کد مطلب: 152016
 
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۲۰:۱۸
اهواز– کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه با حضور مقابل فرمانداری شوش دانیال، سی و نهمین روز از اعتراضات خود را سپری کردند.
 

به گزارش ایران خبر، در یک ماه اخیر کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه ابتدا حدود ۳۰ روز اعتراضات مقابل شرکت داشتند و بعد از آن نیز حدود ۹ روز است که مقابل فرمانداری شوش دانیال دست به برگزاری اعتراضات مسالمت‌آمیز زدند. همه کارگران حاضر در این اعتراضات خواستار خلع ید شدن اسد بیگ مالک شرکت هستند.

یوسف بهمنی یکی از کارگران نیشکر هفت تپه در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در این باره اظهار کرد: اعتصاب زمانی شروع شد که فعالان کارگری کاملاً مخالف این کار بودند چون اعتقاد داشتیم که دادگاه اسد بیگی مالک شرکت در حال برگزاری است و همچنین نمایندگان کارگری با رئیس قوه قضائیه آیت‌الله رئیسی جلسه داشتیم.

وی با اشاره به اینکه در آن جلسات مقرر شد تا در هر شرایطی تولید شرکت متوقف نشود، افزود: هیئت‌مدیره شرکت هر وقت به بن بست در قوه قضائیه می رسند، کارگران را سپر بلای انسانی خود قرار می‌دهند؛ بنابراین از این ماجرا با حمایت مسئولان شهرستانی و استانی استفاده می‌کردند و به کارگران از دولت و قوه قضائیه باج می‌گرفتند.

فعال کارگری شرکت نیشکر هفت‌تپه با اشاره به اینکه هیئت‌مدیره باز هم مثل گذشته کارگران را سپر بلای انسانی خود قرار داده‌اند، تصریح کرد: شرایط را به سمتی بردند که کارگران سه ماه حقوق نگیرند و قطعاً کسی که بچه‌اش بیمار یا همسرش سرطان دارد و دفترچه‌هایشان تمدید نمی‌شود، مجبور به اعتراضات شوند.

بهمنی ادامه داد: قطعاً نمایندگان کارگری هم نمی‌توانند کارگران هم صنف خود را تنها بگذارند، به محض شروع اعتراضات و اعلام ناراحتی از دریافت نکردن حقوق ابتدا اعتراضات را چند روز در سطح شرکت نگه داشتیم ولی وقتی جوابی نگرفتیم اعتراضات را به مقابل فرمانداری انتقال دادیم.

وی با اشاره به اینکه کل نیروهای مدیریت این شرکت در یک باند قرار دارند، عنوان کرد: مسئولان شرکت خودشان برای خروج اعتراضات از شرکت و انتقال آن به سطح شهر تلاش بسیاری داشتند و حتی ماشین فرستادند که به شهر بروید. آنها حتی دستگاه ثبت ورود و خروج کارگران را نیز خاموش کردند. کجای دنیا کارگران خودشان خواستار روشن شدن این دستگاه برای نظم کار باشند.

اعتراضات مسالمت آمیز

فعال کارگری شرکت نیشکر هفت‌تپه بیان کرد: در تمام اعتراضات مقابل فرمانداری اعلام کردیم که مشکل ما تنها حقوق و دردهای معیشتی است و غیر از خلع ید اسد بیگی هیچ خواسته دیگری برای حل این مشکل نداریم و تمام مدارک و مستندات مسالمت‌آمیز بودن اعتراضات موجود است و نباید به سمت دیگری تعبیر شوند.

بهمنی گلایه کرد: نیروهای کارفرما به دنبال کارشکنی بودند و کلیپی برای کارگران درست کردند که برای داعش هم درست نشده است، همه کارگران ابتدا در سطح شرکت شعارهای «مرگ بر اسد بیگی» و «مرگ بر رستمی» و «مفسد اقتصادی اعدام باید گردد» و «یک اختلاس کم شود مشکل ما حل شود» را سر دادند ولی وقتی آنها دیدند که به ضررشان شده تلاش کردند که اعتراضات را جمع کنند.

