کد مطلب: 41793
 
تاریخ انتشار : سه شنبه ۷ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۵۴
در نگاه اول به نظر می رسد که وی دارای منصبی رسمی در دولت باشند و به سبب آن همراهیشان با مقامات دولتی توجیه منطقی خواهد داشت.
 
انتشار تصاویری از دیدار هیات ایرانی با ایرانیان مقیم نیویورک این سوال را برای برخی به وجود آورد که تنها زن در میان این مقامات کیست ؟
 
به گزارش ایران خبر،در نگاه اول به نظر می رسد که این خانم دارای منصبی رسمی در دولت باشند  و به سبب آن همراهیشان با مقامات دولتی توجیه منطقی خواهد داشت، اما واقعیت این است که تنها سمت این خانم "همسر دستیارویژه رییس جمهور بودن" است!

بله خانمی که به همراهی مقامات ایرانی روی سن می رود و با ایرانیان مقیم نیوریورک ملاقات می کند، همسر جناب آقای حسین فریدون، برادر و دستیار ویژه رییس جمهور است.

درباره خانم« آذرغفوری»، پیش از این شایعاتی به وجود آمد، از جمله اینکه مدیریت جشن جنجالی در کاخ سعد آباد که به میزبانی همسر رییس جمهور،برای زنان مقامات برگزار شد، به عهده وی بوده است.

رسانه ها و نمایندگان منتقد دولت با بیان اینکه در این جشن دختران نابالغ رقصیده اند و به هر کدام از مهمانان 5سکه بهار آزادی، اهدا شده است به برگزاری این مراسم اعتراض داشتند، حتی گفته شد که همسر علی اکبر صالحی به نشانه اعتراض  از مراسم خارج شده است.


تجمع برخی زنان منتقد دولت در اعتراض به جشن سعد آباد
 
اما بعدها تمام این شایعات از طرف دولت تکذیب شد و شاهدان عینی اعلام کردند این جشن، مراسم مولودی زنانه بود که خانم الهی‌قمشه‌ای در آن به سخنرانی پرداخت و مطالبی همچون اعطای سکه به تمامی شرکت‌کنندگان حقیقت ندارد. آنان اضافه کردند: اخبار منتشرشده در مورد خروج اعتراض‌آمیز همسر دکتر صالحی از این مجلس یا استفاده از ارکسترهای خاص نیز واقعی نیست.

اما تصاویر دیگری از آذر غفوری در بازارچه خیریه ،که  قبل تر برای  همسران مسئولین در برج میلاد برگزار شد، نیز در کنار جاری اش، یعنی خانم «صاحبه عربی»، همسر رییس جمهور، منتشر شده بود  که البته این حضور ،حاشیه خاصی نداشت.
 


 
ذکر این نکته ضروری است که  آذر غفوری به همراه  هیئت ایرانی و  با هزینه دولت به  آمریکا نرفته است ، بلکه سابقه حضور وی در نیویورک به 2ماه قبل باز می گردد.

ماجرا از این قرار است که پسر حسین فریدون و  آذرغفوری، اکنون به همراه عروس این خانواده در آمریکا به سر می برد و آنها به تازگی صاحب فرزند شده اند، آذر غفوری نیز برای مراقبت از عروسش و دیدار نوه ی تازه متولد شده به این کشور رفته است.
آذر غفوری و حسین فریدون ،علاوه بر پسرشان علی، که در امریکا اقامت دارد، یک پسر و یک دختر دیگر نیز دارند.
پسر کوچک آنها اکنون در دانشگاه شهید بهشتی درحال تحصیل است و دختر آنها مریم فریدون، همان کسی است که چندی پیش ماجرای بورسیه شدن او هم حاشیه ساز شد.


مریم، فارغ التحصیل  مقطع کارشناسی دانشگاه کلمبیای آمریکاست و پس از لیسانس با دریافت بورس تحصیلی موسوم به «لرد دارندورف»، توانسته در کالج مشهور «مدرسه اقتصاد لندن» مشغول به تحصیل شود. این بورس، در قالب بورسیه‌هایی که دویچه بانک آلمان به دانشجویان کشورهای در حال توسعه و نوظهور اعطا می‌کند، به مریم فریدون داده شده است.
مریم فریدون، اکنون به همراه همسر خود در انگلستان مشغول ادامه تحصیل است.



