کد مطلب: 31293
 
تاریخ انتشار : شنبه ۲۳ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۱۳
پارسال وقتی یک شرکت امنیت سایبری متوجه شد که به وسیله یک ویروس که گفته می‌شد جاسوسان اسراییلی از آن استفاده می‌کردند، هک شده است، تصمیم گرفت که ببیند دیگر اهداف این ویروس چه کسانی بوده‌اند.
کرم Duqu 2.0 به جان مذاکرات افتاد
 
چند روزی است ،افشای جاسوسی یک کرم رایانه ای از مذاکرات هسته ای ایران و 5+1 در اتریش و سوییس اخبار مذاکرات را به شدت تحت تاثیر خود قرار داده است.
به گزارش ایران خبر، سابقه شناسایی این کرم به سال گذشته باز می گردد،پارسال وقتی یک شرکت امنیت سایبری متوجه شد که به وسیله یک ویروس که گفته می‌شد جاسوسان اسراییلی از آن استفاده می‌کردند، هک شده است، تصمیم گرفت که ببیند دیگر اهداف این ویروس چه کسانی بوده‌اند.
کمپانی روسی کسپرسکی، میلیون‌ها کامپیوتر را در سراسر جهان مورد بررسی قرار داد و در بین اهداف این ویروس نام سه هتل مجلل اروپایی هم دیده می‌شد. جالب این که بقیه هتل‌هایی که مورد بررسی قرار گرفتند، پاک بودند و خبری از این ویروس در آنها نبود. پژوهشگران این کمپانی ابتدا نمی‌دانستند که نتایج به دست آمده از این پژوهش چه چیزی را نشان می‌دهد، تا این که متوجه شدند، سه هتل اروپایی آلوده به این ویروس در یک چیز مشترک بودند!
هر سه آنها درست پیش از مذاکرات بین
این نرم‌افزار جاسوسی که حالا در لیست بدافزارهای کسپرسکی قرار گرفته، نسخه بهبود یافته Duqu است؛ ویروسی که در سال ۲۰۱۱ توسط کارشناسان کسپرسکی شناسایی شد.
ایران و قدرت‌های جهانی درباره برنامه هسته‌ای ایران به این ویروس آلوده شده بودند. این نرم‌افزار جاسوسی که حالا در لیست بدافزارهای کسپرسکی قرار گرفته، نسخه بهبود یافته Duqu است؛ ویروسی که در سال ۲۰۱۱ توسط کارشناسان کسپرسکی شناسایی شد. مقامات کنونی و پیشین دولت ایالات متحده و بسیاری کارشناسان امنیت سایبری معتقدند که Duqu به گونه‌ای طراحی شده بود تا بتواند حساس‌ترین برنامه جاسوسی اسراییل را اجرا کند.


*شبیه استاکس نت


شرکت «سیمنتک Symantec » که یک شرکت نرم افزاری و امنیت سایبری آمریکایی است پیشتر اعلام کرده بود نسخه های پیشین ویروس «دوکو»، شباهت هایی با «استاکس نت» دارد. «استاکس نت» یک «کرم» رایانه ای است که در سالهای 2009 و 2010 با هدف ایجاد خرابکاری در برنامه هسته ای ایران به کار گرفته شد. کسپرسکی در این باره اعلام کرد برای اعلام شباهت میان استاکس نت و دوکو، اطلاعات کافی در اختیار ندارد.


* دوکو مورد حمایت یک دولت - ملت


این شرکت در بیانیه خود افزود: «کسپرسکی لب عقیده دارد این کارزار، مورد حمایت یک دولت ــ ملت است.» در ادامه این بیانیه آمده است این شرکت به عنوان یک پژوهشگر امنیتی، تمرکز خود را بر آشکارسازی جزئیات فنی بدافزارها قرار می دهد، و از انجام نتیجه گیری های سیاسی دوری می کند.

«یوگنی کسپرسکی » مدیر اجرایی شرکت کسپرسکی در یک کنفرانس خبری در لندن درباره این یافته ها گفت بدافزارهایی که توسط جاسوس های سایبری طراحی می شوند، معمولاً در نهایت به دست مجرمان سایبری می افتند و بدین ترتیب، تهدید بزرگتری را در جهان وابسته به اینترنت ایجاد می کنند.

