کد مطلب: 149720
 
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۱۵:۳۲
معاون وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه با اقدامات پیشگیرانه و غربالگری‌های انجام شده با روند نزولی تعداد مبتلایان به کووید-۱۹ مواجه هستیم، گفت: ایران در شاخص تعداد مبتلایان رتبه ۵۰ در دنیا را دارد.
 

به گزارش ایران خبر، دکتر ایرج حریرچی دوشنبه در اولین روز از هفتمین نشست برنامه تبادل تجربیات علم و فناوری در کشورهای اسلامی با ابراز امیدواری از این که با همبستگی میان ملل مختلف بدون تبعیض، تجهیزات مورد نیاز برای درمان کووید ۱۹ در اختیار همه کشورها قرار گیرد، افزود: از روز ۲۱ فوریه که در کشور اولین مورد جدید کووید ۱۹ کشف شد، نیم ساعت پس از کشف آزمایشگاهی بررسی‌های لازم را انجام دادیم و در ۳۰ مارس به ۳ هزار و ۱۸۰ کیس روزانه مبتلا به این بیماری رسیدیم.

وی با تاکید بر این که در حال حاضر روند نزولی از ابتلا به این بیماری در کشور را شاهدیم، تاکید کرد: در حال حاضر نسبت به پیک اپیدمی، با کاهش ۷۵ درصدی تعداد مبتلایان مواجه هستیم که این امر به دلیل غربالگری افراد کم علامت و بی علامت بوده است.

حریرچی با بیان این که ۸۰ درصد کیس‌های مورد آزمایش بی علامت بودند، به وضعیت مرگ و میر روزانه کشور اشاره کرد و گفت: در ۱۰ روز اخیر کمتر از ۵۰ نفر مرگ ومیر ناشی از این ویروس را داشتیم و به طور کلی ۷۵ درصد مرگ‌ومیرها، ۷۵ درصد بستری بیماران و ۵۰ درصد بستری بیماران در بخش‌های آی سی یو کاهش یافته است.

معاون وزیر بهداشت ادامه داد: بر اساس آمارها ایران به ازای یک میلیون نفر ۱۴۳۳ نفر مبتلا دارد که این عدد در کشورهایی چون اسپانیا، بلژیک، آمریکا و ایتالیا و پرتقال نسبت به ایران عدد بالاتری است.

به گفته وی،‌ایران با نسبت تعداد مبتلایان به یک میلیون نفر در وضعیت بهتری قرار دارد، این رقم در کشورهای همسایه مانند قطر، بحرین، کویت، امارات، عربستان و ترکیه و مراکش بالاتر از ایران است.

معاون وزیر بهداشت با تاکید بر این که ایران از لحاظ تعداد مبتلایان دردنیا رتبه ۵۰ را دارد، گفت: تعداد مرگ و میرهای ایران به ازای یک میلیون نفر، ۸۸ نفر است که در این شاخص نیز ایران رتبه‌ای نزدیک به ۵۰ در دنیا را دارد. میزان مرگ و میر در کشورهایی چون بلژیک، ایتالیا، اسپانیا، سوئد و آمریکا و آلمان از ایران بالاتر است.

حریرچی، همچنین به وضعیت بهبودیافتگان اشاره کرد و با تاکید بر اینکه ایران در این شاخص در دنیا رتبه ۶ را دارد، به تجربیات ایران برای مقابله با ویروس کرونا اشاره کرد و ادامه داد: پس از اعلام چین به سازمان بهداشت جهانی در ایران گروه‌هایی را در وزارت بهداشت تشکیل دادیم، ضمن آنکه ستاد ملی کرونا با حضور رئیس‌جمهور و فرماندهان نیروهای مسلح تشکیل شد و وزارت بهداشت در هر زمینه‌ای که دستوراتی صادر کرد، نیروهای مسلح نیز اجرایی کردند.

