني را به نام خود ثبت نمود. پيدايش و پيشرفت روش هاي زيست شناسي مولكولي موجب شد تا نقص در رمز وراثتي پروتئيني مربوط به سلول هاي عضله اسكلتي (ديستروفين) تشخيص داده شود. نقص درکمپلکس پروتئينی مربوط به درون بافت ماهيچه ای سلول،انواع ديستروفی را ایجاد می کند. يکی از اصلی ترين شاخص های بيوشيميايی در فرآيند تشخيص بيماران ديستروفی افزايش مقدار (CPK) در اثر نشت اجزای درون سلولی به خارج از سلول می‌باشد. با افزایش شناخت از روند دیستروفی در بیماران مختلف، مشخص گردید که انواع مختلفی از دیستروفی ها وجود دارند.

*عمده ترین دیستروفی ها :

الف) ديستروفي هاي عضلاني وابسته به جنس شامل:
• دوشن (DMD)؛ بكر (BMD)؛ امري دريفوس می باشد.
ب )ديستروفي هاي عضلاني اتوزومال غالب شامل :
• فاسيواسكاپولوهومورال (صورتي كتفي بازويي) ؛ديستال ؛اكولار؛اكولوفارنژيال می باشد.
ج) ديستروفي عضلاني اتوزومال مغلوب شامل ديستروفي عضلاني كمربند شانهاي (LGMD)است.
افتراق میان انواع دیستروفی کاری دشوار ولی امکان پذیر توسط روش های مولکولی و ایمونوهیستوشیمی است.


*دوشن ،شایعترین و خطرناکترین  دیستروفی
 
متاسفانه شایعترین نوع این بیماری (دوشن) بعضا تنها عضلات اسکلتی را در بر نمی گیرد بلکه عضلات قلبی و تنفسی را هم در سنین 20تا25 سالگی درگیر می کند که این گرفتاری های قلبی تنفسی منجر به فوت بیماران می شود.



 
 شایع‌ترین و شدیدترین نوع از بیماری‌های دیستروفی ماهیچه‌ای از گونه (X پیوند یافته) و ژنتیکی است. از عوارض اصلی این بیماری تحلیل و نابودی ماهیچه‌های ارادی (که در کنترل بدن نقش حیاتی دارند) است که در مواقع شدید نهایتاً منجر به عدم توانایی در راه رفتن ،۹۶% معلولیت، مشکلات تنفسی و مرگ می شود.

*دیستروفی چگونه از مادر به فرزند پسر می رسد؟


به طور کلی بانوان دارای کروموزوم X ناقص و حامل این بیماری هستند و می‌توانند این بیماری را به نیمی از فرزندان پسر خود منتقل کنند. ناقص بودن یکی از کروموزوم X در بانوان غالباً ارثی است یا ممکن است در اثر جهش‌های ژنتیکی باشد.
به طور کلی علایم بیماری در ۶ سالگی ظاهر می‌شود گرچه در دوران نوزادی هم نمایان است.
 



*نخستین نشانه های دیستروفی در نوزاد کاملا سالم!


نوزاد در موقع تولد کاملاً سالم به نظر می‌رسد، ولی هنگامی که شروع به حرکت می‌کند، حتی زمانی که با چهار دست و پا و یا سینه خیز می‌نماید حرکت او کندتر از همسالان خود است و زود به زود خسته می‌شود. هنگامی که به راه می‌افتد ضعف ماهیچه ای به تدریج واضح تر می‌شود. معمولاً والدین نسبت به نحوه راه رفتن غیر طبیعی یا اشکال در برخاستن فرزندشان از روی زمین، راحت زمین خوردن، اشکال در بالا رفتن از پله‌ها و عدم توانایی دویدن یا انجام حرکات ورزشی در مقایسه با همسالانشان نگران می‌شوند.
 

بزرگ شدن غیر طبیعی ماهیچه‌های ساق پا و ضعف خفیف تا متوسط ماهیچه‌های ابتدای اندام تحتانی، به صورت راه رفتن اردک وار و عدم توانایی در برخاستن راحت از روی زمین تظاهر می‌کنند. این کودکان به طور مشخص برای برخاستن از حالت نشسته از دستها و بدنشان کمک می‌گیرند که به نشانه گاور Gowers' sign معروف است.