یوگنی کسپرسکی در این باره گفت: «مجرمان سایبری، فناوری های
مقامات رده بالای دولت آمریکا در سال ۲۰۱۴ متوجه جاسوسی اسراییل از مذاکرات هسته‌ای شده بودند و این موضوع در آن زمان رسانه‌ای شد، اما درباره تاکتیک‌های اسراییل برای جاسوسی اطلاعات اندکی ارائه شد.
استفاده شده در حملات مورد حمایت دولت ها را تقلید می کنند. آنها (دولت ها)، افراد شرور را آموزش می دهند».

یافته‌های جدید کسپرسکی که روز چهارشنبه برای عموم منتشر شد، نشان داد که هنوز می‌توان از ویروس‌ها برای جاسوسی در سطوح بالا استفاده کرد. نتایج پژوهش‌های کسپرسکی نه تنها اثبات می‌کند که این مذاکرات مورد جاسوسی قرار گرفته، حتی مشخص می‌کند که این جاسوسی از سوی چه کسی یا سازمانی بوده است.این شرکت روسی، اسرائیل را متهم اصلی این جاسوسی می داند.



*ورود دادستانی سوئیس و اتریش به پرونده جاسوسی  از هتل محل مذاکرات هسته ای

بعد از انتشار این اخبار،دولت اتریش و سوئیس تحقیقات درباره جاسوسی از مذاکرات هسته ای ایران و گروه ۱+۵ از طریق حملات سایبری به هتل های محل مذاکرات را آغاز کردند.
هتل کوبورگ وین یکی از سه هتلی است که گفته می شود مورد حمله جاسوسی سایبری قرار گرفته بود.

*آغاز تحقیقات در اتریش

دولت اتریش اعلام کرد مقامات این کشور درباره گزارش های مربوط به حملات الکترونیک و جاسوسی های سایبری از مذاکرات هسته ای ایران وگروه 1+5 در وین تحقیق می کنند.

سخنگوی وزارت کشور اتریش گفت: "دفتر فدرال حمایت از قانون اساسی و مبارزه با تروریسم" اتریش اطلاعات لازم را در دست دارد و در حال بررسی آنهاست.


*سوئیس: حمله ماموران به یک خانه و ضبط کامپیوتر


دادستان سوئیس اعلام کرد مقامات این کشور یک منزل مسکونی در شهر ژنو را بازرسی و یک دستگاه کامپیوتر و برنامه ها و تجهیزات رایانه ای را ضبط کردند.

این اقدام در راستای تحقیقات درباره جاسوسی الکترونیکی از مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 در این شهر صورت گرفت.

دفتر دادستانی کل در شهر برن (پایتخت سوئیس) در بیانیه ای اعلام کرد: در عملیات ماموران سوئیسی، یک منزل مسکونی بازرسی و کامپویتر و برنامه های رایانه ای ضبط شدند. هدف از این اقدام دست یابی به اطلاعاتی مرتبط و ویروس به کار رفته بود. عملیات اهمیت
یافته‌های جدید کسپرسکی که روز چهارشنبه برای عموم منتشر شد، نشان داد که هنوز می‌توان از ویروس‌ها برای جاسوسی در سطوح بالا استفاده کرد.
خاصی برای تحقیقات داشت که بدانیم آیا این ویروس سامانه های فناوری را آلوده کرده یا خیر.

دادستانی سوئیس تاکید کرد: پرونده تحقیقات جنایی درباره ظن عملیات جاسوسی سیاسی در دادستانی سوئیس باز شد.

ورود دادستانی سوئیس براساس گزارش رسمی از سوی دستگاه اطلاعاتی امنیتی این کشور انجام شد.

تلویزیون سوئیس هم اعلام کرد که سه هتل محل مذاکرات هسته ای به ویروس جاسوسی آلوده شده اند.


