حاشیه های انتخابات ریاست جمهوری؛

این ۶نفر؛ تمام امید اصولگرایان در ۱۴۰۰

برترینها , 1 بهمن 1399 ساعت 10:17

انتخابات ۱۴۰۰، فرصت مناسبی برای کامبک اصولگرایان است، آن‌ها دو دوره‌ی پیاپی به کاندیدای منتسب به اصلاح‌طلبان بازی را واگذار کردند


به گزارش ایران خبر،  انتخابات ۱۴۰۰، فرصت مناسبی برای کامبک اصولگرایان است، آن‌ها دو دوره‌ی پیاپی به کاندیدای منتسب به اصلاح‌طلبان بازی را واگذار کردند، از طرفی دچار فقدان چهره کاریزماتیک هستند، حتی دیگر کسانی از جنس ناطق نوری هم در میان اصولگرایان حضور ندارند. چهره‌های امتحان پس‌داده‌ای مثل قالیباف هم کار دشواری پیش رو دارند، البته اصولگرایان می‌توانند با حضوری سلبی، علیه هشت سال ناکامی که روحانی داشت برای خودشان فرصت ایجاد کنند و بازی را ببرند، البته غیبت احتمالی بخش‌هایی از طبقه متوسط هم به آن‌ها کمک خواهد کرد که خیال جمع‌تری داشته باشند، این مطلب مروری بر نامزدهای احتمالی اصولگرایان در ۱۴۰۰ است.


 
علی لاریجانی: 
اینکه چرا تاکنون لاریجانی اظهارنظری صریح درباره کاندیداتوری یا عدم کاندیداتوری خود نکرده و تصمیمی در این باره نگرفته، محل پرسش است و هنوز کسی در این باره نظر دقیقی نداده است، اما به تازگی خبری منتشر شده که نشان می‌دهد جمعی از نمایندگان ادوار به دیدار علی لاریجانی رفته‌اند و حتی برخی مدعی شده اند که اعضای حزب کارگزاران با لاریجانی برای انتخابات 1400 دیدار داشته است.

چرا خواهد آمد؟
روزنامه اعتماد از قول یکی از نزدیکان لاریجانی نوشت که او از زمان پایان یافتن دوره دهم مجلس  به موضوع انتخابات ریاست‌جمهوری فکر کرده و شرکت در انتخابات 1400 یکی از برنامه‌های لاریجانی برای آینده سیاسی اوست اما اینکه حتما در این انتخابات شرکت کند، بستگی به شرایط انتخابات و حمایت جریان‌های مختلف از او دارد. لاریجانی پیش از این، بارها و بارها کشمکش را با نیروهای تندروی اصولگرا در مجلس تجربه کرده و به همین دلیل، بسیار بعید است که به این دلیل پا پس بکشد و احیانا به‌خاطر مخالفت و کارشکنی‌های اصولگرایان تندرو به‌ویژه پایداری‌ها، از حضور در انتخابات منصرف شود و در نتیجه آن‌چه می‌تواند در تصمیم نهایی لاریجانی اثرگذار باشد، چیزی نیست مگر نظر اصلاح‌طلبان!

چرا نخواهد آمد؟
هرچه هست، به نظر می‌رسد لاریجانی بعید است که بخواهد رقیب کاندیدای اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست‌جمهوری باشد و چنانچه اصلاح‌طلبان بتوانند کاندیدای موردنظر خود را وارد رقابت انتخاباتی کنند، احتمالا خبری از کاندیداتوری لاریجانی نخواهد بود و اگر هم بیاید، احتمالا پیش از روز سرنوشت، کنار خواهد کشید. اما اگر این اتفاق رخ ندهد، لاریجانی خود را برای رقابتی سخت و سنگین با اصولگرایان و به‌خصوص تندروهای این جریان سیاسی در انتخابات ریاست‌جمهوری آماده می‌کند. اگرچه لاریجانی در آذر ماه سال پیش آب پاکی را روی دست این اظهارات ریخت و گفت «تکلیف را روشن کنم که من برای انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۴۰۰ برنامه‌ای ندارم».
 

محمدباقر قالیباف
یکی از چهره های حامی قالیباف در انتخابات ۹۲ مدعی شده که فعالیت‌های انتخاباتی وی برای ریاست‌جمهوری سال آینده نسبت به بقیه چهره‌های مطرح هم فعال‌تر است و هم جلوتر و به همین خاطر هم حضور رییس کنونی مجلس در انتخابات ۱۴۰۰ قطعی است.

