کد مطلب: 148820
 
تاریخ انتشار : شنبه ۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۴۷
قیمت نفت پس از یک هفته پرالتهاب و زیان که طی آن شاخص نفت آمریکا به منفی ۴۰ دلار در هر بشکه رسید، روز جمعه افزایش یافت اما همچنان از فروپاشی تقاضا در دوران تقاضا تحت فشارهای کاهشی ماند.
 

به گزارش ایران خبر، معاملات نفت تمام هفته گذشته فوق العاده نوسان داشت و فروش گسترده که از اوایل مارس با سقوط ۳۰ درصدی تقاضا در جریان بود، به اوج خود رسید. در حالی که برخی از عوامل مانند کاهش شدید شمار دکلهای حفاری نفت فعال در آمریکا معمولا برای قیمتهای نفت اثر مثبتی دارند اما اثرات مثبت این اقدامات تا چند ماه دیگر قابل مشاهده نخواهند بود.

بهای معاملات آتی نفت برنت ۱۱ سنت معادل ۰.۵ درصد افزایش یافت و در ۲۱ دلار و ۴۴ سنت در هر بشکه بسته شد.

بهای وست تگزاس اینترمدیت آمریکا ۴۴ سنت معادل ۲.۷ درصد افزایش یافت در ۱۶ دلار و ۹۴ سنت در هر بشکه بسته شد.

بهای معاملات نفت برای سومین هفته متوالی کاهش یافت و برنت ۲۴ درصد و وست تگزاس اینترمدیت حدود هفت درصد کاهش را ثبت کرد.

معامله گران انتظار دارند به دلیل اختلالات اقتصادی ناشی از پاندمی کرونا،  تقاضا به مدت چندین ماه بسیار کمتر از عرضه باشد. تولیدکنندگان ممکن است به حد کافی سریع تولیدشان را برای تقویت قیمتها کاهش ندهند به خصوص که انتظار می رود تولید اقتصادی جهانی امسال دو درصد کوچک شود که بدتر از دوران بحران مالی جهانی خواهد بود.

معاملات نفت روز جمعه ثابت بودند و تنها پس از انتشار گزارش شرکت خدمات انرژی بیکرهیوز بهبود یافت که نشان داد شمار دکلهای حفاری نفت آمریکا در آوریل بیشترین کاهش را از سال ۲۰۱۵ داشته است و شرکتهای حفاری شمار دکلهای نفت و گاز را به رکورد پایینی کاهش داده‌اند. شرکتهای حفاری شمار دکلهای نفت را در هفته منتهی به ۲۴ آوریل ۶۰ حلقه کاهش دادند و شمار آنها را به ۳۷۸ حلقه رساندند که پایینترین میزان از ژوییه سال ۲۰۱۶ است.

گروه اوپک پلاس شامل روسیه برای کاهش تولید ۹.۷ میلیون بشکه در روز در دو ماه آینده توافق کرده‌اند و این توافق از اول ماه مه آغاز خواهد شد. اما ظرفیت مخازن نفت در سراسر جهان به سرعت در حال پر شدن است و کاهش بیشتر تولید را ضروری کرده است.

نخستین برنامه بارگیری برای صادرات نفت روسیه از زمان موافقت این کشور با پیمان اوپک پلاس نشان می دهد که روسیه قصد دارد صادرات نفت خود از بنادر دریای بالتیک و دریای سیاه را در ماه میلادی آینده نصف کند.

با این حال آمار شرکت تحقیقات انرژی کپلر حاکی از آن است که مخازن نفت در خشکی در حال حاضر حدود ۸۵ درصد پر شده‌اند.

بر اساس گزارش رویترز، بانک جهانی روز پنج شنبه دورنمای قیمت نفت را به دلیل پیامدهای اقتصادی پاندمی کرونا کاهش داد و پیش بینی کرد که میانگین قیمت هر بشکه نفت امسال به ۳۵ دلار می رسد که ۴۳ درصد کمتر از میانگین قیمت سال ۲۰۱۹ خواهد بود.

منبع : خبرگزاری ايسنا