کد مطلب: 164272
 
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۰ ساعت ۱۵:۵۷
این روزها با گذشت بیش از یک سال و نیم از شروع پاندمی کرونا و مشکلاتی که برای مهدهای کودک و والدین شاغل ایجاد شد، در برخی محله ها تنها مهدکودک های محدوده به دلایل گوناگون تعطیل شدند.
 

خبرگزاری مهر - گروه جامعه: کرونا وضعیت بسیاری از مهدهای کودک را به هم ریخت به طوری که بسیاری از آنها تعطیل شدند و بسیاری با چنگ و دندان به راه خود ادامه دادند. در این میان خانواده‌های بسیاری نیز دچار چالش‌های زیادی برای نگهداری فرزندانشان شوند؛ چه آنهایی که یکی از والدین در خانه می‌توانست فرزندشان را نگهداری کند چه والدین شاغلی که با چالش‌های بسیار این روزها را گذراندند و با گذشت ماه‌ها از شروع پاندمی کرونا هنوز هم این نمی‌دانم ها ادامه دارد و حتی گاه تصمیم گیری های برخی مسئولین مسیرها را ناهموارتر می‌کند.

در این ماه‌های کرونایی بیشترین مشکل را شاید والدین شاغلی داشتند که بچه‌های خردسال دارند. مهدهای کودک یا تعطیل بودند یا اطمینانی به سپردن بچه‌ها به مهدها به لحاظ سلامتی وجود نداشت اما خانواده‌های کمی نبودند که چاره‌ای جز سپردن بچه‌هایشان به مهدها نداشتند. از سوی دیگر در همین گیر و دار که به دلیل مشکلات مالی مهدهای زیادی بسته شد، با تأسیس سازمان تعلیم و تربیت کودک و یک چرخش جدی در ساز و کار مهدها از گرفتن مجوز تا ساماندهی به وضعیت آموزشی و پرورشی در آن در دست اقدام است و یک وقفه‌ای ایجاد شده است.

یکی از نمونه‌های مصداقی چنین مشکلاتی را اگر بخواهیم از نزدیک روایت کنیم می‌شود داستان مهد طوبی در شهرک شهید محلاتی!

آن گونه که خبرنگار مهر کسب اطلاع کرده، وضعیت این مهد که این روزها چندین خانواده را دچار مشکلات کرده است و گفتگو با والدین گرفتار، مهد طوبی تنها مهد استاندارد در شهرک شهید محلاتی است که بیش از یک سال است که مدام صحبت از بسته شدن آن به میان می‌آید در حالی که مهد زیر مجموعه مؤسسه فرهنگی شهید محلاتی است که توسط بنیاد تعاونی سپاه اداره می‌شود و دارای یک هیأت مدیره است. هر چند به تازگی اعلام شده است که به مؤسسه راهیان کوثر وابسته به بسیج واگذار شده است که همچنان این مؤسسه انتقال این واگذاری به صورت رسمی را تأیید نمی‌کند.

گرفتاری والدینی که مجبورند بچه‌هایشان را به مهدکودک بفرستند

یکی از اولیا درباره مشکلات این مهد به خبرنگار مهر گفت: بعد از شروع کرونا مهدها باز و بسته می‌شدند و جمعیت بچه‌ها در این مهد به ۱۵ کودک رسید که عمده والدین این ۱۵ کودک، پدر و مادرانی بودند که با قبول خطر کرونا بچه‌ها را به مهر سپردند و عمدتاً هم کادر درمان بودند. البته خدا رو شکر مشکلی هم پیش نیامد.

وی که خودش هم از اعضای کادر درمان و پزشک است ادامه داد: در اواسط سال گذشته اعلام کردند که اینجا گردش مالی اش به صرفه اقتصادی نیست در حالی که اینجا تنها مهد شهرک است که به عنوان مهد ساخته شده است و بقیه جاها مثلاً یک اتاق نگهداری اطفال دارند. ما در همان روزها با سردار خراسانی صحبت کردیم که فارغ از روال عادی و قانونی هر خانواده بنا به وسعش مبلغی را به عنوان هدیه به مهد بدهد و ثبت هم نشود و حتی تمام کادر مهد قبول کردند حقوق سال ۹۸ را بگیرند.

