کد مطلب: 35100
 
تاریخ انتشار : سه شنبه ۶ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۲۰:۰۵
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت استان کرمانشاه با اشاره به فوت یک نفر بر اثر بیماری تب کریمه کنگو در استان طی سال جاری، اظهار کرد: این بیماری که عمده راه آن از طریق گزش یا له کردن کنه است، تا 30 درصد می‌تواند با مرگ و میر همراه باشد.
تب "کریمه کنگو" در کرمانشاه قربانی داشت
 
به گزارش ایران خبر دکتر حسین بیگلری در گفت و گو با ایسنا بیماری تب کریمه کنگو را یکی از عمده‌ترین بیماری‌های خونریزی دهنده ویروسی مشترک بین انسان و دام عنوان کرد.
وی تصریح کرد: این بیماری توسط ویروس کریمه کنگو از طریق گزش و یا له کردن نوعی کنه به نام "هیالوما" به انسان منتقل می‌شود که متاسفانه با ورود به بدن انسان، از طریق تماس خون فرد آلوده با مخاط سایر افراد نیز قابلیت انتقال از فردی به فرد دیگر را نیز دارد.
بیگلری دوره نهفتگی ویروس در بدن انسان را 3 تا 10 روز اعلام کرد و افزود: بعد از این مدت بیماری خود را با علائمی مانند تب بالا، سردرد شدید و کوفتگی بدن نشان می‌دهد.
وی افزود: بعد از بروز این علائم و در پی کاهش پلاکت‌های خون، خونریزی از قسمت‌های مختلف بدن رخ می‌دهد.
بیگلری با بیان اینکه تب کریمه کنگو تا 30 درصد موارد با مرگ و میر همراه است، کشاورزان، دامداران و همه افرادی که به نوعی با دام و یا گوشت آلوده در تماس بوده و نیز کادر درمانی و پزشکان را از جمله افراد در معرض خطر این بیماری عنوان کرد.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت استان کرمانشاه با بیان اینکه درمانهای نگهدارنده و دارویی برای این بیماری وجود دارد، گفت: طول مدت درمان 5 تا 10 روز است و تشخیص زود هنگام در موفقیت آن تاثیر بسیاری دارد.
بیگلری با اشاره به ابتلای 48 نفردر کشور به این بیماری در سال گذشته، گفت: در چهار ماهه ابتدای امسال نیز 15 نفر به این بیماری مبتلا شدند.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری ها مرکز بهداشت استان کرمانشاه افزود: متاسفانه از این تعداد چهار نفر فوت کرده‌اند که یک نفر از فوتی‌ها مربوط به استان کرمانشاه است.
بیگلری پیشگیری را بهترین راه مقابله با این بیماری عنوان کرد و افزود: توصیه ما این است افرادی که به نحوی با دام و گوشت دام تماس دارند، حتماً از وسایل محافظتی مانند روپوش، چکمه، عینک و دستکش استفاده کرده و به طور جد از له کردن کنه‌های روی بدن دام خودداری کنند.
وی با بیان اینکه انتقال این بیماری از طریق مصرف گوشت آلوده نیز امکان پذیر است، از همه افراد خواست علاوه بر تهیه گوشت از مراکز معتبر، حتماً قبل از مصرف، گوشت را به مدت 24 ساعت در دمای صفر تا 4 درجه در یخچال قرار دهند تا میکروب‌های احتمالی موجود در آن کشته شود.