کد مطلب: 139006
 
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۶ شهريور ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۰۰
در ادامه ادعاعا و توهمات مقامات آمریکایی علیه ایران، وزارت خارجه عربستان مدعی شد که در حملات اخیر به پالایشگاه‌های نفت سعودی از سلاح ایرانی استفاده شده است.
 

به گزارش ایران خبر، به نقل از اسکای نیوز عربی، وزارت خارجه عربستان در بیانیه‌ای  با بیان این که حملات بی سابقه به پالایشگاه‌های نفت عربستان منجر به توقف 50 درصد از تولید شرکت آرامکو شد، مدعی شد که تحقیقات اولیه نشان می‌دهد ایران در این حملات دست دارد.

در این بیانیه همچنین ادعا شده است که این حمله در ادامه تجاوزهای پیشین به ایستگاه های پمپاژ شرکت آرامکو با استفاده از سلاح ایرانی انجام شد.

وزارت خارجه عربستان سعودی ضمن تقدیر و تشکر از تمام طرف ها و سازمان هایی که این حملات را محکوم کردند اعلام کرد: عربستان توانایی دفاع از خاک و ملت خود در برابر این تجاوزها را دارد و تمام اقدامات لازم را اتخاذ خواهد کرد.

از سوی دیگر، ترکی المالکی ، سخنگوی رسمی ائتلاف عربی نیز مدعی شد که تحقیقات اولیه نشان می‌دهد که در حمله به پالایشگاه های نفت آرامکو از سلاح ایرانی استفاده شده است.

به گزارش ایران خبر،   پیش از این وزیر خارجه آمریکا نیز ایران را به دست داشتن در این حمله متهم کرد که محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در پیامی توییتری در واکنش به ادعای پمپئو علیه ایران نوشت: مایک پمپئو که در «فشار حداکثری» شکست خورده است، به «دروغ حداکثری» روی آورده است. آمریکا و مشتریانش به دلیل این توهم که برتری تسلیحاتی به پیروزی نظامی منجر خواهد شد، در یمن گیر افتاده‌اند. مقصر دانستن ایران، به فاجعه خاتمه نخواهد داد. پذیرفتن طرح پانزدهم آوریل ما برای پایان دادن به جنگ و آغاز مذاکرات ممکن است به آن پایان دهد.

در این راستا، سید عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان نیز در واکنش به این ادعاها گفت:حدود ۵ سال است که ائتلاف سعودی با تجاوزات مکرر به یمن و ارتکاب انواع جنایات جنگی آتش جنگ را در منطقه شعله ور نگاه داشته و یمنی ها نیز نشان داده اند در مقابل جنگ و تجاوز ایستادگی می کنند.

موسوی با اشاره سخنان وزیر امور خارجه آمریکا خاطر نشان کرد: چنین اتهام زنی ها و اظهارنظرهای کور و بی حاصل در چارچوب دیپلماتیک غیر قابل درک و بی معنی است. در روابط بین المللی حتی "خصومت ورزی" هم دارای حداقلی از باور پذیری و چارچوبهای منطقی است که مقامات آمریکا این اصول حداقلی را نیز درنوردیده‌اند. اینگونه اظهارنظر ها و اقدامات بیشتر شبیه برنامه ریزی سازمانهای مخفی و اطلاعاتی برای تخریب وجهه کشوری به منظور زمینه سازی برای اقداماتی در آینده است. آمریکایی ها سیاستی به نام "فشار حداکثری" در پیش گرفتند که ظاهرا به دلیل ناکامی ها به سمت "دروغ حداکثری" گرایش پیدا کرده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پایان تنها راه حل ایجاد آرامش در منطقه و پایان دادن به بحران بی حاصل در یمن را توقف حملات و تجاوزات ائتلاف سعودی، قطع کمک های سیاسی و تسلیحاتی کشورهای غربی به متجاوزین و تلاش برای یافتن راه حل های سیاسی دانست.

بر اساس این گزارش، سخنگوی نیروهای مسلح یمن وابسته به انصارالله پیش از این اعلام کرد که یگان پهپادی ارتش و کمیته‌های مردمی این کشور صبح  روز شنبه برابر با ۱۴ سپتامبر با ۱۰ پهپاد دو پالایشگاه نفت بقیق و خریص در شرقی‌ترین نقطه عربستان را در قالب عملیات دوم "توازن بازدارندگی" هدف گرفته است.

منبع : خبرگزاری ايسنا