چرا خواهد آمد؟
بنابر شواهد و قرائن، ستاد قالیباف نسبت به کاندیداهای دیگر با اطمینان بیشتر و عجله زاید الوصفی آماده رقابت انتخاباتی شده و به استقبال انتخابات می رود. رفتارهای شخص محمد باقر قالیباف نیز حکایت از یک عزم جدی برای وارد شدن به گود انتخابات ریاست جمهوری دارد. سفرهای استانی پر سر و صدا، سخنرانی های زنده تلویزیونی از شبکه یک سیما و عجله در به تصویب رساندن فوری مصوبات "طرح معیشت" و " اقدام راهبردی برداشتن تحریم ها" و اقدامات این چنینی را می توان، بخشی از تلاش‌های قالیباف برای اقناع جریان اصولگرایی و اجماع بر نامزدی او قلمداد کرد.

چرا نخواهد آمد؟
جبهه پایداری به رغم انتقاداتش نسبت به قالیباف، ریاست او بر مجلس را پذیرفت چون می‌دانست گزینه بهتری در آن شرایط وجود ندارد، الان هم از انتخاب خود پشیمان نیست. ناصر ایمانی، درباره مختصات روابط پایداری و قالیباف و شورای ائتلاف گفت: کاندیداتوری آقای قالیباف هنوز قطعی نیست. صرف نظر از اینکه ایشان در جلساتی حتی اعلام کرده است که برای ریاست‌جمهوری نمی‌آید، حتی در صورت تمایل برای حضور در عرصه رقابت بدون هماهنگی با شورای ائتلاف این کار را نمی‌کند. بنابراین طبعاً اگر کاندیدا شود، به طور قطع گزینه نهایی شورای ائتلاف خواهد بود. او تاکید کرد: قالیباف هرگز وحدت‌شکن نبوده است؛ اگر کاندیدای شورای ائتلاف چهره دیگری باشد، ایشان وحدت‌شکنی نمی‌کند و کاندیدا نمی‌شود.
 

محمود احمدی‌نژاد
احتمال ورود احمدی نژاد به عرصه انتخابات ۱۴۰۰ مدت هاست که نقل محافل سیاسی شده است.  اسمش که می‌آید معمولا آدم‌ها دو دسته می‌شوند, عده ای تمام قد برای دفاع از او و عملکردش می‌ایستند و برخی هم ابروهایشان را به نشانه نارضایتی بهم گره می‌زنند، با این حال اما این روزها شاید بیشتر از همیشه و بیش از هر فرد دیگر نامش به عنوان یکی از نامزدهای انتخابات آینده ریاست جمهوری مطرح باشد.

چرا خواهد آمد؟
محمود احمدی‌نژاد در یک گفتگوی اسکایپی با شبکه یو. اس ایران درباره حضورش در انتخابات ایران گفت: «درباره حضور در انتخابات هنوز فكرى نكرده‌ام و تمايلى ندارم، گرچه آماده فداكارى براى ايران هستم.»! احمد خورشیدی آزاد، دبیر کل جمعیت خدمتگزاران انقلاب و پدر داماد رئیس دولت بهار با بیان اینکه در مورد احمدی‌‎نژاد، هیچ موردی وجود ندارد که صلاحیتشان را رد کنند مگر مصلحت‌هایی که گاهی نظام در نظر می‌گیرد که منطق خودش را دارد، گفت: «در بحثی که گفتم اگر احمدی‌نژاد، قانع شود برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ شرکت کند که به نظر من قانع هم هستند. به بیانی دیگر اگر او تصمیم به حضور داشته باشد معنایش این است وی معضل صلاحیت را حل کرده که می‌‌خواهد به میدان رقابت انتخاباتی پا بگذارد.

