کد مطلب: 38481
 
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۵ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۴۷
معاون وزیر نفت با بیان اینکه دوران بحران کمبود گاز کشور به پایان رسیده است، اعلام کرد: طرح جدید افزایش ظرفیت صادرات گاز ایران به کشورهای ارمنستان و ترکیه کلید خورد.
بحران گازی ایران به پایان رسید
 
به گزارش ایران خبر، حمیدرضا عراقی با اشاره به بحران گازی زمستان سال ۱۳۹۲، گفت: هم اکنون با اجرای طرح‌های مختلف امنیت انرژی را از بحران نجات یافته است.

معاون وزیر نفت در ادامه بودجه سال جاری شرکت گاز را ۶ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و اظهار داشت: در طول ۵۰ سال گذشته این حجم سرمایه گذاری برای پروژه های شرکت گاز تعریف نشده بود.

مدیرعامل شرکت ملی گاز با بیان اینکه درحال حاضر گازرسانی به تمامی شهرها و روستاهای بدون گاز کشور در دستور کار قرار گرفته است، بیان کرد: ایران مسئولیت صادرات گاز به جهان را هم بر عهده دارد.

این مقام مسئول با یادآوری اینکه ایران قصد دارد مازاد گاز تولیدی خود را به بازار جهانی صادر کند، تبیین کرد: ایران قصد دارد به عنوان یک برند صادرات گاز خود را به جهان شناسانده و مطرح کند.

مدیرعامل شرکت ملی گاز،موقعیت فعلی کشور را بسیار مهم و ژئوپلتیک اعلام کرد و افزود: هم اکنون در بهترین منطقه استراتژیک و ژئوپلتیک قرار داریم و یک درصد تجارت جهانی گاز در اختیار ایران است.

عراقی با بیان اینکه با صرفه جویی بیشتر در مصرف گاز باید ۱۰ درصد از تجارت جهانی گاز را در اختیار داشته باشد، تاکید کرد: تا پایان برنامه ششم توسعه باید به تمام شهرهای کشور گازرسانی شود.

معاون وزیر نفت هم اکنون حدود ۱۷ هزار روستا در کل کشور از نعمت گاز طبیعی برخوردار هستند، گفت: با افزایش ۳ هزار روستای دیگر این رقم به ۲۰ هزار روستا افزایش خواهد یافت.

محمدعلی امام مدیرعامل شرکت انتقال گاز هم با بیان اینکه با بهره برداری از طرح توسعه تاسیسات تقویت فشار گاز تبریز ظرفیت این تاسیسات از ۲۴ میلیون به ۶۰ میلیون متر مکعب در روز افزایش می‌یابد، گفت: با اجرای این پروژه علاوه بر افزایش پایداری انتقال گاز در شمال غرب کشور، می تواند به افزایش ظرفیت صادرات گاز به کشورهای ترکیه، ارمنستان و اجرای طرح معاوضه گاز با جمهوری آذربایجان و صدور گاز به جمهوری نخجوان کمک کند.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه این تاسیسات اولین تاسیساتی است که در سطح شرکت انتقال گاز مجهز به الکتروکمپروسور گازی با نیروی محرکه برق است، اظهار داشت: در این تاسیسات سه الکتروموتور با ظرفیت انتقال مجموع ۳۶ میلیون مترمکعب گاز نصب شده که با آرایش ۱+۵ ظرفیت انتقال گاز این تاسیسات را به ۶۰ میلیون مترمکعب و با آرایش ۰+۶ این ظرفیت را به ۷۰ میلیون متر مکعب افزایش می یابد.

وی، هزینه ارزی این پروژه را بالغ بر ۲۰ میلیون یورو و هزینه ریالی آن را بالغ بر ۱۸۸ میلیارد ریال عنوان کرد و یادآور شد: با اجرای این طرح، ظرفیت انتقال گاز شمال و شمالغرب کشور بیش از دو برابر قبلی شامل خط ۴۰ اینچ تبریز - بازرگان، خط لوله ۳۰ اینچ تبریز- ارمنستان، خط لوله ۲۰ اینچ و ۳۶ اینچ تبریز- میاندوآب و خط لوله ۲۴ اینچ تبریز-تسوج- ارومیه افزایش می‌یابد.
 
منبع: مهر