کد مطلب: 155490
 
تاریخ انتشار : شنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۳۰
کار پرستاری فی‌نفسه سخت و دشوار است، ماندن یک شب بر بالین یک بیمار حتی اگر بیماری کرونا هم نداشته باشد به خودی خود سخت است
 
به گزارش ایران خبر، آنها این 9 ماه را بی وقفه کار کردند و حالا رمقی برایشان نمانده، پرستارانی که در روزهای ابتدایی شیوع این بیماری روحیه‌بخش بیماران بودند، تلاش می کردند کمر ویروس را بشکنند و میدان دار بودند، امروز به سختی از پس کار طاقت فرسای شبانه روزی بر می آیند.آنها امروز به دلیل مواجهه مستقیم با ویروس و بیماری یکی پس از دیگری به کرونا مبتلا می شوند و گویی پایانی برای ماراتن متصور نیست، کسی نمی داند پایان این راه کجاست و این فشارهای جسمی و روانی تا کجا ادامه خواهد داشت؟
معضل کمبود پرستار
رییس هیات مدیره نظام پرستاری استان مرکزی با اشاره به اینکه متاسفانه تعداد پرستاران درگیر با ویروس کرونا روز به روز در حال افزایش است،  گفت: کار پرستاری فی‌نفسه سخت و دشوار است، ماندن یک شب بر بالین یک بیمار حتی اگر بیماری کرونا هم نداشته باشد به خودی خود سخت است و قطعا در این شرایط که پرستاران باید فشار بسیاری را تحمل کنند و پوشش خاصی هم داشته باشند، شرایط به شدت سخت تر می شود.
محسن غنجی با بیان اینکه کمبود پرستار بسیار شدید است، افزود: در این روزها به دلیل فشار بسیار بالای کاری تنها می توان از مردم خواست که نکات بهداشتی را رعایت کنند، از تجمعات دور باشند و فاصله اجتماعی را مدنظر بگیرند. شاید پاییز مسائل و مشکلات را حادتر کرده باشد، اما قطعا سهم مهمی از کاهش این فشار کاری به رفتار اجتماعی مردم باز می گردد.
وی تصریح کرد: در کنار مطالبه از مردم، از مسئولان هم انتظار عمل به وعده ها را داریم، از تابستان دولت هر بار وعده کرده که اقدام به جذب پرستار می کند، اما عملا اقدامی نشده است.
غنجی با تاکید بر اینکه انگیزه کاری در پرستاران کم شده و بیمارستان ها جوابگوی این حجم بیمار نیستند، بیان کرد: بیمارستان آیت الله خوانساری و امیرالمومنین اراک درگیر پذیرش بیماران کرونایی هستند و شاید تعداد بیمارستان های درگیر بیشتر هم بشود. مسلما در این شرایط که پرستاران هر روز به ویروس مبتلا می شوند، کار با سختی و مشکلات بیشتری مواجه خواهد شد.
وی بیان کرد: در شرایط عادی قبل از شیوع کرونا استان مرکزی با کمبود حدود دو هزار نیروی پرستاری مواجه بود و مسلما در این شرایط که بخشی از پرستاران مبتلا به بیماری شده و بخشی به کل از چرخه کار خارج می شوند، کمبودها حادتر خواهد شد، به همین دلیل نباید به هیچ عنوان از فشارهای روحی و جسمی وارده به کادر پرستاری که روزهای دشواری را طی می کنند، غافل شد.
رییس هیات مدیره نظام پرستاری استان مرکزی با بیان اینکه تاکنون ۵۰ نیروی پرستاری شرکتی جذب شده است، گفت: مسلما این تعداد اندک در قیاس با میزان کمبود پرستار در شرایط عادی قابل قبول نیست.
ابتلای 410 پرستار به کرونا
 رییس اداره پرستاری دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز دو روز پیش نیز در خصوص وضعیت ابتلای پرستاران استان به کرونا آمار و ارقامی داد که به وضوح نشان از وضعیت نامناسب این قشر دارد.
علی اکبر شمسی بیان کرد: در شهرستان های زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی اراک، متاسفانه از ابتدای پاندمی کرونا ویروس، ۴۱۰ پرستار به این بیماری مبتلا شده و از چرخه درمان خارج شده اند.
وی اظهار کرد: با توجه به دوران طولانی مدت قرنطینه این بیماری، نبود پرسنل پرستاری، موجب افزایش فشار کاری بر بقیه پرستاران می شود و در حال حاضر ۶۰ نفر از پرستاران از چرخه درمان خارج شده اند و این به معنی افزایش بیش از حد فشار کاری و کنترل سخت شرایط در این دوران مبارزه با بیماری کروناست.
شمسی اظهار کرد: تعداد کم پرستاران، استرس و اضطراب زیاد، افزایش آمار ابتلا و متوفیان و... همگی در روحیه پرستاران تاثیر بسزایی داشته و بر عملکرد آنان تاثیرگذار است.
 پرستاران در واقع ستون فقرات درمان ویروس کرونا هستند که این روزها وضع جسمی و روحی خوبی را تجربه نمی کنند، آنها اینروزها بیش از هر زمان دیگر به توجه و همراهی نیاز دارند.
مبارزه ۹ ماهه با هر دشمنی فرسودگی بهمراه دارد و نمی توان به این خستگی خرده گرفت. آنچه اینروزها بسیار ضروری به نظر می رسد از یک طرف حمایت دولت و وزارت بهداشت از این قشر برای جذب نیروی پرستاری بویژه در استان های پر خطر مانند مرکزی که سه شهرستان آن(اراک، ساوه و خمین) وضعیت سیاه کرونایی را تجربه می کنند، و از طرف دیگر توجه بی قید و شرط مردم به پروتکل های بهداشتی برای کاهش آمار ابتلاست.
منبع : خبرگزاری ايسنا