*طول عمر دیستروفی ها 20 تا 30 سال


تحلیل ماهیچه ای به صورتی است که در ۸ سالگی کاملاً ضعف ماهیچه‌ها بارز می‌شود. این تحلیل ماهیچه‌ای ابتدا از پاها و لگن شروع، باعث کاهش حجم و نابودی ماهیچه‌های این ناحیه می‌شود و نهایتاً دست‌ها، بازوها و شانه را نیز در بر می‌گیرد که موجب افتادگی شانه می‌شود. در ۱۰ سالگی بیمار توانایی راه رفتن را از دست می‌دهد و به ویلچر نیاز پیدا می‌کند. از آنجایی که دو سوم از وزن بدن از ماهیچه‌ها تشکیل شده است، با نابودی ماهیچه‌ها وزن بدن به شدت کاهش می یابد و به یک سوم از کل آن می رسد.

 

 
در بیشتر مواقع پیشرفت بیماری ادامه می‌یابد و به علت رشد غیر طبیعی استخوان‌های ستون فقرات، ستون فقرات به صورت حرف S انحنا پیدا می‌کند و قفسه سینه اندکی تغییر شکل می دهد که سبب جمع شدگی بدن می شود. پیشرفت بیماری در مواقع شدید نهایتاً با مشکلات تنفسی و مرگ همراه خواهد بود، طول عمر متوسط برای بیماران معمولاً بین ۲۰ تا ۳۰ سال است.

 
*ازدواج فامیلی، آمار دیستروفی ایران را بالاتر از سطح جهان کرده است
 
 
كشور ما، به دليل نرخ بالای ازدواج های خويشاوندی، ديستروفي های عضلانی با توارث اتوزوم مغلوب شيوع بالاتري نسبت به ساير كشورها دارد. از اين رو به دليل تنوع ژنتيكی ژن های مسئول و اهميت بيماری، مسئله ی پيش بينی ناقل بودن والدين ايده ای ايمني بخش محسوب مي شود.


*بهترین راه مقابله با دیستروفی، پیشگیری پیش از تولد
 
اگر یکی یا هردو والدین حامل بیماری خاصی باشد، مبتلا شدن فرزند به دنیا نیامده آن‌ها به آن بیماری ریسک است. آزمایش پیش از تولد برای پیدا کردن جنین مبتلا به دوشن در دوران بارداری انجام می‌شود، این آزمایش‌ها تنها برای برخی از اختلالات عصبی و ماهیچه ای کاربرد دارد. انواع آزمایش‌های پیش از تولد می تواند بعد از حدود ۱۱ هفته پس از بارداری به اجرا دربیاید. نمونه برداری از برآمدگی مویی پرده بیرونی جنین (CVS) در هفته ۱۱ تا ۱۴ بارداری انجام و تست پرده آمنیون مایع بعد از هفته ۱۵ بارداری انجام می‌شود، در حالی که نمونه خون جنین می تواند حدوداً در هفته ۱۸ بارداری صورت گیرد. زنان و یا زوج‌ها باید دقت نظر داشته باشند که پس از انجام آزمایش در مورد آن با مشاور ژنتیک به بحث بنشیند. در صورتی که آزمایش پیش از تولد ابتلا جنین به بیماری دوشن را مشخص کند دستور سقط جنین صادر می‌شود تا از تولد نوزاد بیمار جلوگیری شود.

 
*ایران، امکان  آزمایش ژنتیک دیستروفی ندارد!

 
پیش بینی ناقل بودن احتیاج به آزمایش به موقع ژنتیکی دارد. در این بیماری شناسایی ناقلین خیلی مهم است به طوری که تشخیص ژنتیکی به موقع آن می تواند به کل جامعه و خانواده ها کمک کند. چراکه تا زمانی که تشخیص ژنتیکی وجود نداشته باشد امکان شناسایی ناقلین بیماری هم وجود نداشته و مسلما وقتی شناسایی ناقلین وجود نداشته باشد می تواند این بیماری در بارداری های بعدی به نسل بعد منتقل شود.