وی خاطرنشان کرد: از آنجایی که ایران تحت تحریم‌های شدید قرار داشته است، با شیوع کووید ۱۹ ما در دو جبهه "مقابله با ویروس و اثرات اقتصادی آن" و "اثرات تحریم‌ها" جنگیدیم.

حریرچی خاطر نشان کرد: در آغاز اپیدمی این ویروس با حجم انبوهی از مبتلایان مواجه بودیم که وارد اقدامات درمانی شدیم و با اقدامات انجام شده ۹۸ درصد مردم در روستاها و ۹۳ درصد از شهرنشینان تحت غربالگری سیستم بهداشتی کشور قرار گرفتند و با سامانه‌ای که راه‌اندازی شد، اطلاعات تماس مردم در اختیار قرار گرفت و با تماسی که با آنها گرفته شد، علائم آنها را بررسی کردیم و افرادی که دچار علائم این بیماری بودند و یا در مجاورت با مبتلایان این بیماری قرار داشتند، به مراکزدرمانی دعوت شدند و در موارد لازم از آنها تست انجام گرفت.

وی مرحله دوم غربالگری وزارت بهداشت را از ۳ هفته گذشته دانست و گفت: در این مرحله افراد زیر ۱۵ سال غربالگری نشدند و ۳۸ میلیون نفر برای بار دوم غربالگری شدند و این امر باعث شد تا موارد اولیه کشف افزایش یابد.

وی با اشاره به چالش کشور در زمینه تامین ماسک و دستکش، توضیح داد: در ابتدای روزهای شیوع محموله‌ای که به مقصد ایران بارگیری شده بود، از ارسال آن به ایران ممانعت به عمل آمد؛ از این رو به سرعت وارد تولید این نوع محصولات شدیم ودر مدت ۴۰ روز به خودکفایی رسیدیم، علاوه بر آن از ۳ هفته گذشته مجوز صادرات این محصولات نیز صادر شده است.

معاون وزیر بهداشت، ونتیلاتور را از دیگر چالش‌های کشورها با شیوع اپیدمی دانست و گفت: در حال حاضر ایران یکی از صادرکنندگان این دستگاه‌ها است چراکه شرکتهای تولیدکننده پس از رفع نیازهای داخل اقدام به صادرات مازاد آن کردند.

حریرچی، صادرات کیت‌های سرولوژیک را از دیگر دستاوردهای کشور در این زمینه دانست و ادامه داد: شرکت‌های دانش‌بنیان موفق شدند که نیازهای کشور در این زمینه را تامین کنند و اجازه داده شد که مازاد آن به دیگر کشورها صادر شود.

وی به وضعیت انتشار اخبار در خصوص این اپیدمی اشاره کرد و ادامه داد: بر اساس بررسی‌های انجام شده ۹۲ درصد اطلاعات منتشر شده درباره بیماری کووید ۱۹ با منشاء گروه‌های مخالف نظام، ۱۳ درصد گروه‌های بی‌طرف و ۵ درصد گروه‌های طرفدار نظام بوده است، ولی آمارها نشان می‌دهد که ۵۰ درصد از خبرهای بازنشر از منایع قابل اطمینان بوده است.

حریرچی با بیان اینکه برای شروع سرما و اپیدمی کرونا سه سناریو در نظر گرفته شده است، گفت: در سناریوی اول در فصول پاییز و زمستان با افزایش تعداد مبتلایان مواجه می‌شویم که برخی از مراکز به تعطیلی کشیده می‌شوند. بر اساس سناریوی دوم با تجربه آنفلوآنزای اسپانیایی که بسیار شدید بود، مواجه هستیم و در سناریوی سوم با افزایش تعداد مبتلایان مواجهیم، ولی مراکز تعطیل نمی‌شوند. ما برای هر کدام از این سناریوها استراتژی‌هایی را در نظر خواهیم گرفت.

منبع : خبرگزاری ايسنا