کد مطلب: 158268
 
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۹ ساعت ۱۶:۳۷
کرج - رئیس سازمان مدیریت بحران گفت: پیشگیری در اولویت‌های اصلی سازمان مدیریت بحران قرار دارد.
 

به گزارش ایران خبر، اسماعیل نجار ظهر چهارشنبه در حاشیه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان البرز در سالن شهدای دولت استانداری برگزار شد، اظهار کرد: پیشگیری در اولویت‌های اصلی سازمان مدیریت بحران قرار دارد و در این زمینه برنامه‌ریزی‌های مختلفی صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه بیش از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در کرج ساکن هستند که در صورت بروز حادثه‌ای در گسل تهران این منطقه نیز دچار آسیب می‌شود، تصریح کرد: هر روز نگران این مسئله هستیم و هر بار که اطلاعات خود را به روز می‌کنیم بر نگرانی ما افزوده می‌شود، بنابراین باید اقدامات اساسی در این زمینه صورت گیرد.

رئیس سازمان مدیریت بحران ادامه داد: این امر نشان‌دهنده آن است که هر حادثه‌ای که در گسل تهران روی دهد کرج متأثر خواهد شد و قطعاً صدمه خواهد دید.

به مدیریت بحران آن‌چنان که باید توجه نمی‌کنیم

وی بیان کرد: این مسئله واقعیتی است که با آن مواجه شده‌ایم، در حالی که با وجود همه این هشدارها به مدیریت بحران توجه چندانی نمی‌شود و این یکی از ایرادات در مدیریت بحران است که باید رفع شود.

نجار خاطرنشان کرد: اگرچه نگرانی در این زمینه منطقی است اما تدبیری اندیشیده شود تا مراکز مهم مانند آتش‌نشانی‌ها و بیمارستان‌ها بر روی گسل‌ها ساخته نشود، نظارت‌ها باید از سوی به خصوص مهندسان ما در ساخت و سازها بیشتر شود و به جای اضافه کردن به متراژ ساختمان‌ها در ابتدا کیفیت و استانداردسازی را در اولویت قرار دهیم.

وی با اشاره به تجربه زلزله سرپل ذهاب خاطرنشان کرد: در منطقه فولادی سرپل ذهاب حتی یک شیشه یک ساختمان با توجه به اینکه بر اساس آئین‌نامه ۲ هزار و ۸۰۰ ساخته شده بود شکسته نشد، در حالی که در ساختمان دیگری به علت عدم کار فنی تا ۲۳ نفر کشته شدند.

رئیس سازمان مدیریت بحران با بیان اینکه پیشگیری مقدم است، خاطرنشان کرد: در حالی که طی روزهای آینده در شمال کشور شاهد کاهش ۲۰ درجه سانتی‌گرادی دما و برف سنگین خواهیم بود اما در این فصول با وجود تمام هشدارهایی که مبنی بر نرفتن به مسافرت و یا همراه داشتن تجهیزات از سوی دستگاه‌های مختلف می‌شود اما باز هم شاهد هستیم که از سوی برخی رعایت نمی‌شود.

این مسئول ادامه داد: جالب اینکه زمانی که همین افراد در کولاک گرفتار می‌شوند فیلم و عکس می‌گیرند و می‌گویند امدادگری در این مسیر وجود ندارد، در حالی که امدادگران در حال امدادرسانی به در راه‌ماندگان هستند، بنابراین باید مردم نیز به وظایف اجتماعی خود در این زمینه عمل کنند.

وی با بیان اینکه برخی اقدامات کوچک تبعات زیادی دارد، گفت: در حوادثی مانند سیل سال گذشته هزینه‌ای بالغ بر ۲۰ هزار میلیارد تومان صورت گرفت اما برای پیشگیری هزینه چندانی نمی‌شود، با وجود که با هزینه‌ای کمتر می‌توان از بروز خسارات بسیار زیادی پیشگیری کرد.

نجار متذکر شد: ۱۲ هزار پلاک ساختمانی تهران که بیشتر آنها ساختمان‌های بلندمرتبه هستند بر روی گسل تهران ساخته شده‌اند که این امر زنگ خطر را به صدا در آورده است.

منبع : خبرگزاری مهر