کد مطلب: 156184
 
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۵ آذر ۱۳۹۹ ساعت ۱۴:۴۶
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام سخنان اخیر رئیس‌جمهور را از موضع ضعف و نوعی چراغ سبز به دشمن دانست و گفت: صرف نظر از مساله انقلاب و ارزش‌های انقلابی، این گونه مواضع از لحاظ عقلانی هم اشتباه است.
 
به گزارش ایران خبر، حجت‌الاسلام محمود محمدی عراقی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به تأثیرات نتیجه انتخابات آمریکا بر اقتصاد ایران، اظهار کرد: همانطور که رهبر انقلاب فرمودند، برای ما فرقی نمی‌کند که چه کسی در آمریکا رئیس‌جمهور شود چراکه سیاست ایالات متحده، سیاست دشمنی با انقلاب اسلامی است ولی ممکن است روش‌ها و تاکتیک‌ها رؤسای جمهور با یکدیگر متفاوت باشد.

نباید به دنیا و دشمن آدرس غلط داد

محمدی عراقی افزود: ممکن است ترامپ یک مقدار خشن‌تر و خطر جو بایدن و دموکرات‌ها هم کمتر از جمهوری‌خواه‌ها باشد اما نکته حائز اهمیت اینجاست که پرداختن زیاد به موضوع انتخابات آمریکا، به دنیا و دشمن آدرس غلط می‌دهد.

وی تاکید کرد: امروز باید مساله فشار اقتصادی، تحریم و ضعف مدیریت داخلی را هرچه بیشتر مطرح کنیم چراکه اگر به آن پرداخت نشود، مردم احساس می‌کنند که دردهایشان در مجموعه حاکمیت احساس نمی‌شود.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه باید برای مردم روشن کنیم که چیزی اعم از نیروی انسانی و منابع در کشور کم نداریم، گفت: ما می‌توانیم مشکل اقتصادی خود را حل کنیم، هرکجا هم که همت کردیم توانستیم حل کنیم ولی شرط آن این است که به بیرون چشم نداشته باشیم، نگاهمان به دست دیگران نباشد، امیدمان هم به انتخابات و رؤسای جمهور آمریکا نباشد.

برخی مسئولین عاشق «کبوتر» های آمریکا هستند

محمدی عراقی تصریح کرد: امروز باید به نیروهای جوان و تحصیل‌کرده داخلی اعتماد کنیم و آنها را به کار بگیریم. همچنین باید بین دستگاه‌های اقتصادی و مجلس و دولت هماهنگی باشد. اگر واقعاً مدیریت کلان کشور بتواند بین همه نهادهای مسئول در عرصه اقتصاد هماهنگی ایجاد و مسائل سیاسی و جناحی را از موضوعات اقتصادی تفکیک کند، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.

وی افزود: امروز شرکت‌های دانش بنیان اقدامات چشمگیری در حوزه نهضت نرم‌افزاری کرده‌اند و ما اگر بتوانیم بیشتر به آنها بها بدهیم و همچنین از منابع و موقعیت استراتژیک کشور به صورت بهینه استفاده کنیم، قطعاً به پیشرفت خواهیم رسید زیرا شاخص‌ها و مؤلفه‌های جهش تولید در ایران آماده است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه آمریکا به دنبال منافع‌اش در داخل ایران است، گفت: امروز یک دسته از مسئولین کشور به «کبوتر» های آمریکا [دموکرات‌ها] تمایل دارند. ببینید فشار حداکثری آمریکا شکست خورده است، سیاست اصلی ترامپ هم همین بود ولی همه دنیا می‌داند که این سیاست دیگر کارآمدی ندارد. اگر جمهوری‌خواهان هم در این انتخابات پیروز می‌شدند، این سیاست را دیگر دنبال نمی‌کنند، چه برسد به دموکرات‌ها.

محمدی عراقی گفت: اگر باور مردم این باشد که دموکرات‌ها در آمریکا بهترند و می‌توان با آنها حرف زد، تفاهم کرد، توافق کرد چراکه همانند ترامپ جنگ طلب نیستند و می‌توان روی وعده آنها حساب کرد، قطعاً در انتخابات ۱۴۰۰ به سمت کسانی تمایل پیدا می‌کنند که شعار سازش و مذاکره می‌دهند.

وی با تاکید بر اینکه امروز باید گفتمان رهبر انقلاب به خوبی در جامعه جا بیافتد و مردم آن را باور کنند، گفت: باید میان نخبگان ما یک وفاق ایجاد شود مبنی بر اینکه تنها راه حیات و پیشرفت ما مقاومت و ایستادگی است. هر زمانی ما انعطاف از خود نشان دادیم و یک قدم نرمش نشان دادیم، آنها فشار را بیشتر کردند.

