کد مطلب: 155896
 
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۲۹
ایسنا/هرمزگان
 
به گزارش ایران خبر، حبیب مسیحی تازیانی در گفت و گو با ایسنا، افزود: با توجه به وسعت ساحلی استان هرمزگان یکی از وظایف ما پایش و رصد توسعه صنعتی استان است که با توجه به مطرح کردن روند توسعه دریا محور توسط دولت در این استان باید در بحث امکانات پایشی محیط زیست دریایی و نیروهای متخصص و کاربردی باتوجه به امکانات اندک و محدود فعلی این مهم را برطرف کنیم.

وی اضافه کرد: آلودگی نفتی که توسط قاچاق سوخت انجام می پذیرد، متاسفانه خسارات جبران ناپذیری را به محیط زیست دریایی به بار می آورد که باعث از بین رفتن موجودات، خشک شدن جنگل های حرا و بسیاری دیگر صدمات جبران ناپذیری می شود.

مسیحی تازیانی ادامه داد: چالش طرح های توسعه ای در استان هرمزگان که با توجه به برنامه های کلان در کشور اتفاق می‌افتد و محیط زیست را در جریان خود قرار می دهد و در واقع از اجرای تصمیماتی که قانون‌گذار بر عهده محیط زیست قرار داده است را نمی توانیم به خوبی رصد کنیم.

این مقام مسئول در خصوص مناطق آزاد و اجرای ماده ۶۵ احکام دائمی، اظهار کرد: مجوز دادن به برخی از طرح ها که با الزامات زیست محیطی مغایرت داشته مانند طرح پرورش میگو و تولید پودر ماهی در سوزا که متاسفانه مسئولان این مناطق آزاد پاسخگو مسائل مرتبط به آن طرح نیستند، یکی دیگر از مشکلات است و این  محیط زیست است که همواره در مراجع قضایی باید پاسخگو باشد. اگر مجوزی از سوی مناطق آزاد صادر می شود باید خود پاسخگوی آن باشند.

وی ادامه داد: در حوزه طبیعی قانون ماده ۲۴ معادن، استعلام از محیط زیست را حذف کرده است  که در قانون قبلی این چنین نبوده و محیط زیست تمامی مسائل را پیش بینی می کرد.

مسیحی با اشاره به اینکه در بحث آب‌شیرکن‌ها چه جهت استفاده در فلات مرکزی  صنایع، رودخانه ای و روستایی–کشاورزی باید گفت الزام نبوده است و شرکت آب منطقه ای و اداره آب فاضلاب بدون رعایت قاعده محیط زیست درحال انجام آن هستند و آب‌شیرکن‌های مورد استفاده در کشاورزی باعث آلودگی خاک، پایین آمدن سطح آب زیرزمینی، اربین رفتن ذخایر دریایی و کاهش صنعت صید و صیادی می شوند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان  در خصوص آلودگی صنایع، خاطرنشان کرد: رصد و پایش کلیه صنایع و واحدهای خدماتی استان وظیفه ذاتی ما بوده و هست که می طلبد با امکانات و تجهیزات بروزتر و رفع کمبود نیروی انسانی به این مهم تا نتیجه مطلوب برسیم.

وی اضافه کرد: دومین مقوله در این بحث اخذ ۳۵ درصد عوارض آلایندگی به محیط زیست است که خود گامی برای  کمک به صنایع آلاینده برای کاهش آلایندگی و فراهم کردن برخی از تجهیزات نوین و به روز پایش  است.

مسیحی تازیانی افزود: در بحث آلایندگی متاسفانه چندین سال است مردم شهرستان پارسیان عوارض و عواقب آلایندگی عسلویه را متحمل می شوند که باید با پیگیری بیشتر به این مهم رسیدگی شود.

وی در بحث موج شکن های قدیمی گفت: متاسفانه چون بدون مجوز در سال های خیلی دور احداث شده اند، امروز با برخی از مشکلات از جمله رسوب گذاری و نبودن امکانات لازم و تجهیزات کافی و به روز روبرو هستند که خود در برخی از موارد خساراتی را بوجود آورده است.

منبع : خبرگزاری ايسنا