کد مطلب: 164245
 
تاریخ انتشار : شنبه ۹ مرداد ۱۴۰۰ ساعت ۱۵:۳۵
طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی/ دولت سیزدهم از موضوعات و اخبار پربازدید سرویس سیاسی ایسنا بود که جزییات آن در ادامه می آید.
 

به گزارش ایران خبر، ‌ تحلیل یک کارشناس مسائل بین الملل درباره ترکیب تیم مذاکره کننده هسته ای در دولت سیزدهم در صدر اخبار پرمخاطب امروز قرار گرفت.

رضا ذبیحی با بیان این عقیده که تغییر نیافتن مذاکره کننده ارشد ایران در مذاکرات هسته ای گزینه ای معقول است و اقدامی سنجیده محسوب می شود،‌ درباره تغییرات احتمالی در ترکیب تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران گفت: مشخص است که دولت جدید این امکان را دارد که تیم مذاکره کننده هسته ای را بر اساس دیدگاه ها و نظرات خود ترمیم کرده و یا حتی تغییر دهد، اما پیشنهاد بهتر این است که در عین آنکه تیم مذاکره کننده بر اساس دیدگاه های دولت سیزدهم ترمیم شود، مذاکره کننده ارشد ایران در این تیم حفظ شود.

توضیحات رئیس خانه احزاب درباره نحوه همکاری احزاب با دولت سیزدهم هم از خبرهای مورد توجه مخاطبان بود که این همکاری  را مشروط به خواست رئیس دولت بعدی دانست.

حسین کمالی در این باره گفت: همراهی، اظهارنظر و مشارکت در حل و فصل گرفتاری‌ها و مشکلات آتی دولت به تمایل دولت آینده به تعامل و بهره مندی از نظرات احزاب و گروه های  سیاسی و اقتصادی و اجتماعی موجود در کشور  بستگی دارد. 

طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و حواشی مربوط به آن همچنان ادامه دارد و در همین رابطه حجت الاسلام مرتضی آقا تهرانی به عنوان یکی از حامیان این طرح، با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود در توییتر از اجرای اصل ۸۵ در طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی دفاع کرد.

در تحلیل حقوقی کامبیز نورزی در همین رابطه با اشاره به اینکه اصل ۸۵ قانون اساسی اعلام می‌کند که در «موارد ضروری» مجلس مجاز به ارجاع یک قانون به کمیسیون است، آمده است: این ضرورت اصلا در مورد طرح «صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی» وجود ندارد و من نمی‌دانم نمایندگان مجلس با چه توجیهی قانون اساسی را اینقدر آشکار نقض می‌کنند و در واقع برای این طرح سر قانون اساسی را بریدند.

همچنین حجت الاسلام علیرضا سلیمی عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی از برگزاری علنی مذاکرات مربوط به طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی در کمیسیون مشترک خبرداد و افزود:  مفاد طرح هنوز قطعی نیست و قضاوت درباره این طرح فعلا زود است.

محمود واعظی رئیس دفتر رئیس‌جمهور هم در اظهاراتی تلاش برای مقابله با فناوری محکوم به شکست دانست و تاکید کرد: دسترسی به ارتباطات دیتا امروز جزء حقوق پایه شهروندی است و هر گونه تلاش برای تحدید این حق را محکوم به شکست است.

با توجه به پررنگ شدن حواشی مربوط به این طرح، اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور نیز در آیین افتتاح نوزدهمین دوره مسابقات ملی مهارت با تاکید بر اینکه اتکا بر فناوریهایی نظیر آی تی و آی سی تی موجب افزایش شفافیت است، تصریح کرد: امکانپذیر نیست که در دنیای امروز مطلبی را از مردم مخفی و یا بر آنها تحمیل کرد. امروز نمی توان به مردم دروغ گفت. کشور در مرحله ای قرار دارد که نمی توان به مردم چیزی گفت ولی کار دیگری انجام داد.

دیکر اخبار مرتبط را در لینک های زیر دنبال کنید.

مجلس به «صیانت» از کاربران مجازی رای داد؟

«طرح صیانت» با انتقادات پخته می‌شود

***

اظهارات حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی در آخرین جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا در دولت دوازدهم از دیگر اخبار مورد توجه مخاطبان بود.

رییس جمهور با بیان اینکه تصمیمات ما همواره بر پایه خرد جمعی بوده است یاد آور شد که همه این تصمیمات را برگردیم و نگاه کنیم موردی نمی‌بینیم که مخالف اصول علمی و بی‌توجه به تجربه جهانی باشد.

ارزیابی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره طرح ممنوعیت خروج مسئولان از کشور هم از پربازدیدهای بامداد امروز بود.

جلیل رحیمی جهان آبادی اعتقاد دارد که طرح ممنوعیت خروج مسئولان از کشور مبنای منطقی و معقولی ندارد و نقض کننده اصل برائت می‌باشد. بنابراین ضمن آسیب زدن به بدنه مدیریتی کشور موجب تضییع حقوق شهروندی افراد می‌شود.

منبع : خبرگزاری ايسنا