کد مطلب: 158078
 
تاریخ انتشار : شنبه ۲۷ دی ۱۳۹۹ ساعت ۱۳:۰۲
ایسنا/هرمزگان
 
به گزارش ایران خبر، حبیب مسیحی تازیانی صبح امروز(۲۷دی ماه) در نشستی خبری، افزود: از ابتدای سال ۹۹ تا امروز نزدیک به ۱۵۰ پایش حضوری در صنایع غرب بندرعباس صورت گرفته و ۱۱ صنعت بزرگ استان مورد رصد قرار گرفته اند.

وی با بیان اینکه اخطارهای زیادی در این مدت صادر و ابلاغ شده است، تصریح کرد: با وجود محدودیت کرونا و کمبود امکانات و نیروی انسانی شرایط سخت و دشوار است اما همکارانم با این وجود از هیچ تلاشی فروگذاری نکرده اند.

مسیحی با اشاره به اینکه پنج ایستگاه فعال در استان هرمزگان وجود دارد که وضعیت آب و هوای هرمزگان را مورد سنجش قرار می دهند، عنوان کرد: طبق بررسی ها تا امروز، ۲۹۰ روز سالم، ۱۵ روز شاخص هوای پاک و دو روز در استان هرمزگان ناسالم ارزیابی شده است.

وی ادامه داد: البته در این بین آلودگی ریزگرد هم وجود داشته که به دلیل اینکه تنها مقطعی و ساعتی بوده و در بازه شاخص ۲۴ ساعته نمی گنجید، شامل این آلودگی نمی شود.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه با تجمع صنایع در غرب بندرعباس اخظارات لازم داده شده و این موضوع نیازمند یک سیستم یکپارچه برای تدوین سندی مشترک و ضرورت ایجاد فضای سبز وسیع تر و رعایت دستورالعمل های زیست محیطی است، خاطرنشان کرد: نیروگاه بندرعباس در شرایط فعلی دو واحدش در حال کار کردن بوده و در همین دو واحد تنها یک پنجم از گاز استفاده شده و مابقی آن از سوخت مازوت بهره می برد که بسیار خطرناک است و تا زمانی که نیروگاه کلاس F در جوار آن به بهره برداری نرسد متاسفانه این آلایندگی برقرار است.

وی با بیان اینکه تعداد ۱۲ واحد آلاینده در استان هرمزگان به سازمان امور مالیاتی معرفی شده است، اضافه کرد: عمده این واحدها در بندرعباس است و باید به فکر چاره ای برای رفتن به سمت صنعت سبز و کاهش آلایندگی باشیم.

مسیحی با اشاره به اینکه بوی فاضلاب بندرعباس موجب آزار تمامی شهروندان است، بیان کرد: این موضوع جز آیتم های آلایندگی بوده و مدیریت غیراستاندارد سبب شده آثار آن به این شکل پدیدار شود.

وی با بیان اینکه از طریق دادستان و مقامات قضایی پرونده فاضلاب بندرعباس باز بوده و مقامات قضایی نهایت همکاری را دارند، عنوان کرد: co فاضلاب بندرعباس سه برابر، BOD آن دو و نیم برابر و میزان آلودگی میکروبی آن شش برابر استاندارد است و این موضوع علاوه بر بیماری برای شهروندان موجب مرگ و میر آبزیان و پدیدار شدن مواردی همچون کشند قرمز هم خواهد شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان در پایان در خصوص مرگ دلفین و نهگ در جزایر خلیج فارس، گفت: این موضوع هرساله رخ می دهد که مهمترین علت آن برخورد با شناورها و آلودگی های دریا و سواحل است.

منبع : خبرگزاری ايسنا