کد مطلب: 156414
 
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۵۶
ایسنا/مرکزی
 
به گزارش ایران خبر، دکتر سید محمد جمالیان در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه مردم بیشتر از سطح پیش‌بینی ما پروتکل‌های بهداشتی و محدودیت‌ها را رعایت کردند، افزود: مسلما نمی‌توان توقع داشت که مردم به صورت ۱۰۰ درصدی همه الزامات بهداشتی را رعایت کنند، اما شرایط خوبی را شاهدیم که ماحصل فرهنگ و رعایت پروتکل‌ها و محدودیت‌ها از سوی مردم است.

وی با بیان اینکه مردم با دیدن شرایط بحرانی در مسیر رعایت پروتکل‌ها حرکت کردند و فرمانداران نیز پای کار آمدند، گفت: خوشبختانه در حال حاضر وضعیت بیمارستان‌ها و مراکز درمان و بستری بیماران کرونایی مطلوب است. ۱۴۰ بیمار در بیمارستان امیرالمومنین بستری هستند که گویای شرایط خوب است چراکه با رعایت پروتکل‌ها تعداد مراجعات و بستری‌ها کاهش یافته است، همچنین به لحاظ تامین اکسیژن، تجهیزات و امکانات و دارو وضعیت کاملا خوب است.

جمالیان تصریح کرد: علیرغم همه این اتفاقات مثبت رقم خورده در طول دو سه اخیر، همچنان نگرانیم که مردم بعد از لغو یا کاهش محدودیت‌ها شور نگیرند و بگویند دو هفته در خانه بودیم و پس از محدودیت‌های رفت‌وآمدها و مهمانی‌ها و مراسم‌ها را آغاز کنند چراکه در این شرایط قطعا زحمات خودشان که در این دو هفته متحمل شدند، هدر خواهد رفت.

وی با اشاره به اینکه با توجه به رعایت پروتکل‌ها و نتایج حاصل شده از اعمال محدودیت‌های اخیر، مسلما از فردا تغییراتی در برخی از شهرهای کشور از جمله استان مرکزی اعلام خواهد شد، افزود: به نظر می‌رسد در استان مرکزی تنها اراک و ساوه در شرایط قرمز باقی بمانند و دیگر شهرها نارنجی شوند، اما این بدان معنا نیست که نسبت به رعایت پروتکل‌ها بی توجه شویم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک با تاکید بر اینکه تصمیم گیری در خصوص اعمال محدودیت‌ها در سطح کلان انجام می‌شود که کاری بسیار دشوار است چراکه باید با توجه به همه ابعاد اجتماعی، اقتصادی و ... باشد، گفت: از نظر نظام بهداشت و درمان بهتر است که محدودیت ها به شکل پلکانی کاهش یابد، اما در این بین باید به همه جوانب زندگی مردم توجه داشت، ۱۰۰ درصد موافق اعمال محدودیت‌ها هستیم ولی تصمیم گیری در این شرایط بسیار دشوار است.

وی اضافه کرد: مسلما اگر مردم و مسئولان همراه هم باشند می‌توان سلامت جامعه را تامین کرد و در واقع این امر مشروط به اطمینان دوطرفه است.

جمالیان با تاکید بر اینکه به شدت نگران دورهمی‌های کوچک و مهمانی‌ها هستیم، گفت: شب یلدا را پیش‌رو داریم که این مراسم امسال به یکی از اصلی‌ترین نگرانی‌های سیستم بهداشت و درمان درآمده است که قطعا باید کمک مردم را برای جلوگیری از موج دیگر و افزایش آمار ابتلا داشته باشیم.

وی در خصوص مصوبه جذب ۳۰ هزار پرستار در کشور اظهار کرد: قبل از این مصوبه استان مرکزی مجوز جذب ۱۹۰ نیرو را گرفت که ۱۲۰ نفر آنها پرستار بودند، اما مصوبه جدید مربوط به اورژانس پیش‌بیمارستانی است چراکه عموما نیروهای اورژانس پیش بیمارستانی شرکتی هستند که این امر انگیزه کاری را تحت تاثیر قرار می دهد، همچنین در حوزه نیروهای بهداشتی با ضعف روبرو هستیم که باید این وضعیت ترمیم شود و مطمئنا تلاش می‌کنیم استان از این مصوبه به خوبی بهره‌مند شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: یکی از مسائل دانشگاه این است که با برگزاری آزمون‌های استخدامی نیرو افزایش نمی‌یابد، بلکه تبدیل وضعیت صورت می‌گیرد، بر این اساس امیدواریم در این دوره بتوانیم نیرو را افزایش دهیم.

منبع : خبرگزاری ايسنا