این پدر با بیان اینکه امسال بار دیگر مشکلات به گونه دیگر ظاهر شد، گفت: امسال در حالی که علیرغم عدم تبلیغات تعداد کودکان به بیش از ۴۰ کودک رسید و مؤسسه جلوی تبلیغ برای ثبت نام در مهد رو گرفت (ظرفیت پذیرش مهد حدود ۱۰۰ کودک است) اما این بار یک بهانه دیگر برای جمع کردن مهد پیش آمد. در شهرک یک مدرسه غیردولتی به اسم اندیشه سبز هست که اتفاقاً دختران دو نفر از اعضای هیأت مدیره در آن مدرسه مشغول هستند و ذی نفع محسوب می‌شوند و شهریه زیادی هم می‌گیرد و اعلام کردند بیش از ظرفیت ثبت نام کردند و کمبود جا دارند و نمی‌توانند چک‌ها را برگردانند و اولویتشان بچه‌های بزرگ‌تر است. من متوجه نمی‌شوم چرا باید توجه به نونهالان و خردسالان علیرغم تأکیدات مقام معظم رهبری جزو اولویت سیاست‌ها نباشد؟ برای مدرسه اندیشه سبز می‌توان مکان دیگری پیدا کرد و اصلاً برای سپاه صرفه اقتصادی کار فرهنگی نباید مطرح باشد.

ادغام دبستانی‌ها و مهدکودکی‌ها در یک مکان!

وی ادامه داد: الان می‌گویند نباید پسربچه‌ها را در مهد ثبت نام کنند و بعد آخرین راهکارشان این بود که دخترهای پایه اول و تا ششم و بچه‌های خردسال را در یک ساختمان جا بدهند و طبقه دوم که ایمنی ندارد را به بچه‌های مهد بدهند! الان بسیج می‌گوید رسماً به ما چیزی را تحویل نداده‌اند و بنیاد هم می‌گوید ما مهد را تحویل داده‌ایم و یک سرگردانی برای ما خانواده‌ها ایجاد شده است. در این میان تضاد منافع هم واقعاً مشخص است. ما حدود ۴۰ خانواده ایم که از این روش مدیریتی به شدت نالان هستیم و خیلی‌هایمان هم کادر درمان هستیم. می‌خواهیم بچه‌هایمان قربانی منافع شخصی نشوند.

مادر یکی دیگر از کودکان این مهد که فرزندش از ۸ ماهگی به مدت دو سال در این مهد بوده نیز به خبرنگار مهر گفت: از اسفند ۹۸ تا خرداد ۹۹ یک وقفه‌ای در شروع کار مهد کودک طوبی بود اما دوباره شروع به کار کرد و در آبان که شرایط حاد شد مدتی تعطیل شد و در نهایت اولین بار آذرماه بود که به ما اعلام کردند به دلیل هزینه‌های زیاد مهد قرار است تعطیل شود و بیایید وسایل بچه‌ها را بگیرید که در نهایت با مؤسسه صحبت کردیم و کسری بودجه حدود ۵۰ میلیونی را هر خانواده بنا به وسعش پرداخت کرد و مهد باز شد و گفتند اگر تعداد بچه‌ها به حد نصاب برسد مهد را باز می‌گذارند که ما والدین خودمان تبلیغات کردیم و در خرداد به حدود ۴۰ بچه رسید ولی اواسط خرداد که برای پرداخت شهریه تابستان مراجعه کردیم گفتند قرار است تعطیل شود و تبدیل به شعبه دیگر مدرسه اندیشه سبز شود!

وی ادامه داد: اینجا از ۲۰ سال پیش برای مهد تأسیس شده و همه شرایطش مناسب مهد است از حیاط بازی تا کلاس مونتسوری و تخت‌های نوزاد و.... الان چرا باید برای ۶۰ نفر مازاد ثبت نامی یک مدرسه این فضا تبدیل به مدرسه غیردولتی شود؟ ما نامه‌های زیادی زدیم و پیگیر شدیم و با اعضای هیأت مدیره صحبت کردیم و متوجه شدیم با گفتن اینکه ۴ تا ۸ بچه در مهد هستند امضای هیأت مدیره را گرفته‌اند. اینجا تنها مهد استاندارد شهرک است و حتی در میان شهرک‌های اطراف هم تنها مهد استاندارد است یعنی جای نگهداری بچه نیست و کار تربیتی می‌شود.

مربیان جدید مهد، مربی مهد نیستند!