اما درباره  سجاد خوشرو،داماد آذر غفوری و حسین فریدون نیز شنیده هایی وجود دارد، از جمله اینکه وی پسر غلامعلی خوشرو، سفیردائم ایران در سازمان ملل است.

البته سابقه آشنایی حسین فریدون و پدرشوهر دخترش، به نیویورک و زمانی که هر دوی آنها در مقر سازمان ملل فعالیت داشتند باز می گردد.
 
گفتنی است حسین فریدون که اکنون به عنوان دستیارویژه رییس جمهور سمت دارد، پیش ازاین بر اساس خاطرات  رییس جمهور در ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ و در زمان بازگشت امام خمینی( ره) به ایران، جزء تیم حفاظتی و امنیتی بوده است و مسئولیت برقراری نظم و مدیریت مراسم انتقال امام به از فرودگاه مهرآباد به بهشت زهرا را بر عهده داشته است.
در بازه یازده روزه پیروزی انقلاب اسلامی ایران، به وظایف حفاظتی و امنیتی خود در نگهداری از زندانیان طاغوت و اعضای ارشد ساواک، مشغول بوده است.
 

وی در اولین روزهای بعد از انقلاب فرماندار نیشابور و مدتی فرماندار کرج بود، سپس به مدت ۸ سال به عنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران در مالزی فعالیت داشت و چند سال هم از سفرای ایران در سازمان ملل متحد بود و سپس مشاور وزیر امور خارجه شد،پس از بازگشت به ایران به عنوان مشاور رئیس مرکز تخقیقات استراتژیک منصوب شد  و تا پایان ریاست حسن روحانی در این مرکز در این سمت قرار داشت.
 
اما درباره اینکه آذر غفوری نیز پست یا مسئولیتی در دولت داشته باشد، اطلاع رسمی ای وجود ندارد .
 
 
خبر حضور آذر غفوری با هزینه شخصی در نیویورک ، با توجه به لیست بلند بالا و دهها نفره مهمانان ایرانی نیویورک در «دولت سابق» که گوی سبقت را از تمامی کشورهای عضو سازمان ملل می ربود، هر چند جای امیدواری دارد اما باز هم این سوال را باقی می گذارد که وی با چه  سمت رسمی و دولتی ای در کنار هیئت ایرانی ایستاده است و آیا صرف همسر برادر رییس جمهور بودن و یا همسر دستار ویژه رییس جمهور بودن برای این همراهی در بالای سن کافی است؟

 

البته دیدگاه دیگری نیز درباره دیده شدن آذر غفوری در این تصاویر وجود دارد و آن خلاء حضور زنان در تیم همراه رییس جمهور است.
رئیس جمهور را در این سفر محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری ارتباطات، سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، حسام‌الدین آشنا ،مشاور فرهنگی رئیس جمهور، نهاوندیان رئیس دفتر رئیس جمهور و مجید تخت روانچی معاون وزیر امور خارجه همراهی کردند و ظریف، عراقچی و حسین فریدون نیز پیشتر عازم نیویورک شده بودند ، غلامعلی خوشرو نیز به عنوان سفیر ایران از پیش در نیویورک مستقر بوده است.
 
در واقع برخی معتقدند به دلیل آنکه هیچ یک از زنان صاحب منصب در این سفر رییس جمهور را همراهی نمی کردند، برای تلطیف فضا و  جلوگیری از به وجود آمدن این ذهنیت که در این سفر به همراهی زنان توجهی نشده است، خانم غفوری به صورت سمبلیک پشت میز قرار گرفته اند.
باید گفت اگر به این دلیل هم از آذر غفوری دعوت شده باشد، باز هم جای تامل دارد که چرا از پیش توجهی به حضور زنان نشده است که حالا تیم دولت ناگزیر شود از یار کمکی استفاده کند.