ندا انیسی، عضو هیئت مدیره انجمن دیستروفی در این باره می گوید: باید توجه داشت که تنها راه جلوگیری از این اتفاق آزمایش ژنتیک است که متاسفانه در ایران امکان انجام تمامی این آزمایشات وجود ندارد. در واقع در کشور ما آزمایش ژنتیک مربوط به این بیماری  ناقص انجام می شود. در حال حاضر در برخی انواع ابتلا به دیستروفی (دوشن) که موتاسیون اتفاق می‌افتد برای آزمایش ژنتیک بنا به دلایلی، وابسته به کشورهای دیگر هستیم به طوری که ناچاریم نمونه خون را برای بررسی و اعلام نتیجه به خارج از کشور بفرستیم.
 

 از هر  70 یا 75 مورد ، آزمایش ژنتیک برای 11 یا 12 مورد آن در ایران انجام می شود. هزینه های آزمایشگاهی این موارد نیز تاحد کمی از سوی بیمه پوشش داده می شود، ولی باید توجه داشت که این بیماران نیاز به آزمایشات تکمیلی دارند که بسیار هم هزینه بردار  است.


*متوسط هزینه تشخیص، 7 میلیون تومان!
 
عضو هیئت مدیره انجمن دیستروفی، هزینه این آزمایش   2000 دلار  برآورد کرده است، یعنی تشخیص آن  نزدیک به 7 میلیون تومان برای فرد مبتلا آب می خورد. مسلما تامین این هزینه برای خانواده ها بسیار سنگین و کمر شکن خواهد بود. البته انواع دیگر این بیماری هزینه آزمایش به مراتب بالاتری دارند و شاید یکی از مهمترین دلایلی که بسیاری از خانواده ها قید این آزمایش ژنتیک را می زنند هزینه های مالی فوق العاده سرسام آور آن است.

 
*هیچ کس آماری از تعداد مبتلایان به دیستروفی ایران ندارد!

متاسفانه مرکز آمار ایران ،فاقد هر گونه سرشماری از تعداد مبتلایان به دیستروفی است این در حالی است که بهزیستی هم این آمار را در اختیار ندارد. بر اساس آن چیزی که در دنیا طبق آمارهای جهانی تخمین زده می شود، حداقل باید حدود 30 تا 40 هزار مبتلا به دیستروفی در ایران وجود داشته باشد با این حال تنها حدود 1000 نفر عضوانجمن دیستروفی هستند.

 
*ملاحظات تغذيه اي در بيماري هاي ديستروفي عضلاني



در انواع بيماري هاي ديستروفي عضلاني، بيماران از لحاظ تغذيه اي با مشكلات مشتركي مواجهند كه در صورت عدم توجه به آن، عواقب ناگواري از جمله چاقي، پوكي استخوان، كمبود پروتئين، يبوست براي بیمار به دنبال خواهد داشت. پزشكان مصرف مواد مغذي آنتي اكسيدان مانند ويتامين E  وكوانزيم Q را براي بيماران توصيه مي‌كنند.


*كاردرماني، ورزش درمانی و فیزیوتراپی


بد نشستن و بد ايستادن در اثر ضعف عضلاني و عدم تعادل ممكن است باعث انقباض هاي ساختماني بافت نرم وبدريختي هاي ستون مهره ها گردد. از آنجا که استفاده از صندلي چرخ دار نیز  منجر به وخامت اين انقباض ها و پيشرفت اسكوليوز (انحراف جانبي ستون مهره ها) مي‌شود، بنابراين بايد سعی نمود تا بيماران سال هاي بيشتري توانايي راه رفتن را حفظ نمايند.

برای اقداماتی که بايد توسط کاردرمانگر انجام شود براساس روند مشخص بيماری، سه مرحله جداگانه در نظر گرفته مي‌شود.
مرحله اول- از زمان تشخيص تا زماني كه فرد در بالا رفتن از پله دچار مشكل گردد. بهترين روش در اين دوران تشويق به راه رفتن، تمرينات كششي توسط فيزيوتراپيست براي اندام فوقاني  و تحتاني واستفاده از اسپيلينت هاي گوناگون در شب  براي جلوگيري از ايجاد دفورميتي در مچ پا و يا دست مي-باشد.
مرحله دوم- از زماني كه فرد در راه رفتن دچار مشكل شود و براي جابجايي در بيرون از منزل از ويلچر استفاده كند. در اين دوران نوع ويلچر بايد توسط كاردرمان تعيين و نحوه استفاده از آن آموزش داده شود. هنگام نشستن در ويلچر، ميزان تكيه دادن به عقب، وضعيت لگن و زاويه آن با تنه، استفاده از جاهاي پا و زاويه زانوها اهميت فوق العاده دارد.
 

