کد مطلب: 147285
 
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۸ اسفند ۱۳۹۸ ساعت ۱۶:۰۵
معاون وزیر بهداشت در خصوص پروتکل‌های درمانی و دارویی ایران برای بیماران مبتلا به کووید-۱۹ و مقایسه آن با سایر کشورهای دنیا، تاکید کرد: نکته مهم آن است که درمان‌های فعلی، درمان خود ویروس نیست و تاکنون در هیچ جای دنیا درمان بر علیه کووید -۱۹ اصلا وجود ندارد و درمان‌های فعلی درمان عوارض و پیامدهای بیماری است.
 

به گزارش ایران خبر، دکتر علیرضا رییسی در ارتباط ویدئوکنفرانسی و در پاسخ به سوال ایسنا درباره برخی اظهارات مبنی بر اینکه "در شرایط پاندمی، همه باید به ویروس کرونا مبتلا شوند" و نگرانی‌های عموم در این زمینه گفت: در این زمینه مدل‌ها و الگوهای مختلفی وجود دارد؛ اگر بیماری را رها کرده و افراد آزادانه حرکت کنند، قاعدتا الگوی اول متصور است؛ به طوری که در مدتی کوتاه حجم بسیار زیادی از بیماری ایجاد می شود و بر همین اساس هم ممکن است بیمارستان‌های ما توان پاسخگویی نداشته باشند. 

وی در این باره افزود: الگوی دیگر بحث "در خانه بمانید و رعایت موازین بهداشتی و توصیه‌ها" است. در این صورت موارد بروز به تدریج اتفاق می‌افتد و به این ترتیب بیمارستان‌ها نیز می‌توانند از پس بیماران برآیند. بنابراین بیماری به تدریج ملایم تر و کم خطرتر می شود و نهایتا هم با مرگ و میر کمتری از آن عبور خواهد شد. 

وی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا درباره پروتکل های درمانی و دارویی ایران برای بیماران مبتلا به کووید-۱۹ و مقایسه آن با سایر کشورهای دنیا، تاکید کرد: نکته مهم آن است که درمان‌های فعلی، درمان خود ویروس نیست و تا کنون در هیچ جای دنیا درمان بر علیه کووید -۱۹ اصلا وجود ندارد و درمان‌های فعلی درمان عوارض و پیامدهای بیماری است. به عنوان مثال اگر این بیماری باعث التهاب ریه، تب بالا و عوارض کلیوی می شود، قاعدتا درمانهای به کار گرفته شده در جهت درمان این عوارض و پیامدهاست. بنابراین در همه جای دنیا درمان‌های به کار گرفته شده به واسطه مواردی است که با وجود ویروس در بدن ترشح می‌شود و به همین دلیل درمان‌های مختلفی وجود دارد.

رییسی درباره درمان دارویی به کار گرفته شده در ایران، گفت: تاکید می‌کنم که درباره این بیماری نیز دارویی مورد تایید کشورمان است که بر اساس پروتکل‌های وزارت بهداشت ابلاغ شده باشد. هرچند ممکن است گروه‌های تحقیقاتی زیادی در این زمینه کار کرده باشند و اظهاراتی داشته باشند که البته ما از آن استقبال می‌کنیم؛ اما درمان اصلی همان پروتکل ابلاغی فعلی از سوی وزارت بهداشت است.

منبع : خبرگزاری ايسنا