چرا نخواهد آمد؟
حسن بیادی، دبیرکل جمعیت آبادگران می‌گوید: احمدی نژاد با توجه به بحران اقتصادی کشور و وجود مشکل در بخش‌هایی از حاکمیت پا به عرصه انتخابات نخواهد گذاشت. آقای احمدی نژاد هشت سال به عنوان رئیس جمهور در این کشور فعالیت کرده و مردم شناخت کاملی نسبت به نتایج عملکردش دارند. احمدی‌نژاد با این آشفتگی سیاسی و اجتماعی علاقه‌ای به بازگشت به مدیریت کلان کشور در حوزه ریاست جمهوری را ندارد؛ زیرا شرایط کنونی کشور عادی نیست و نمی‌توان در این فضا توقعات و مطالبات مردمی را با وجود این باندهای مخرب محقق کرد.
 

محسن رضایی
پس از رایزنی های متعدد دبیرمجمع تشخیص مصلحت، او به این نتیجه رسیده که در انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم به عنوان کاندیدا حضور پیدا کند. افرادی که اخیرا با محسن رضایی دیدار کرده اند می گویند در اظهارات او عزم جدی برای حضور در 1400 را کاملا احساس کرده اند. رضایی در سال 1384 نیز وارد عرصه انتخابات شد و با اینکه قول داد تا آخر خواهد ماند، چندروز قبل از برگزاری انتخابات انصراف داد. او در سال 1388 نیز رقیب احمدی نژاد،کروبی و موسوی بود و رتبه آخر را در میزان کسب رای بدست آورد.

چرا خواهد آمد؟
محسن رضایی که سابقه سه دوره کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری و یکی دو دوره قرار گرفتن در مظان نامزدی را در کارنامه خود ثبت کرده است، اخیرا با بیان یک جمله در پاسخ به سوالی درباره کاندیداتوری اش در ۱۴۰۰، گمانه زنی حضورش در انتخابات ریاست جمهوری آینده را مطرح کرد. او به تسنیم گفت: «تا ۱۴۰۰ زمان زیادی باقی مانده و وقت برای اظهار نظر در این رابطه زیاد است.» محسن رضائی، با ساختن یک کلیپ تبلیغاتی مدعی شده عده زیادی از او خواسته‌اند برای نجات اقتصاد کشور، کاندیدای ریاست جمهوری در انتخابات ۱۴۰۰ شود.  رضایی به خود عنوان «طبیب اقتصاد» و «خادم مردم» داده و چنین وانمود کرده که عده زیادی از او خواسته‌اند به صحنه انتخابات بیاید و این جمله را نیز بدرقه این کلیپ کرده که «کشور به آقامحسن نیاز دارد.

چرا نخواهد آمد؟
محسن رضایی تقریبا با همه رقابت کرده است؛ از میرحسین موسوی و مهدی کروبی و محمود احمدی نژاد گرفته تا حسن روحانی و محمدباقر قالیباف و سعید جلیلی و محمدرضا عارف؛ بنابراین می‌توان محسن رضایی را رقیب سیاسی و انتخاباتی همه جریان‌های فکری و سیاسی کشور دانست. رقیبی که بازیگری یکه و تنها محسوب می‌شود و تاکنون هیچ جریان یا هیچ نامزدی، آنقدری برای فرمانده سابق وزن سیاسی قائل نبوده است که بخواهد با او وارد ائتلاف شود.  از حالا می‌توان تصور کرد که او ایده‌های اقتصادی و مدیریتی جدیدی را برای طرح در وعده‌های انتخاباتی خود آماده کند، اما از همین حالا می‌توان گفت که این طرح‌ها با واقعیت‌های سیاسی، اقتصادی و تاریخی ایران فاصله بسیار دارد و مهم‌تر از همه اینها، همانطور که او در انتخابات‌ پیش از این هم تجربه کرده است، نمی‌تواند سربازان دیروز خود را هم برای حمایت از فرمانده سابق به خط کند. این شاید بزرگ‌ترین باخت محسن رضایی در دوره حیات سیاسی او باشد.
 
رئیسی
با نزدیک شدن به زمان انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ بحث حضور برخی چهره‌ها و افراد در این انتخابات بیشتر شده است. یکی از این چهره‌ها حجت‌الاسلام رئیسی رئؤیس فعلی قوه قضائیه است.ئیسی فردی است که این‌ روز‌ها بدون اینکه خودش صحبتی درباره حضورش در انتخابات سال آینده کرده باشد، نامش در رسانه‌ها بسیار مطرح است.