دیدار بازیگران تئاتر با مبتلایان دیستروفی

مرحله سوم- زماني كه فرد براي جابجايي در بيرون و داخل منزل از ويلچر استفاده كند. در اين دوران به علت عدم توانايي  در راه رفتن، اسكوليوز (انحراف جانبي ستون مهره‌ها) سريع تر ظاهر مي گردد. معمولا اين دفورميتي منجر به كاهش حجم قفسه سينه مي‌شود. همچنین در این دوران به علت ضعف ایجاد شده در اندام فوقانی نیاز به استفاده از وسایل کمکی الکتریکی و مکانیکی می باشد.
شنا از فعالیت های بسیار مناسب در این مرحله است زیرا شنا کردن به روی کمر برای حفاظت از پشت بسیار مفید می باشد.با توجه به تنوع دیستروفی ها و شیوه های متفاوت پیشروی بیماری، لازم است  مشاوره  های بموقع و مناسبی صورت گیرد تا پیشگیری روند بیماری را کندتر سازد.

 
*درمان های کنترل پزشکی


 
همانگونه که گفته شد دیستروفی درمان ندارد و همه روشهای درمانی پیاده شده  برای کند کردن پیشرفت بیماری است.

الف) درمان دارویی :در حال حاضر یکی از مشتقات پردنیزولین به نام دفلازاکورت به عنوان گزینه درمانی مطرح شده است. دفلازاکورت باعث حفظ استحکام استخوان و نگهداری ذخیره کربوهیدرات شده و در نتیجه کمتر از استروئیدهای با دوز بالا باعث وزن‌گیری می‌شود و در نتیجه قدرت و کارایی بیمار را افزایش می دهد. این دارو به علت کم بودن اثرات جانبی و داشتن خواص سودمند در نگهداری عضله و به تاخیر انداختن پیشرفت اسکولیوز در همه بیماران حتی در بیمارانی که کاملا وابسته به صندلی چرخ دار هستند مورد استفاده قرار می گیرد.

ب) ژن درمانی: ژن درمانی سوماتیک در بیماران دوشن روش درمانی نوین دیگری است که تحقیقات بسیاری بر روی آن انجام می شود. در این روش درمانی، میوبلاست های نارس سالم را وارد عضلات  می کنند، که در آنجا به سلول های عضله ملحق می شود و برای جلوگیری از روند تخریب پیشرونده عضلات گرفتار، به مقدار کافی دیستروفین تولید می کند. سایر روش های مولکولی درمان شامل انتقال نسخه های نوترکیب ژن دیستروفین با استفاده از ناقل های ویروسی یا غیرویروسی، و الیگونوکلئوتیدهای آنتی سنس است.

ج) جراحی:پيش از انجام مداخله جراحي، بايد وضعيت كلي هر بيمار در نظر گرفته شود و بنا به نظر متخصصين، جراحي انجام شود. همچنین بايد تمامي وسايل كمكي مورد نياز از جمله ساپورت براي گردن و پشت، تخت الكتريكي، سطح ميز قابل تنظيم و ... قبل از انجام عمل جراحي تهيه گردد.نمونه ای از این مداخلات جراحی جوش دادن بخش خلفي ستون مهره ها به لگن است که موجب صاف شدن اسكوليوز شده و امكان تعادل بهتر را در هنگام راست نشستن فراهم مي‌كند.

