کد مطلب: 152162
 
تاریخ انتشار : سه شنبه ۷ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۱۰
ایسنا/مرکزی
 
به گزارش ایران خبر، رضا یوسفی‌تبار در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: هرساله تمام اتحادیه‌ها و صنوف از جمله حمل و نقل عمومی و... معمولا برابر شاخص بانک مرکزی  و نرخ تورم، افزایش نرخ دارند و این نرخ را اوایل سال اعلام می‌کنند، اما متاسفانه در صنف خبازی، متغیر سیاسی سبب بروز مشکلات زیادی می‌شود.

وی افزود: حدود دو سال است که قیمت نان در استان مرکزی افزایش نداشته و این در حالی است که تمام ملزومات نانوایی اعم از خمیر مایه، مواد شوینده، حق بیمه، هزینه قبوض، نرخ اجاره و سایر خدمات مربوط به خبازی افزایش قیمت داشته است.

رئیس سابق اتحادیه خبازان اراک گفت: دو سال پیش قیمت ۱۰ کیلو خمیر مایه ۶۰ هزار تومان بود، اما اکنون با رشد بیش از ۲۰۰ درصدی به ۳۰۰ هزار تومان رسیده، همچنین نرخ بیمه کارگران در سال گذشته حدود ۳۷ درصد و امسال حدود ۲۷ درصد، مواد شوینده ۲۷ درصد و هزینه حمل و نقل بیش از ۱۰۰ درصد افزایش داشته است که با این افزایش قیمت ها، نرخ فعلی نان پاسخگوی هزینه خبازان نیست.

یوسفی بیان کرد: اکنون نیز ویروس منحوس کرونا، مزید بر علت شده و هزینه های نانوایی را افزایش داده است، همچنین می‌توان جریمه های سنگین از سوی بازرسان و ایرادات اداره بهداشت و ... را مشکل دیگری برای نانواها عنوان کرد که این هزینه های سنگین کمر نانواها را شکسته است.

وی ادامه داد: به منظور تامین مخارج خبازی، برخی نانواها در حال حاضر مجبور به فروش اثاث منزل یا نزول پول شده‌اند که مشاهده این موارد، دردناک است.

رئیس سابق اتحادیه خبازان اراک اضافه کرد: در حال حاضر اکثر استان ها نرخ جدید نان را دریافت کرده‌اند، اما این مهم هنوز در استان مرکزی اجرایی نشده و شاهد اعتراضات شدید خبازان استان هستیم که امیدواریم مسئولان استانی با عنایت به نرخ پیشنهادی مصوب شده در جلسه و کارگروه شهرستانی و استانی هرچه زودتر پیش از اعتراض و تجمع مجدد خبازان، این نرخ را در استان اعلام کنند چراکه حدود یکسال است که دریافت نرخ جدید به سبب برخی مسائل از جمله افزایش قیمت بنزین و موارد امنیتی ایجاد شده، دچار وقفه شده و همین وقفه سبب تحمیل خسارت به خبازان شده است.

یوسفی بیان کرد: بنابر نرخ پیشنهادی ارائه شده از سوی اتحادیه، نیاز است قیمت نان متناسب با نوع نان  از ۲۰ تا ۵۰ درصد افزایش یابد، به نظر می‌رسد وضعیت هیچ قشر و صنفی به وخامت نانوایی‌ها نباشد.

وی در خصوص خسارت وارده ناشی از کرونا افزود: تهیه ماسک و مواد بهداشتی و دستکش و افزودن کارگر و ... هزینه‌هایی است که دردسر نانواها را افزایش داده است و هیچکس هم در این خصوص پاسخگو و جوابگو نیست و تمام فشارها بر دوش نانوا قرار دارد، هیچ نانوایی نیست که با وضعیت زندگی خوب در رفاه کامل باشد بلکه اکثرا از قشر ضعیف و متوسط جامعه هستند که به ناچار در این شغل مانده‌اند و به زور خود را سرپا نگه داشته‎‌اند.

وی گفت: تمام این موارد و مشکلات مرتبط با سیاست های غیراصولی و غیرفنی دولت‌ها اعم از دولت های قبل و دولت فعلی است چراکه برنامه مدون و استراتژی مناسبی برای نان به عنوان قوت اصلی مردم ندارند، در صورتی که دولت ها در ۴۰ سال گذشته یک استراتژی درست برای نان و گندم تعریف می‌کردند قطعا شرایط با امروز متفاوت بود. شرایط به گونه‌ای شده که نیاز است یک اقدام علمی توسط افراد صاحبنظر و خبره در این حوزه انجام شود.

منبع : خبرگزاری ايسنا