کد مطلب: 140121
 
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۷ مهر ۱۳۹۸ ساعت ۲۰:۲۵
همواره با فرا رسیدن فصول سرد سال احتمال ابتلا به برخی بیماری‌ها افزایش می‌یابد. سرماخوردگی و آنفلوانزا نمونه‌ای از این بیماری هاست که شیوع آن در میان کودکان، سالمندان و گروه‌های در معرض خطر بیش از سایر افراد جامعه است.
 
به گزارش ایران خبر،  دکتر فرید ایمان‌زاده، فوق تخصص گوارش و کبد کودکان معتقد است که هرچند برخی از نشانه‌های بیماری‌های آنفلوانزا و سرماخوردگی شبیه یکدیگر است اما این دو بیماری کاملاً از هم مجزا هستند و درمانی متفاوت می‌طلبند.
 رئیس بیمارستان مفید در گفت‌و‌گو با «ایران عصر» می‌گوید: عامل ایجاد سرماخوردگی یک نوع رینو ویروس است که معمولاً قسمت‌های فوقانی دستگاه تنفسی را درگیر می‌کند. اما در بیماری آنفلوانزا که یک عفونت حاد ویروسی دستگاه تنفسی به شمار می‌آید، با انواع مختلفی از ویروس‌ها مواجه هستیم. این ویروس‌ها می‌توانند تمام بدن را درگیر کنند و در افراد مبتلا به بیماری‌های نقص ایمنی، عوارضی شدید به همراه داشته باشند تا جایی که می‌توانند به مرگ بیمار هم منجر شوند.
ایمان‌زاده با اشاره به علائم این دو بیماری، ادامه می‌دهد: سرماخوردگی معمولاً با احساس سوزش در گلو آغاز می‌شود و کم کم بیمار علائمی نظیر گلو درد، سرفه، آبریزش بینی، عطسه و تب را تجربه می‌کند. البته بزرگسالان کمتر دچار تب می‌شوند. این درحالی است که بیماران مبتلا به آنفلوانزا اغلب با علائمی مانند تب، سرفه، دردهای عضلانی، سردرد‌های مداوم، احساس ضعف‌ شدید و بی‌اشتهایی مواجه می‌شوند.
وی تأکید می‌کند: هنگام ابتلا به سرماخوردگی، استراحت بیمار یکی از مهم‌ترین اقدامات در جهت درمان بیماری است. در حقیقت هرچند سرماخوردگی بیماری خطرناکی نیست اما سهل‌انگاری در استراحت مناسب و درست می‌تواند به درگیری قلب بیمار هم منجر شود. در واقع سرماخوردگی برخلاف آنفلوانزا معمولاً منجر به مرگ نمی‌شود اما مواردی هم دیده شده که بر اثر سهل‌انگاری، بیماری شرایطی وخیم برای بیمار ایجاد کرده است.
این متخصص تصریح می‌کند: دوره بیماری آنفلوانزا معمولاً 3 تا 5 روز است و در بیشتر موارد بیمار بعد از طی این مدت بهبود می‌یابد. اما ممکن است مدت زمان این بیماری در گروه‌های پرخطر جامعه یعنی در آن دسته از افراد که دچار ضعف سیستم ایمنی هستند، طولانی‌تر شود. کودکان، سالمندان و زنان باردار و همچنین مبتلایان به برخی بیماری‌های خاص گروه پرخطر جامعه را تشکیل می‌دهند. وی رعایت بهداشت فردی و عمومی را مهم‌ترین راه پیشگیری از ابتلا به بیماری عنوان می‌کند و می‌گوید: شست‌وشوی مرتب دست‌ها با آب و صابون و پوشاندن دهان و بینی هنگام عطسه و سرفه از انتقال بیماری به اطرافیان پیشگیری می‌کند.
دکتر ایمان‌زاده تزریق واکسن آنفلوانزا را برای افراد پرخطر ضروری می‌داند و می‌گوید: تزریق واکسن آنفلوانزا کمک می‌کند تا این افراد به برخی از انواع آنفلوانزا مبتلا نشوند. در صورت ابتلا به این بیماری هم شدت بیماری در آنها نسبت به سایرین کمتر خواهد بود و هم طول دوره بیماری کاهش می‌یابد.
 
منبع : ایران آنلاین