این مادر با گلایه بسیار بیان کرد: الان قبل از تعطیلات پرسنل را فرستاده‌اند رفته‌اند و گفته‌اند تحت هر شرایطی این ادغام صورت می‌گیرد و یک طبقه دست مهد باشد و یک طبقه دست بچه‌های ابتدایی که اصلاً این محیط برای بچه‌های ابتدایی طراحی نشده است. می‌گویند اینها یک سال مهمان می آیند در حالی که می‌توانند به صورت دائمی یک ملکی برای اندیشه سبز پیدا کنند یعنی چه که یک سال بچه‌ها میهمان می آیند آن هم در شرایطی که همه می‌دانیم تا آذرماه مدرسه‌ای باز نمی‌شود ولی بچه‌های ما باید در محیط ناامن طبقه دوم باشند. ضمن اینکه گفته‌اند بچه‌های زیر دو سال را نمی‌پذیرند. بعد گفتند پیش دبستانی هم نخواهند داشت. می‌گویند بار مالی برای ما دارد در حالی که اینجا شهرک سپاه است و دید مالی به مسائل فرهنگی نیست. می‌گویند کجای قانون آمده ما باید برای مردم شهرک مهد بزنیم. حرف ما با این تفکر است. کجای قانون آمده برای مردم شهرک استخر یا پمپ بنزین بزنند؟

وی ادامه داد: به نظرم باید یک فکر اساسی برای مهد طوبی و مدرسه اندیشه سبز شود و منافع شخصی برخی در این میان مشخص شود.

یکی دیگر از اولیا نیز به خبرنگار مهر گفت: صبح امروز ۲۰ نفر از والدین به دفتر مدیرعامل رفتیم ولی حرف آنها همان است که قبلاً بود و الان هم از هر خانواده دبستانی اندیشه سبز ۱۵ میلیون گرفته‌اند و می‌گویند باید حتماً به اینجا بیایند و یک عده از آموزش و پرورش که نه کارت مربیگری و نه کارت بهداشت مهد را دارند آورده‌اند برای آموزش بچه‌های مهد!

با تعامل مشکلات حل می‌شود

اما خبرنگار مهر در تماسی با آقای مجیدی امام جماعت مسجد روبروی مهد طوبی و عضو هیأت مدیره مؤسسه فرهنگی شهرک که مهد طوبی زیر مجموعه آنها محسوب می‌شد نیز نظر وی را درباره این مشکلات جویا شد. وی گفت: ما در شهرک شهید محلاتی با کمبود محل فیزیکی رو به رو هستیم. الان تصمیم بر این است با توجه به شرایط هر دو مکان مدرسه و مهد در یک مکان باشد. دو طبقه بزرگ با اتاق‌های بسیاری در این فضا وجود دارد و می‌شود این کار را کرد. ما در شهرک یک پیش دبستانی قرآنی داریم و برای پیش دبستانی اولیا می‌توانند به آنجا مراجعه کنند. به نظرم چالش خاصی نیست ولی باید همه از خواسته خود کمی کوتاه بیایند.

وی ادامه داد: واقعیت این است که پارسال اصلاً استقبالی از مهد نبود و بسیار متضرر شدند. مدرسه اندیشه سبز هم تعهداتی ایجاد کرد و الان باید هر دو مجموعه را مدیریت کرد. باید اولیا کمی پذیرش خود را بالا ببرند و به تفاهم برسیم. اما هیچکس حاضر نیست همه شرایط را ببیند. به هر حال این مجموعه ظرفیت تا ۱۰۰ فرزند را دارد و مجموعه‌ها هم خودکفا هستند یعنی سپاه پولی نمی‌دهد و باید از پول اولیا همه هزینه‌ها پرداخت شود و اولیا هم می‌خواهند با هزینه کم زمان زیادی فرزندانشان را به یک مکان امن بسپارند. به نظرم با کمی تعامل چالش‌ها قابل حل است.

به گزارش مهر، روایت مهد طوبی تنها یکی از هزاران چالشی است که این روزها در مهدهای کودک و در حوزه تعلیم و تربیت کودکان در جریان است. شاید نبود ساز و کاری مشخص در این میان بیش از هر چیزی خود را نشان می‌دهد. اینکه مدرسه‌ای غیردولتی می‌تواند شعبه دومی بزند و مکان آن را در فضایی که پیش از این برای مهد تدارک دیده شده بود تأسیس کند و یا یک محدوده مهدکودک استاندارد به قدر کافی ندارد و در بحرانی مثل کرونا خانواده‌ها و مربیان و مهدها و مدارس بسیاری متضرر شدند.

منبع : خبرگزاری مهر