 
* تلاش محقق ایرانی کالیفرنیا برای درمان دیستروفی با سلولهای بنیادی

 
محمد شریف تابع بردبار در سال 1365 در شیراز به دنیا آمد. وی در سال 1383 در رشته علوم تجربی موفق به کسب رتبه 7 کنکور سراسری شد. وی پس از اتمام تحصیلات دوره کارشناسی ارشد در رشته بیوتکنولوژی مولکولی در دانشگاه تهران برای ادامه تحصیل به امریکا رفت و در حال حاضر مشغول گذراندن دوره دکترا در علوم زیستی با گرایش زیست شناسی تکامل و خود ترمیمی در دانشگاه هاروارد است. این محقق ایرانی در سال 2013 میلادی موفق به دریافت جایزه موسسه "رایان" شد که به تحقیقات برتر در زمینه علوم زیستی بین محققان مقطع دکترا در امریکا اهدا می شود. در همان سال به عنوان یکی از دو نماینده دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد برای مسابقه ایده های نوآورانه در زمینه علوم زیستی انتخاب شد و همچنین توانست در سال 2012 و سال 2013 میلادی برای تدریس درس خودترمیمی برای دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه هاروارد جایزه درک "باک" را نیز به خود اختصاص دهد. 
 

وی در این باره می گوید: من به طور خاص مشغول تحقیق روی استفاده از تلفیقی از سلول درمانی و ژن درمانی برای درمان بیماری دیستروفی عضلانی هستم. دیستروفی عضلانی به گروهی از بیماری های ژنتیکی اطلاق می شود که می تواند بر اثر نقص در ژن های کد کننده ی تعدادی از پروتئین های مهم در ساختار فیبرهای ماهیچه ای بوجود بیاید. این بیماری ارثی و پیشرونده است و درطول زمان ماهیچه های مختلف فرد بیمار را درگیر می کند و توانایی ترمیم ماهیچه توسط سلول های بنیادی ماهیچه هم به تدریج کم می شود. تا کنون هیچ درمان قطعی برای این بیماری یافت نشده و تحقیقات در این زمینه همچنان ادامه دارد.

هدف نهایی از یکی از پروژه هایی که من روی آنها مشغول فعالیت هستم  جداسازی سلول های بنیادی ماهیچه از بیمار، تکثیر این سلول ها و تصحیح نقص ژنتیکی آنها در محیط کشت و تزریق سلول های تصحیح ژنتیکی شده به بیمار است. در نتیجه سلول های بنیادی تصحیح ژنتیکی شده بعد از تزریق می توانند فیبرهای ماهیچه ای جدیدی بوجود بیاورند که فاقد نقص ژتنیکی هستند و پروتئین ساختاری مورد نظر را تولید می کننند. همچنین در پروژه دیگری درصدد آن هستیم تا مشکل ژنتیکی را در درون خود ماهیچه ترمیم کنیم.


*افسردگی و عوارض روحی و روانی در مبتلایان


از آنجا که بیماری دوشن یک بیماری بسیار حاد است و در مدت کوتاهی زندگی بیماران و خانواده‌های آنان را دگرگون می‌کند، عمدتاً مبتلایان به این بیماری را در کودکان، نوجوانان و جوانان تشکیل می دهند، به علت عدم پذیرش معلولیت از سوی مبتلایان و به خصوص جامعه ایران که برای بیماران هیچ گونه تعمهیدات، مناسب سازی و برنامه ای انجام نداده و عدم فرهنگ سازی که مردم با ترحم به بیماران نگاه می کنند.، موارد زیادی از افسردگی میان جوانان مبتلا به این بیماری وجود دارد. همچنین دیستروفی ماهیچه ای دوشن به دلیل نوع پیشرونده بودن بیماری، نهایتاً منجر به معلولیت شخص می‌شود، این موضوع می تواند عوارض روحی و روانی را در مبتلایان و خانواده‌های آن‌ها را به دنبال داشته باشد . به دلیل این مسأله حتی چند مورد خودکشی مادران بیماران گزارش شده است.
 
*بزرگترین مشکل نبود بیمه !
 
با این وجود، رامک حیدری درباره وضعیت بیماران دیستروفی به ایلنا  گفته است: مهم‌ترین مشکل بیماران این است که تحت پوشش بیمه نیستند و با وجود اینکه در طول بیماری نیاز به درمان‌های گوناگون و متعدد دارند هیچ مرکزی به آن‌ها کمک نمی‌کند.

