یک کارشناس محیط زیست در گفتگو با ایران خبر:

امواج بی تی اس توانایی ایجاد تغییر در اکوسیستم ها را دارند

کد مطلب: 29758
 
تاریخ انتشار : سه شنبه ۵ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۴۰
علیرضاسایه گفت: شواهدی وجود دارد که حاکی از تاثیر امواج بر روی اکوسیستم هاست .
امواج بی تی اس توانایی ایجاد تغییر در اکوسیستم ها را دارند
 
علیرضاسایه گفت: شواهدی وجود دارد که حاکی از تاثیر امواج بر روی اکوسیستم هاست .

علیرضا سایه، کارشناس محیط زیست در گفتگو با ایران خبر درباره تاثیر امواج بی تی اس بر طبیعت گفت: یکی از موضوعاتی که در آنتهای بی تی اس مورد توجه قرار گرفته این است که گفته می شود با وجود علاقه پرندگان به نشستن بر روی نقاط بلند، این موجودات بر عکس دکلهای برق، علاقه ای به نشستن بر روی آنتنهای بی تی اس از خود نشان نمی دهند.
وی در این باره گفت: به نظر می رسد امواج ساطع شده از بی تی اس ها، پرندگان را پراکنده می کند.

سایه درباره دیگر مضرات امواج بی تی اس بر محیط زیست گفت: سیستم مهاجرت پرندگان برپایه ردیابی امواج صورت می گیرد و برخی دانشمندان این احتمال را مطرح کرده اند، فراوانی امواج بی تی اس باعث سردرگمی پرندگان و تغییر مسیر آنها درفصل کوچ می شود که در نهایت به قیمت به مخاطره افتادن حیات آنها تمام شده یا در حالت خوش بینانه تر منجر خواهد شد پرندگان مسیری را که چنین امواج گمراه کننده ای دارند، انتخاب نکنند؛ شاید یکی از دلایل خداحافظی پرندگان وحشی با تهران وجود بیش از 12 هزار بی تی اس در این شهر است.
وی همچنین با اشاره به خودکشی دست جمعی دلفین ها در کیش گفت:  از احتمالاتی که در توجیه این خودکشی مطرح شد نیز تاثیر امواج بی تی اس بر روی این دلفینها و اشتباه در تشخیص مسیر بود که در نهایت به مرگ آنها منجر شد.
سایه همچنین به تاثیر این امواج بر روی موجودات میکروسکوپی و حتی برخی حشرات اشاره کرد و گفت : با توجه به اینکه این موجودات خود منبع تغذیه در چرخه حیات محسوب می شوند،از بین رفتن آنها این چرخه را معیوب خواهد کرد.
این کارشناس محیط زیست گفت: با توجه به چنین شواهدی می توان نتیجه گرفت بی تی اس ها توانایی تاثیرمنفی بر اکوسیستم ها را دارند.
وی با بیان اینکه بی تی اس ها در زمره آلاینده های صنعتی طبقه بندی می شوند؛ گفت: بیش از 30 سال است که روی تاثیر این امواج بر انسان تحقیق شده است اما هنوز پژوهشی که بتواند صد در صد خیال بشر را از تاثیر آن بر  اعصاب و روان  آسوده کند وجود ندارد.
سایه گفت:نتیجه تحقیقات سازمان جهانی بهداشت در سال 1996 نشان داد که این امواج تاثیر چندانی بر اعصاب انسان ندارند اما همین تحقیق که حدود 20 سال پیش انجام شده است نتوانسته با قطعیت آثار سوء آن را رد کند.
کارشناس محیط زیست با بیان اینکه شدت و مدت قرار گرفتن در معرض امواج رابطه مستقیمی با تاثیر آن دارد،گفت: عمدتا دکلهای بی تی اس باید در فاصله 50 متری از مناطق مسکونی در نظر گرفته شود و این فاصله برای مناطق حساس مانند مدرسه ها ، کودکستانها،بیمارستان و خانه های سالمندان تا دو برابر نیز افزایش پیدا می کند، اما در نقطه یابی های اپراتورهای تلفن همراه در ایران حتی دیده می شود داخل مدارس نیز بی تی اس نصب شده است.

وی در ادامه گفت : یکی از نگرانی ها در ایران پایین تر بودن ایمنی دکلهای بی تی اس نسبت به استاندارد جهانی است چرا که این احتمال وجود دارد شرکتهای مخابراتی برای بالا بردن پوشش تلفن همراه، میزان تشعشعات را بالا ببرند و در نتیجه، اثرات سوء بی تی اس ها بیشتر از آنچه در تحقیقات کشورهای پیشرفته وجود دارد ،در ایران تاثیرگذار باشد.

گفتگو از حبیب عابدی-ایران خبر