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: امروز حدود ۲ سال است که مردم ما استقامت کردند. اگر این استقامت ادامه پیدا کند، سیاست فشار حداکثری آمریکا عوض می‌شود. من معتقدم حتی اگر ترامپ هم مجدداً رئیس‌جمهور می‌شد این سیاست را ادامه نمی‌داد چراکه این سیاست نتوانست ایران را وادار به مذاکره از موضع ضعف و ذلت کند.

محمدی عراقی افزود: ما باید همین مسیر را ادامه دهیم اما ادامه دادن این مسیر، تنها و تنها با همراهی مردم میسر است. ما باید مردم را قانع کنیم زیرا اگر قانع شوند ایستادگی می‌کنند و اگر مقاومت کنند قطعاً وضع‌مان خوب می‌شود و دشمن مجبور خواهد شد اقتدار ما را در منطقه به رسمیت بشناسد و فشار خود را بردارد.

رهبری اجازه انعقاد برجام را نمی‌دادند، غربگراها حل مشکلات را منوط به مذاکره می‌کردند

وی در ادامه با بیان اینکه شرایط امروز کشور با شرایطی که ما در بحبوحه انعقاد برجام داشتیم متفاوت است، گفت: در آن زمان به دلیل اینکه رهبر انقلاب برای مذاکره هسته‌ای اجازه داده بودند و بحث نرمش قهرمانانه را هم مطرح کرده بودند، یک مقدار فضای اجتماعی آماده شده بود. دوم اینکه مردم تجربه این روزها را نداشتند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: رهبر انقلاب در همان زمان هم می‌فرمودند که من به مذاکرات خوشبین نیستم ولی چرا اجازه دادند؟ امروز حکمت آن اجازه معلوم شده است. اگر رهبری اجازه نداده بودند و این فشارها و تحریم وارد می‌شد، همین جریان لیبرال غربگرا به مردم می‌گفتند اجازه مذاکره داده نشد، دیپلماسی قفل شد و این گرفتاری‌ها برای کشور پدید آمد.

محمدی عراقی تصریح کرد: رهبری این اجازه را دادند تا مردم ما این تجربه را هم داشته باشند یعنی تجربه مذاکره طولانی، رسیدن به توافق و امضا شدن برجام و از طرفی آشکار شدن بدعهدی طرف‌های مقابل ایران در برجام. آمریکا که از برجام خارج شد، اروپا هم به هیچکدام از تعهداتش عمل نکرد و حتی چین و روسیه هم ملاحظه آمریکا را می‌کنند.

سیب و گلابی برجام برای مردم جاذبه‌ای ندارد

وی افزود: عده‌ای فکر می‌کردند از روزنه برجام نتیجه‌ای حاصل خواهد شد، به همین دلیل انتظاراتی هم برای مردم ایجاد کردند اما درواقعیت هیچ اتفاقی نیفتاد. ما اگر بتوانیم موفقیت‌هایی که بر اثر ایستادگی در مقابل تحریم بدست آوردیم را تبیین کنیم، دیگر آن وعده و وعید غربی‌ها و باغ سیب و گلابی برجام جاذبه‌ای برای مردم نخواهد داشت چراکه همه بی‌نتیجه بودن برجام را تجربه کردند.

اصلاح‌طلبان فهمیده اند هم مذاکره از موضع ضعف را قبول ندارند

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: امروز متأسفانه برخی رسانه‌های زنجیره‌ای یک مساله واضح را ۱۸۰ درجه در افکار عمومی تغییر می‌دهند. واقعاً برخی چطور رویشان می‌شود تجربه‌ای که کشور در ماجرای برجام بدست آورده را زیر پا بگذارند و باز هم دم از مذاکره و سازش بزنند.

محمدی عراقی با بیان اینکه از روز روشن‌تر است که مذاکره از موضع ضعف خسارت‌بار است، گفت: اصلاح‌طلبان فهمیده اند و با انصاف هم این را قبول دارند که مذاکره از موضع ضعف نتیجه معکوس می‌دهد. اگر بخواهیم مذاکره هم بکنیم، درصورتی اثرگذار است که از موضع قدرت باشد، موضع قدرت هم زمانی است که ما نیازی به مذاکره نداشته باشیم.

وی تصریح کرد: موضوع ضعف یعنی از یک طرف مدام بگوئیم تمام مشکلات کشور ناشی از تحریم‌هاست و از طرف دیگر برویم مذاکره کنیم. ما باید اول مشکلات اقتصادی خودمان را با اتکا به نیروهای داخلی و اقتصاد مقاومتی حل بکنیم سپس اگر خواستیم، از موضع قدرت مذاکره کنیم.