چرا خواهد آمد؟
چند روزی است که در محافل سیاسی شنیده می شود احتمال نامزدی رئیسی قوت گرفته است. طبعا مطرح شدن احتمال نامزدی آقای رییسی یک اتفاق مهم در مناسبات انتخاباتی اصولگرایان است. زیرا بر اساس تجربه سال ۹۶ این احتمال می‌رود که اجماع بر او صورت گیرد. در همین زمینه دو روز پیش سید حسین نقوی حسینی گفت که: «اصولگرایان تنها در صورتی به اجماع می‌رسند که آقای رئیسی نامزد انتخابات شود». به هر روی حضور رئیسی در انتخابات ۱۴۰۰ حتما باعث رقم‌خوردن معادلات جدید انتخاباتی در جبهه اصولگرایی خواهد شد.

چرا نخواهد آمد؟
محمد مهاجری تحلیلگر مسائل سیاسی نظر دیگری دارد او بر این باور است که بعید می دانم حضور آقای رئیسی در عرصه ریاست جمهوری همراه با اقبال زیادی باشد؛ بنابراین خیلی به نفع او نیست که در انتخابات ریاست جمهوری نامزد شود. این در حالی است که پیشتر به دلیل ارائه برنامه پنج‌ساله از سوی رئیسی این گزاره یعنی ورود او به انتخابات به زعم بسیاری منتفی قلمداد شده بود. او در آذرماه سال جاری در دیدار با جمعی از دانشجویان ضمن خبر دادن از برنامه پنج‌ساله قوه قضائیه در پاسخ به سوالی درباره حضور احتمالی‌اش در عرصه رقابت‌های انتخاباتی گفت: «من به چیزی غیر از قوه قضائیه فکر نمی‌کنم».
 
سعید محمد
دو ماه قبل کمتر کسی باور می‌کرد سعید محمد، رئیس قرارگاه خاتم الانبیاء گزینه انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ باشد، اما حالا در اینستاگرام محتوای تبلیغاتی با هشتگ سعید محمد ساخته شده و کمپین‌هایی برای جمع آوری امضا جهت دعوت او برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری راه افتاده است.

چرا خواهد آمد؟
حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی گفت: سعید محمد در تمام محافل اصولگرایی مطرح و شخصا هم پیگیر کاندیداتوری است. سردار سعید محمد در گفتگو با ایلنا درباره اخباری مبنی بر حضور وی در انتخابات ۱۴۰۰ یا شهرداری تهران در دوره بعد گفته بود: ما اهل کار هستیم و کارگریم. به این ترتیب می‌توان سعید محمد را تا اینجای کار جدی‌ترین پدیده انتخابات ۱۴۰۰ معرفی کرد. یکی از نزدیکان سعید محمد درباره احتمال کاندیداتوری وی گفته است: ایشان فعالیت‌های خود را در قرارگاه به‌طور مستدام و محکم دارند پیش می‌برند و بحث کاندیداتوری وی گمانه‌زنی رسانه‌ای است.

چرا نخواهد آمد؟
مهدی چمران در واکنش به گمانه زنی های در خصوص احتمال کاندیداتوری سردار سعید محمد در انتخابات 1400 با بیان اینکه تا جامعه از او شناخت پیدا کند، زمان می‌برد، یادآور شد: «مردم به کسی که نظامی‌ حرفه‌ای است، زیاد روی خوش نشان نمی‌دهند». روزنامه اعتماد  درباره وی نوشته است: ابتدا گمانه‌زنی درباره سعید محمد مطرح بود که می‌خواهد خود را به «پاستور» برساند. هرچند همان زمان هم برخی منابع رسانه‌ای پیش بینی کرده‌اند او بنا دارد با استفاده از فضای انتخابات ریاست‌جمهوری، خود را به عنوان گزینه شهرداری پایتخت مهیا کند و خود را به «بهشت» برساند. عباس سلیمی‌نمین به خبرآنلاین گفته است: «نمی‌دانم او (سعید محمد) کاندیدای ریاست‌جمهوری است یا نیست چون برخی می‎گویند او برای شهردار تهران شدن، خود را آماده می‌کند، چراکه در انتخابات آتی، انتخابات شوراها را نیز خواهیم داشت.»


کد مطلب: 158233

آدرس مطلب: https://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/158233/این-۶نفر-تمام-امید-اصولگرایان-۱۴۰۰

ایران خبر
  https://www.irankhabar.ir