کد مطلب: 15495
 
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۶ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۱۵
خمیر مرغ ماده اصلی و پایه بسیاری از فرآورده های گوشتی کشور که از حدود 15سال پیش به صورت جدی وارد صنعت فرآوردهای گوشتی کشور شده است و رفته رفته جایگزین گوشت قرمز شد.اما واقعا خمیر مرغ چیست و چگونه تهیه می شود؟
با دیدن این تصاویر دور خوردن کالباس و سوسیس خط قرمز می کشید
 
به گزارش ایران خبر،ممنوعیت استفاده از این ماده در فرآورده های گوشتی باعث شد تا پارسینه به به بررسی چگونگی تولید ماده اولیه سوسیس و کالباس بپردازد.

در حقیفت خمیر مرغ همان گوشت مرغ است که با روش میکانیکی و به وسیله دستگاه بادر بصورت مایع استحصال می شود. اما واقعا خمیر مرغی که امروزه توسط صنایع فرآوردهای گوشتی کشور، مراکز قطعه بندی مرغ، کشتارگاه ها و یا درمراکز غیرمجاز تهیه و مورد استفاده قرار میگیرد از مرغ کامل تهیه می شود؟(براساس استاندارد ملی و ضوابط کشورخمیر مرغ باید ازمرغ کامل استحصال شود)

حقیقتا باید گفت خیر زیرا خمیر مرغی که در کشور تهیه می شود مایعی است حاصل از بادر اسکلت باقیمانده از مرغ هائی که ران وسینه آنها جدا شده است ویا از رستوران ها و مرغ فروشی های سطح شهرجمع آوری می شود که دیگر نباید به آن خمیرمرغ بگوئیم و بهتر است خمیر اسکلت یا ضایعات نامیده شود.آن بخشی هم که از مرغ کامل استحصال می شود متاسفانه از مرغ های تخمگذاری (در صنعت به آنها مرغ هلندی یا مادر می گویند) تهیه می شود و به دلیل چثه ریزی و آلودگی که دارند کشتارگاها قادربه خروج کامل امعاء و احشای این مرغ ها نیستند.که متاسفانه خمیر حاصل از این مرغ ها سرشاراز باقیمانده امعاء و احشاء حفره بطنی و صدری است.

به همین دلیل است که دکتر رسول دیناروند رییس سازمان غذا و دارو با اشاره به اقدامات انجام شده در جهت تامین سلامت فرآورده‌های پروتئینی بویژه سوسیس و کالباس، گفت: در سوسیس و کالباس قدم اول حذف خمیر مرغ در تهیه این محصولات است. بخشنامه مربوطه ابلاغ شده و در شش ماه دوم امسال عملیاتی می‌شود.

در ادامه جهت درک بیشتر موضوع ضمن ارائه گزارش تصویری نحوه استحصال خمیر مرغ و خمیر اسکلت به مشکلات فنی و بهداشتی خمیر مرغ و دستگاه بادر می پردازم.

 
 

 تصویرشماره 1 دستگاه بادر است ساخت ایران


تصویر شماره 2 مرغ هلندی موجود در دهانه بادر


تصویر شماره 3 امعاء و احشاء موجود درمرغ های هلندی که قبل از بادر شدن از بادر خارج شد.


تصویر شماره 4 نمونه از امعاء و احشائی که در مرغ هلندی حتما وجود دارد


تصویر شماره 5 اسکلت هائی که جهت استحصال خمیر جمع آوری شده است


تصویر شماره 6 اسکلت هائی که بر اثر مانندگی دچار فساد شده است


تصویر شماره 7 ضایعاتی که جهت استحصال خمیر جمع آوری شده بود


تصویر شماره 8 دهانه یک بادر که امعاء واحشاء درآن به وضوح دیده می شود.


تصویر شماره 9 خمیر استحصال شده توسط دستگاه بادر