 
*هزینه هر جلسه کار درمانی 50 تا 60 هزار تومان


وی افزود: بیماران دیستروفی به دلیل ضعف عضلانی در رفت و آمد دچار مشکل می‌شوند به همین دلیل نیاز به کاردرمانی در منزل دارند که هزینه هر جلسه آن بین ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان است.

وی با اشاره به اینکه داروهای این بیماران نیز گران است، گفت: ضعف عضلانی موجب شده که این بیماران از داروهای تقویتی و داروهایی مورد استفاده بدنسازان مصرف کنند، اما هیچ کدام از این دارو‌ها برای این بیماران پوشش بیمه‌ای ندارد.
 


*بیماران دیستروفی محروم از تحصیل

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با مشکل تحصیلی این دانش آموزان اشاره کرد و گفت: مبتلایان به دیستروفی تا سن ۸ سالگی مشکلی برای راه رفتن ندارند، اما بعد از این سن به مشکلات عمده‌ای دچار می‌شوند که آن‌ها را نیازمند استفاده از ویلچر می‌کند. همچنین مدارس ما برای چنین دانش آموزانی مناسب نیست به همین دلیل بسیاری از کودکان دیستروفی امکان ادامه تحصیل پیدا نمی‌کنند و مجبور به خانه نشینی می‌شوند.

*امکانات کم؛ رنج‌های زیاد

حیدری گفت: این کودکان به دلیل مشکلات عضلانی نمی‌توانند از ویلچرهای معمولی استفاده کنند، اما با توجه به اینکه هیچ سازمانی کمکی به این بیماران نمی‌کنند، حتی ویلچر مناسبی استفاده نمی‌کنند.


*دستگاه تنفسی،20 میلیون تومان

 
وی افزود: مشکل عمده‌ای که این بیماران با آن مواجه می‌شوند، این است که در سن ۲۵ سالگی نیاز به دستگاه تنفسی پیدا می‌کنند و هر دستگاه مبلغی بالغ بر ۲۰ میلیون تومان دارد که امکان تهیه این دستگاه برای خانواده‌ها بسیار مشکل است.
 
 
*بیمارستانها دیستروفی های پیشرفته را در آی سی یو پذیرش نمی کنند


وی گفت: با بد‌تر شدن وضعیت جسمی این بیماران و تجمع مایع در ریه این بیماران این افراد باید در آی سی یو بستری شوند که حداقل مدت زمان حضور آن‌ها در آی سی یو یک ماه است و وقتی بیمارستان متوجه وضعیت این بیماران می‌شود از پذیرش آن‌ها سر باز می‌زند.

حیدری تاکید کرد: خیلی از بیماران ما به دلیل مشکل تنفسی در اورژانس جان خود را از دست می‌دهند.

*نه وزارت بهداشت و نه سازمان بیماریهای خاص!

وی در پایان گفت: باز هم تاکید می‌کنم؛ مشکل بیماران دیستروفی بسیار زیاد است اما ما هیچ کمکی از هیچ سازمانی چون وزارت بهداشت و حتی بنیاد بیماری‌های خاص ندیده‌ایم.
 
 
hasan
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۹ ۲۱:۲۰:۱۷
با سلام عرض ادب خسته نباشید من حسن درگاهی حدود 9ساله به بیماری دیستروفی لیمب گرایدل مبتلا شدم الان هم سال به سال وضیعتم رفته رفته بدتر شده ایا درمان خاصی دار یا نه اگه میشه لطفا راهنمایی کنید با تشکر
 
hasan
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۹ ۲۱:۲۳:۰۰
با سلام عرض ادب من حسن درگاهی حدود 9ساله به بیماری دستروفی لیمب گرایدل مبتلا شدم وضیعتم سال به سال رفته رفته بدتر میشه ایا درمان خاصی برا این بیماری وجود دارد یا نه لطفا راهنمایی کنید اگه میشه جوابشو به ایمیلم ارسال کنیدبا تشکر
 