رهبر انقلاب مذاکره را مطلقاً ممنوع نکردند

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: رهبر انقلاب هیچگاه نفرمودند مذاکره مطلقاً ممنوع است. حتی امروز هم فرمودند اگر آمریکا سیاست‌های خود را تغییر دهد و به برجام برگردد و خسارت‌های ما را جبران کند، می‌تواند به عنوان یکی از شش کشور در چارچوب ۱+۵ با ایران مذاکره کند.

محمدی عراقی با بیان اینکه مذاکره نباید برای ما یک تابو باشد، گفت: ما همیشه مذاکره داشتیم اما هیچ وقت کشوری که به هویت و استقلال خود پایبند باشد، از موضع ضعف وارد مذاکره نمی‌شود.

چراغ سبز نشان دادن به دشمن اصلاح‌طلبی نیست، وطن فروشی است

وی با انتقاد از مواضع جریان اصلاحات، تاکید کرد: این اصلاح‌طلبی نیست که ما از موضع ضعف با دشمن برخورد کنیم و چراغ سبز به آنها نشان بدهیم و کاری کنیم که دشمن شیر بشود، این چه اصلاح‌طلبی است؟ این کار ولو از روی ناآگاهی باشد اما وطن فروشی است.

سخنان اخیر رئیس‌جمهور، دشمن را به تحریم بیشتر ترغیب می‌کند

عضو مجلس خبرگان رهبری سخنان اخیر رئیس‌جمهور را از موضع ضعف و نوعی چراغ سبز به دشمن دانست و گفت: این سخنان باعث می‌شود دشمن به این نتیجه برسد که تحریم روی ایران می‌تواند اثر نهایی خود را بگذارد. یعنی اگر تا الان فکر می‌کردند تحریم روی ما ۷۰ درصد اثرگذاشته است، با این سخنان نتیجه می‌گیرند که اگر یک مقدار فشار را بیشتر کنند، ۳۰ درصد دیگر هم حاصل می‌شود.

محمدی عراقی افزود: صرف نظر از مساله انقلاب و ارزش‌های انقلابی، این گونه موضع‌گیری‌ها از لحاظ عقلانی هم اشتباه است، زیرا عقل سیاسی می‌گوید که ما نباید خودمان را ضعیف جلوه بدهیم، حتی اگر واقعاً هم ضعیف باشیم ولی نباید اظهار ضعف کنیم.

وی با تاکید براینکه بر روی نقاط قوت اقتصادی کمتر تکیه می‌شود، گفت: امروز از مزیت‌های کشور خیلی کم استفاده می‌کنیم. اگر هماهنگی‌ها را بیشتر کنیم تا یک مقدار فشار از روی مردم برداشته شود، قطعاً همراهی مردم بیش از پیش افزایش می‌یابد چراکه همه از جمله آنهایی که حتی نظام جمهوری اسلامی را قبول ندارند، استقلال و قدرت کشور را دوست دارند.

تا ایران با صهیونیست‌ها سازش نکند، آمریکایی‌ها راضی نمی‌شوند

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: قطعاً مردم ما دوست ندارند همانند عربستان گاو شیرده آمریکا باشند. اگر یک دولتی به این سمت برود، قطعاً ساقطش می‌کنند بنابراین ما باید این دعواهای جناحی را بگذاریم کنار چراکه مساله آمریکا، یک مساله جناحی نیست. آنها می‌خواهند ما نباشیم، یا اگر باشیم برده باشیم.

محمدی عراقی با تاکید بر اینکه کوتاه آمدن و سازش بردگی می‌آورد، گفت: این‌طور نیست که سازش کنیم و با آبرو بمانیم و آنها هم با ما کاری نداشته باشند. آیا ما می‌توانیم دست از حمایت از مردم فلسطین برداریم؟ آیا مردم ما راضی می‌شوند که ما با رژیم صهیونیستی سازش کنیم؟ آمریکایی‌ها همین را می‌خوهند و تا به این نقطه نرسند، دست بردار نیستند.

برخی مسئولین خستگی خود را گردن مردم می‌اندازند

وی افزود: این خیانت است که مسئولین کشور بخواهند به خاطر منافع جناحی، مصالح عالیه کشور را قربانی کنند، خیانتی بدتر از این وجود ندارد.

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: زندگی‌های اشرافی برخی مسئولین، مفاسد اقتصادی و حقوق‌های نجومی عواملی هستند که بزرگترین ضربه را به اعتماد عمومی می‌زند. اگر به سمت رفع تبعیض و فاصله طبقاتی برویم و زندگی اشرافی مسئولین را تقبیح کنیم، مردم قطعاً با ما می‌مانند و استقامت می‌کنند.

محمدی عراقی اظهار کرد: برخی مسئولین کشور چون خودشان خسته شده‌اند فکر می‌کنند سایر مردم هم خسته‌شده‌اند. ناراحتی مردم از تبعیض‌ها، سواستفاده‌ها، رانت و سوءمدیریت‌ها است.

منبع : خبرگزاری مهر