انتقاد شهریاری از واردات گوشت بوفالو پیر و قارچ زده

واردات گوشت بوفالو از هند، نتیجه رانت‌خواری‌های شخصی و گروهی است

کد مطلب: 27324
 
تاریخ انتشار : يکشنبه ۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۵۹
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از واردات گوشت‌ بوفالوهای پیر و قارچ زده که نشأت گرفته از رانت‌خواری‌های شخصی و گروهی است انتقاد کرد و گفت: تعداد ناظران در سازمان‌های نظارتی کشور از تعداد قبل از انقلاب نیز کمتر شده است.
واردات گوشت بوفالو از هند، نتیجه رانت‌خواری‌های شخصی و گروهی است
 
به گزارش ایران خبر ، حسینعلی شهریاری در همایش هفته سلامت که با حضور وزرای بهداشت، آموزش و پرورش و دیگر مسئولان برگزار شد، نسبت به واردات گوشت بوفالو که در روزهای اخیر سروصداهای زیادی کرده است، اظهار داشت: در کشور چه اتفاقی افتاده است که گوشت بوفالو از هند وارد می‌شود آن هم گوشت بوفالوهای پیر و قارچ زده؛ که مسلما نشأت گرفته از رانت خواری و سوءاستفاده‌های شخصی و گروهی است که این مجوزها داده می‌شود.

وی افزود: قرار بود بوفالو از چین وارد و در سیستان و بلوچستان پرورش یابد و بعد به صورت بسته‌بندی مناسب در اختیار مردم قرار گیرد و در حالی که اگر این گوشت خوب نیست چرا می‌گویند فقط برای سوسیس و کالباس مصرف شود و چه تضمینی است که این گوشت را به صورت چرخ‌کرده در فروشگاه‌ها به خورد مردم ندهند.

شهریاری با گلایه از اینکه نه در دولت قبلی و نه در دولت کنونی به قول‌هایی که درباره این موارد داده شد، جامه عمل نپوشاندند، گفت: این هفته مسئولان دامپزشکی را برای واردات این گوشت‌های بوفالو پیر و قارچ‌زده به مجلس فرا می‌خوانیم.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس همچنین به کمبود نیروهای ناظر در سازمان‌های نظارتی نیز اشاره کرد و افزود: تعداد نیروهای ناظر سازمان‌ها حتی از قبل از انقلاب هم کمتر شده است، در حالی که جمعیت کشور دو برابر شده است، حال چه انتظاری دارید که یک دامپزشک در یک کشتارگاه عنوان کند که یک دام باید معدوم شود زیرا حقوق خود را از مدیر همان کشتارگاه می‌گیرد بنابراین اگر 2 دام را معدوم کند از فردا عذر او را می‌خواهند بنابراین باید برای افزایش تعداد ناظران و همچنین روند فعالیت آنان در کشور فکری شود.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در ادامه همایش ملی سلامت گفت: فقط 30 درصد مسئولیت سلامت کشور با وزارت بهداشت اما همیشه، پاسخگوی حوزه سلامت وزیر بهداشت است، بنابراین وزارت جهاد کشاورزی در محصولات تولید شده خود از جمله محصولات پروتئینی، لبنی، میوه جات و سبزیجات، مسئول غذای سالم است.

شهریاری با بیان اینکه سازمان دامپزشکی کشور نیز در این زمینه مسئولیت دارد، عنوان کرد: در صنایع غذایی نیز وزارت بهداشت و سازمان ملی استاندارد ایران دخیل هستند.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به برخی اختلاف نظرها میان سازمان‌های مسئول سلامت مواد غذایی گفت: درست است که در بین سازمان‌هایی نظیر غذا و دارو، استاندارد و دامپزشکی برخی اختلاف نظرها وجود دارد اما به دلیل پاسخگو بودن وزارت بهداشت در عرصه سلامت مطابق قانون، باید سازمان غذا و داروی این وزارتخانه حرف آخر را در این خصوص بزند. باید اعلام کننده سلامت مواد غذایی سازمان غذا و دارو باشد.

شهریاری افزود: امروزه متاسفانه شاهد به‌کارگیری نادرست برخی از آفات، سموم و کودهای شیمیایی در مواد غذایی کشاورزی هستیم و کمیسیون بهداشت و فرهنگستان علوم پزشکی در این خصوص جلسات متعددی با وزارتخانه های جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت برگزار کرده است تا به راهکارهایی برای حل این معضل برسیم.

وی شناسنامه دار نبودن برخی از محصولات تولیدی کشاورزی در مزارع را مورد اشاره قرار داد و گفت: براساس قانون برنامه باید تا آخر برنامه پنجم توسعه کشور به مرحله ای می رسیدیم که تمام محصولات غذایی به صورت ارگانیک به دست مردم می رسید ولی به دلیل شناسنامه دار نبودن مزارع، نمی توان سلامت مواد غذایی که به دست مردم می رسد را رصد و نظارت کرد.

شهریاری بومی سازی استانداردهای بین المللی تولید و توزیع و مصرف مواد غذایی براساس الگوی تغذیه بومی را مورد تاکید قرار داد و گفت: رهبر معظم انقلاب بارها در خصوص رواج سبک زندگی سالم در جامعه تاکید کرده اند که یکی از اصول اولیه آن رواج تغذیه سالم است.

وی در ادامه بیان داشت: مصرف فست فودهایی که مراکز تهیه و توزیه آن مانند قارچ در جامعه رشد کرده است باعث افزایش چاقی، دیابت، فشار خون و سرطان‌ها در جامعه شده است به طوری که گاهی باید صدها میلیون هزینه کرد تا بتوان یک بیمار سرطانی را یکسال بیشتر زنده نگه داشت.

شهریاری سودجویی و رقابت ناسالم بین شغل‌های مختلف در کشور را مورد اشاره قرار داد و گفت: واقعاً چند درصد از مالیات ارزش افزوده که بر نرخ کالاها افزوده و از مردم اخذ می‌شود برای سلامت مردم هزینه می‌شود؟

وی در پایان با قدردانی از ساماندهی بوفه‌های مدارس که با همکاری وزارت بهداشت و آموزش و پرورش صورت گرفت از تمام سازمان‌های ذیربط خواست برای تحقق بهتر شعار «ایمنی غذا از مزرعه تا سفره» بیش از پیش همکاری و تلاش کنند.


منبع:تسنیم