ایران خبر بررسی می کند؛

خیانت های نوین دیجیتالی

کد مطلب: 38499
 
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۰۸
استفاده از هر وسیله جدید و نوین مستلزم این است که برای افراد هر جامعه ای فرهنگ سازی نیز شود. متاسفانه در جامعه ای زندگی می کنیم که با ورود تکنولوژی و ابزارهای نوین ارتباطی، در ابتدای امر به دنبال نکات منفی می رویم به بدترین نحو ممکن از آن استفاده می کنیم. گویا با ادعای فرهنگ غنی چندین ساله ایرانی در برخی از موارد تهی از فرهنگ هستیم.
 
تکنولوژی آمد خانواده ها از هم پاشید
ورود به عصر ارتباطات و تکنولوژی های نوین وسایل ارتباطی دنیا بدون آموزش و آشنایی استفاده از این ابزار برای برخی از افراد به قیمت از هم پاشیدن بنیان خانواده تمام شد!

استفاده از هر وسیله جدید و نوین مستلزم این است که برای افراد هر جامعه ای فرهنگ سازی نیز شود. متاسفانه در جامعه ای زندگی می کنیم که با ورود تکنولوژی و ابزارهای نوین ارتباطی، در ابتدای امر به دنبال نکات منفی می رویم به بدترین نحو ممکن از آن استفاده می کنیم. گویا با ادعای فرهنگ غنی چندین ساله ایرانی در برخی از موارد تهی از فرهنگ هستیم.

امروزه استفاده از اینترنت، فضای مجازی و شبکه های اجتماعی برای برخی که فرهنگ استفاده از آن را ندارند به عنوان وسیله ای در جهت سوء استفاده قرار گرفته است.

خیانت های جدید با ورود شبکه های اجتماعی
 پدیده جدید فضای مجازی و شبکه های اجتماعی شبیخون بدی را به جامعه وارد کرده به طوری که به طرز شگفت آوری بی اخلاقی، فساد و خیانت را  در اجتماع رواج داده و بنیان خانواده ها با آن لرزه در آورده است.

در زندگی بسیاری از زوج های جوان، عضو بودن در انواع و اقسام شبکه های اجتماعی و استفاده ناصحیح از آن، آرامش و آسایش را از آنها ربوده است.

خیانت و بی اعتمادی با گسترش ارتباطات کاری و دوستانه خصوصا ارتباطاتی که در فضای مجازی شکل می گیرد نمود بیشتری پیدا کرده است، چرا که برخی از افراد در همین ارتباطات به سمت خیانت می روند و عده ای دیگر دچار "سوء تفاهم" خیانت همسرشان شده و با رشد و پرورش این سوءظن گام به سمت جدایی بر می دارند؛ مسئله ای که به گفته کارشناسان خانواده ریشه در عدم تفاهم و درک متقابل و شناخت از یکدیگر دارد.

 فضای های مجازی، اینترنتی و شبکه های اجتماعی جدید با تنوع خاصی که هر کدام آنها به خود اختصاص داده اند، به شدت و سرعت هنجار شکنی را در جامعه گسترش داده  و ذهن برخی از افراد جامعه را برای ایجاد روابط جنسی خارج از چارچوب های اخلاقی و خانوادگی آماده می کنند و در نتیجه حجب و حیا از بین می رود و رابطه ها به طرز عجیبی آزاد شده و این امر متاسفانه در جامعه در حال افزایش است.

جنبه های مثبت و منفی شبکه های اجتماعی
استفاده از وسایل ارتباطی جدید و ورود به فضاهای مجازی هم جنبه مثبت دارد و هم منفی. اگر از جنبه مثبت به این قضیه نگاه کنیم متوجه می شویم که ابزار تکنولوژی جدید باعث نزدیک شدن برخی روابط اجتماعی و گسترش ارتباطات میان فردی شده است. برای افرادی که در مناطق دور از یکدیگر زندگی می کنند وسیله ارتباطی خوبی به شمار می آید پون می توانند به راحتی با یکدیگر در ارتباط باشند، اما در جنبه منفی آن استفاده افراد ناآگاه و ناآشنا با این تکنولوژی باعث شده اند که ناهنجاری و بی اخلاقی زیادی در سطح جامعه گسترش پیدا کند.

در برخی از خانواده ها به دلیل عدم آموزش و راهنمایی های لازم، افراد خانواده بیشتر وقت خود را در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی سپری می کنند و حاضر نیستند آن وقت را با بودن در کنار خانواده بگذرانند که امر باعث به وجود آمدن کدورت بین والدین و فرزندان و همسران می گردد.

با استفاده مداوم از اینترنت و پرسه زدن در شبکه های مختلف اجتماعی، اشخاص به راحتی وارد رابطه های جدید می شوند. ایجاد روابط جدید با اشخاص مجهول زنگ خطری است برای خانواده ها، اگر این روابط توسط فرزندان صورت گیرد وظیفه پدر و مادر است که با هوشیاری بر رفتار فرزندشان نظارت داشته باشند، اگر هم بین همسران این اتفاق رخ دهد باید با آگاهی و درایت بتوانند روابط خود را مدیریت کنند، وگرنه به راحتی بنیان خانواده و روابط زناشویی سست می شود همان طور که در بسیاری از خانواده ها شاهد این اتفاق ناخوشایند هستیم.

ترویج فرهنگ استفاده از تکنولوژی
راهکاری که برای این آسیب اجتماعی پیشنهاد می شود این است که در ابتدای امر فرهنگ و روش استفاده از هر وسیله جدید به افراد آموزش داده شود. باید افراد یک به یک بدانند و با آگاهی و بینش درست از یک ابزار نوین ارتباطی استفاده نمایند.

اولین آموزش باید در خانواده ها و برای پدر و مادر ، سپس برای برخی از زوج های جوان که آشنایی کامل و لازم برای استفاده از وسایل نوین ارتباطی را ندارند صورت گیرد. از وظایف اصلی و واجب پدر و مادر است که نظارت کامل بر رفتار اجتماعی فرزندش داشته باشد. آنها باید تشخیص دهند که برای فرزند خود در چه شرایط سنی باید وسیله ارتباطی (موبایل، تبلت و لپ تاپ) فراهم کنند. متاسفانه برخی از پدر و مادرها برای سلب مسئولیت از خود خیلی سریع این وسایل را در اختیار فرزند یا فرزندان خود قرار می دهند بدون اینکه هیچ گونه نظارتی بر اخلاق و رفتار فرزند داشته باشند. متاسفانه نتیجه آن در جامعه در انواع مختلف آسیب های اجتماعی فردی و جمعی مشاهده می کنیم.

سخن آخر این است
با آگاهی، آموزش و فرهنگ استفاده هر پدیده و یا ابزار ارتباطی جدید آشنا شویم. جنبه های مثبت و منفی آن را در نظر بگیرم سپس اقدام به استفاه نماییم. با فکر انتخاب کنیم نه اینکه صرفا بخواهیم وسیله جدیدی داشته باشیم و کورکورانه پیش رویم. اگر بتوانیم فرهنگ استفاده را در جامعه و افراد رواج و آموزش دهیم شاید کمتر دچار نابسامانی ها و آسیب های اجتماعی و خانوادگی شویم.
 
 
 گزارش از مه جبین محمدی - ایران خبر