سمیرا
Romania
۱۳۹۵-۰۶-۰۵ ۱۷:۴۰:۵۵
با عرض سلام
سه سال است که بیماری من را با آزمایش ژنتیک که انجام دادم، دیستروفی میوتونیک تشخیص دادند. در حال حاضر برای از پله بالا رفتن و باز و بسته کردن در بطری حتی بازو بسته کردن دکمه لباس دچار مشکل هستم. واحساس میکنم بیماریم در حال پیشروی است میخواستم اگر امکان دارد مراکز کاردرمانی یا فیزیوتراپی مخصوص دیستروفیها را معرفی نمایید تا به کمک آنها پیشرفت بیماریم را کند نمایم. در حال حاضر 35 ساله هستم
با تشکر فراوان
 
فرهاد
Afghanistan
۱۳۹۷-۰۴-۱۴ ۰۰:۴۹:۰۵
سلام دوست عزیز منم یه دوسالی میشه که به این مریضی دوچار هستم خیلی اذیت بودم خیلی یعنی تا حدی که چیزی به مرگم نمونده بود همه نا امید شده بودن من ایران بودم که به این مریضی دچار شدم ولی اومدم افغانستان درمون مو شروع کردمتحت نظر دکتر بودم الان که تحت درمون هستم خیلی بهترممیتونم راه برم خیلی عالی دوا های بهم داد که روز به روز بهتر شده رفتم انشالله که خدا شمارو شفا بده اگه میونستی خارج از ایران برین چون هرچی دوا درمون کردم ایران روز به روز بدتر شده رفتم این شماره مته اگه کمکی خاستین بهم زنگ بزنید هر کاری از دستم بربیاد براتون انجام بدم وقت خوش
 
ayda
Germany
۱۳۹۷-۰۵-۲۷ ۰۴:۳۶:۱۰
سلام من ایدا هستم منم دچار بیماری دستروفی هستم از هفت سالگی دیگه پله ها رو نمیتونستم. برم بالا الان که سیزده ساله ام دیگه با ویلچر بیرون میرم شما کجا درمان شدید برا من آدرس بدید بیام من ایران هستم بیرجند
 
کجای بیرجندی پسر منم دیستروفی داره ازبیرججند
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۷-۰۶-۱۸ ۲۲:۵۲:۱۶
دوا درمونشو پیداکنین خیلی سخته من پسرم دوشن داره
 
Sara
Germany
۱۳۹۷-۰۸-۱۴ ۲۳:۲۳:۳۲
ميشه يه درمان بگين واسه دوشن خواهش ميكنم
 
هانیه قبادی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۷-۰۹-۲۷ ۱۷:۴۴:۲۵
سلام من داداشم از12سالگی شروع شده الان 26سالشه هزینه مهم نیست خاستم بدونم شمااقافرهاد کجادرمان شدیدلطفاکمک کنید
 
هانیه قبادی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۷-۰۹-۲۷ ۱۷:۵۷:۱۴
فرهادعزیزداداش من 13سالگی علایم داشت الان 26سالشه ماهیچه های پاش ضعیف شده نمیتونه زیادراه بره اما مشکل ذهنی واستخوانی که تغییرشکل بده نداره خواهش میکنم بامن تماس بگیرخواهش میکنم 09368933112 یا09178684812
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۷-۱۱-۱۷ ۲۳:۰۷:۳۱
میشه خواهشا نتیجه درمانتون رو بگید یا شماره تماس بدید . نیازمند راهنماییتون هستم
 
آواآرام ا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۸-۰۴-۱۳ ۰۶:۵۰:۰۶
سلام جناب فرهاد منم بیماردیستروفی عضلانیم لطفاوخواهشا بمن ادرس یاشماره جهت ارتباط بفرستید تادرمورد بهبود بیماریتون وچگونگی ان باخبر باشم تا من هم برای بهبودی ب همونحا مراجعه کنم ممنونم
 
avaaram
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۸-۰۴-۱۳ ۰۶:۵۲:۵۴
لطفا شماره تلفنتون رو برای من ارسال کنید
 
Nazi
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۰۳ ۱۷:۵۹:۰۰
بدبختی از این بدتر نمیشه سرطان بهترین بیماریه تا دیستروفی مردن خیلی بهتره تا با این بیماری باشیم
 
دنیا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۹ ۱۲:۰۹:۲۳
سلام..میگن طب سوزنی تا حدودی تاثیر داره..کسی امتحان کرده؟؟
 