*نجفی: موضوع جاسوسی اسرائیل از مذاکرات هسته‌ای برای ما غیر منتظره نبود


رضا نجفی سفیر و نماینده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در خصوص فعالیت سازمان‌های جاسوسی از محل مذاکرات هسته‌ای در برخی از کشورهای اروپایی گفت: مذاکرات هسته‌ای دشمنانی دارد به خصوص رژیم صهیونیستی که نمی‌خواهد این مذاکرات موفق شود.
وی در گفت‌وگو با خبرگزاری صدا و سیما در وین افزود: به همین خاطر آنها از هر تلاشی که بتوانند، فرو گذار نیستند و برای ما غیرمنتظره نیست و نبوده است.
نجفی با تاکید بر اینکه مذاکره کنندگان در طول مذاکرات همه اقدامات احتیاطی را اتخاذ کرده و می‌کنند، گفت: موضوع جاسوسی مطرح شده برای ما غیر منتظره نبود.


*آمریکا:‌ از سری باقی ماندن مذاکرات مطمئن هستیم



همزمان آمریکا هم اعلام کرد به سری بودن مذاکرات هسته ای میان ایران و قدرت های بزرگ اطمینان دارد.

"جفری راثکی" سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت که واشنگتن از تحقیقات سوئیس و اتریش در این باره اطلاع دارد و سه کشور دارای روابط کاری نزدیک و قابل اطمینان هستند.
وی افزود: برای اینکه جزئیات محرمانه و حساس مذاکرات در چارچوب جلسات بسته، سری باقی بماند اقداماتی
نجفی با تاکید بر اینکه مذاکره کنندگان در طول مذاکرات همه اقدامات احتیاطی را اتخاذ کرده و می‌کنند، گفت: موضوع جاسوسی مطرح شده برای ما غیر منتظره نبود.
را به کارگرفته و می گیریم.


*هشدار آمریکایی ها در 2014


البته پیش‌تر در ماه مارس روزنامه وال استریت ژورنال از نگرانی مقامات آمریکایی در این مورد که اسراییل در حال جاسوسی از محل مذاکرات ایران و غرب است، خبر داده بود .
مقامات رده بالای دولت آمریکا در سال ۲۰۱۴ متوجه جاسوسی اسراییل از مذاکرات هسته‌ای شده بودند و این موضوع در آن زمان رسانه‌ای شد، اما درباره تاکتیک‌های اسراییل برای جاسوسی اطلاعات اندکی ارائه شد و در آن زمان این ادعا نیز توسط اسراییل رد شد.
اما همچنان عده ای از کارشناسان امنیتی اعلام می کنند که به احتمال زیاد ویروس دوکو توسط اسراییل برنامه نویسی ایجاد شده است.


*اسراییل جاسوسی از مذاکرات هسته‌ای را رد کرد


زیپی هوتولی، معاون وزیر امور خارجه اسراییل با رد این اتهام گفت: گزارش‌های بین‌المللی منتشر شده مبنی بر مشارکت اسراییل در جاسوسی و حمله سایبری کاملا بی‌پایه و بی اساس است. چیزی که در مقطع کنونی اهمیت دارد آن است که از دستیابی ایران و غرب به یک توافق بد جلوگیری شود.



*آخرین موضع گیری ایران: نتایج تحقیق درباره جاسوسی از محل مذاکرات هسته‌ای را اطلاع دهید

سفارتخانه‌های جمهوری اسلامی ایران در وین و برن، در یادداشت‌های رسمی جداگانه‌ای که به وزارتخانه‌های امور خارجه اتریش و سوئیس ارسال شد، با اشاره به اخبار منتشر شده اخیر، مراتب نگرانی جدی دولت ایران از امنیت اماکن محل برگزاری مذاکرات هسته‌ای را به دولت‌های مزبور اعلام کردند و خواستار اطلاع از نتایج تحقیقاتی که در این زمینه صورت می‌گیرد، شدند.
همچنین از وزارتخارجه اتریش خواسته شده است در اسرع وقت هرگونه تدابیر لازم برای تأمین امنیت محل مذاکرات، از جمله تدابیر بیشتر حفاظت سایبری را اتخاذ کند.