وی با اشاره به اینکه کارگران تنها برای دیده شدن جلوی فرمانداری رفتند، یادآور شد: فرمانداری و مسئولان شهری انگار منتظر ما فعالان کارگری بودند و ما هم نمی‌توانستیم نسبت به کارگران بی‌تفاوت باشیم. فعالان کارگری برای ساماندهی، اعلام سیاسی نبودن، بیان مشکلات صنفی معیشتی، جلوگیری از اغتشاش و حتی تعیین انتظامات در این اعتراضات شرکت کردند.

بهمنی بیان کرد: آنها حتی در بیانیه‌ها آدرس‌های مختلفی برای برگزاری اعتراضات اعلام کردند ولی با شفاف‌سازی فعالان کارگری اجازه برگزاری را به آن شکل ندادیم چرا که گفتیم شاید به کارگران تیراندازی و یا مورد ضرب و شتم قرار بگیرند.

این فعال کارگری شرکت نیشکر هفت‌تپه با گلایه از اینکه وقتی مخالف اعتراضات کارگری بودیم و آنها خودشان شروع‌کننده بودند پس چرا باید ما را دستگیر کنند، ادامه داد: با اعتصاب غذا، با فشار قوه قضائیه ما را آزاد کردند.

نبود تمدید دفترچه بیمه کارگران

بهمنی با اشاره به اینکه امروز اعتراضات کارگری مقابل فرمانداری وارد روز نهم آن شده است، تصریح کرد: در حال جمع‌آوری مستندات هستیم تا آنها را برای رئیس قوه قضائیه ارسال کنیم تا همه متوجه بشوند چه کسی در واقعیت از این اعتراضات سود می‌برد.

وی با اشاره به اینکه در چند روز گذشته حتی یک نفر هم برای بیان توضیحات مقابل فرمانداری حاضر نشد، گفت: کارگران حتی برای اعتراضات که به سطح شهر می‌روند، بدون اینکه زباله‌ای در شهر رها شود و حتی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی نسبت به انجام این کار اقدام کنند.

فعال کارگری شرکت نیشکر هفت‌تپه با گلایه از اینکه ۳۹ روز از اعتراضات گذشته کسی برای صحبت با کارگران نیامد، خبر داد: دفترچه‌های کارگران فقط تا اردیبهشت تمدید شده است و اصلاً نمی‌دانیم که تأمین اجتماعی با وجود اینکه می‌داند کارگران سنوات دارند ولی چرا در زمینه تمدید دفترچه‌ها همکاری ندارد.

بهمنی در پایان با بیان اینکه همه تا جان داریم مقابل ظلم ایستادگی و اصلاً کوتاه نمی آییم، انتقاد کرد: کارگران حقوق فروردین را دریافت و فقط برای پرداخت اقساط هزینه کردند و از اردیبهشت تا حالا کارگران هیچ حقوقی دریافت نکرده و جلوی زن و بچه‌های خود شرمنده هستند.

به گزارش ایران خبر، لغو فوری قرارداد واگذاری شرکت و جلوگیری از هرگونه خصوصی‌سازی دیگر، پرداخت فوری حقوق‌های معوق و بیمه کارکنان، بازداشت فوری اسد بیگی، محاکمه و اشد مجازات غارتگران بیت‌المال (اسدی و رستمی) و همچنین پرداخت مزایای عرفی برابر به تمامی پرسنل از جمله مطالبات کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه اعلام شده است.

بازگشت به کار کارگران اخراج شده، قطع همکاری و بیرون رفتن کلیه مدیران بازنشسته از شرکت نیز از دیگر مطالبات کارگران این شرکت اعلام شد. همچنین تقاضا از ریاست قوه قضائیه برای مختومه شدن کلیه پرونده‌های قضائی کارگران در دادگستری شوش و اهواز نیز یکی از مطالبات اصلی آنها است.

منبع : خبرگزاری مهر