نازی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۰۳:۱۳:۱۵
نمیدونم والله .ولی یه دکتر پیدا کردم واسه درمان .اگه درمان شدم بهتون خبر میدم
 
Sajjad
Germany
۱۳۹۷-۰۷-۰۵ ۲۳:۲۸:۴۰
آره منم بیماریه دیسترفی دارم ،طب سوزنی امتحان کردم ولی تاثیری ندیدم
 
رضا
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۷-۳۰ ۱۶:۴۳:۳۶
ای سران ...جمهوری اسلامی ی فکری برای ما بیماران مبتلا به دیستروفی بکنید آقایون پزشکها من چند بار تصمیم به خود کشی گرفتم ٬ ما مبتلایان به این بیماری حاضریم به جای اون مؤشهای آزمایشگاهی باشیم لااقل از خود کشی که بهتره
 
نازی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۰۳:۱۲:۰۰
اینجا هیشکی صدای مارو نمیشنوه فکر کن با دیوار حرف میزنی راحت والله.
 
ی بدبخت
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۶ ۲۳:۰۳:۳۵
خداااا
 
dina
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۹-۲۸ ۲۲:۵۵:۰۵
سلام دوستان عزیزم.مشکلات شما خیلی زیاد و دردناک هست.متاسفانه جامعه نه تنها برای شما بلکه برای بیماریهای دیگه و افراد سالم هم تدبیری نیندیشیده.بسیاری از ما با شما همدل و همدرد هستیم.کاش از شما دوستانم افراد با انگیزه ای باشه که انجمن حمایت یا گروههایی تشکیل بشه ک بتونید خودتون ب هم از لحاظ روحی کمک کنید و شاد زندگی کنید و کیفیت زندگیتون رو بهبود بدید.براتون آرزوی پیروزی دارم.دوست تون داریم.در پناه حق
 
حبیبه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۷-۰۱-۱۲ ۰۰:۲۴:۳۲
سلام برادر من هم به این بیماری مبتلا هست وشرایط خیلی سختی داره امیدوارم خدا همشون شفا بده
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۷-۰۵-۱۰ ۰۳:۱۱:۳۸
این بیماری در طب اسلامی درمانپذیره بیماران عزیز نا امید نباشن
 
Sajjad
Germany
۱۳۹۷-۰۷-۰۵ ۲۳:۳۴:۰۲
خیلی سخته ،مخصوصا که واسه انجام کارای شخصی محتاج بقیه میشی ،خودم به جهنم وقتی پدرمادرت با غصه تو کمرشون میشکنه ،بیشترداغون میشی زندگی غیرفابل تحمل میشه
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۷-۰۸-۲۰ ۱۰:۰۸:۰۱
پسر من هم این بیماری رو داره خیلی سخته ببینی بچت روز به روز جلو چشمت آب میشه کاش میمردم و اینجوری عذاب کشیدن بچمو نمیدیدم تورو خدا هرکی جایی برا درمون سراغ داره برام بفرسته
 
ندا
۱۳۹۸-۰۶-۰۴ ۱۷:۰۱:۲۷
پسرمنم مبتلاست ولی خداروشکر با طب اسلامی الان خوبه
 
حدیثه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۷-۱۲-۲۲ ۰۶:۱۴:۴۶
من سه تا خواهرو برادر گرفتار این بیملری دارم پدرم از غصشون دق کرد و از دنیا رفت زندگی برامون دیگه هیچ مفهوم و حسی نداره جز نگرانی و غصه خیلی سخت زندگی میکنم نه منبع درامدی داریم و نه امیدی
 
ارزو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۸-۰۲-۳۱ ۱۷:۰۸:۳۱
باسلام در محرمترین ودور افتاده ترین استان کشور زندگی می کنم که دارایی فرزندی 6ساله هستم با بیماری دیسروفی عضلانی لذاجهت ادامه درمان احتیاج به کمک مالی دارم
 
حسینعلی میرشاهی
Germany
۱۳۹۸-۰۴-۰۹ ۲۳:۰۴:۴۱
ما محکوم به مرگ با زجریم به ما کمک کنین مسعولین