کد مطلب: 137169
 
تاریخ انتشار : شنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۸:۰۰
رئیس سازمان ملی استاندارد گفت: صدورگواهی انطباق استانداردبرای کالاهای اساسی وارداتی تسهیل شده و یک بار آزمایش و یک نمونه برداری انجام می شودکه نتیجه آن برای همه دستگاهها قابل قبول خواهد بود.
 

به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به تبریز، نیره پیروز بخت امروز (شنبه 19 مردادماه) در حاشیه بازدید از واحدهای صنعتی مستقر در شهرک سرمایه گذاری خارجی آذربایجان شرقی در جمع خبرنگاران از تسهیل شرایط ترخیص کالاهای اساسی، بنادر و گمرکات خبر داد و گفت: براساس هماهنگی های به عمل آمده از سوی سازمان استاندارد و وزارت صمت مقرر شده تا نمونه برداری کالاهای اساسی، تنها یک بار و به صورت یک نمونه مورد آزمایش از سوی سازمان ملی استاندارد ایران قرار گیرد و نتیجه آزمایش برای تمامی دستگاه ها قابل قبول باشد.

رئیس سازمان ملی استاندارد افزود: تمامی این فرآیند به این مظنور طراحی شده که فرایند صدور گواهی انطباق کالایی در استانداردهای اجباری تسهیل شود و اثرات این تفاهم ها این است که در فضای کسب و کار می تواند اثرگذار باشد.

وی تصریح کرد: بر اساس ارزیابی‌های بانک جهانی حدود دو سال قبل رتبه ایران در تجارت فرامرزی ۱۶۱ بود که اکنون به دلیل هماهنگی بیشتر ۳۲ دستگاه اجرایی دخیل در امر تجارت فرامرزی این رتبه به ۱۱۶ رسیده است که ۴۵ رتبه ارتقاء را نشان می دهد.

پیروزبخت تصریح کرد: البته برخی مشکلات همچنان در خصوص اتصال سامانه های میان دستگاهی وجود دارد و قرار است سامانه های وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز تکمیل شده و با سامانه های ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و نیز گمرک جمهوری اسلامی ایران، لینک گردد تا فعالیت ها از ابتدا تا انتها با سرعت بیشتری ادامه یابد.

وی ادامه داد: سازمان ملی استاندارد ایران با تمام کشورهای همسایه از جمله عراق، ترکیه، ازبکستان، روسیه، پاکستان، قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان تفاهم نامه های کاملاً اجرایی و عملیاتی دارد تا در حوزه انطباق استانداردها با انجام کار مشترک تجارت فرامرزی میان ایران با این کشورها تسهیل گردد.

بسته ویژه سازمان استاندارد برای صادر کنندگان و وارد کنندگان

رئیس سازمان ملی استاندارد از طراحی بسته هایی برای حمایت از صادرات، واردات و تولید داخلی خبر داد و گفت: اواخر سال قبل سه بسته حمایتی به منظور تسهیل تجارت خارجی و تولید داخلی طراحی شده که در روزهای پایانی سال ۹۷ در شورای عالی استاندارد به تصویب رسیده است.

وی گفت: به این منظور برای صادر کنندگان، وارد کنندگان و تولید کنندگان داخلی به منظور واردات مواد اولیه، حمایت های ویژه ای تدارک دیده شده و همچنین برای صادرات کالاهای ایرانی نیز نگاه ویژه ای در سازمان ملی استاندارد ایران حاکم شده است.

پیروزبخت خاطرنشان کرد: صادرات را با سه روش تسهیل کرده ایم از جمله انطباق با استاندارد قابل قبول کشور هدف صادراتی و نیز انطباق با مشخصات فنی مورد قبول این کشورها است که بر این اساس تمام تلاش ما ایجاد انعطاف در برخورد با صادر کنندگان است.

وی افزود: سازمان ملی استاندارد ایران این آمادگی را دارد که برای صادر کنندگان، دوره های آموزشی ویژه برگزار کرده تا از جزئیات این بسته های حمایتی اطلاع یابند.

رئیس سازمان ملی استاندارد اظهار داشت: برای تولیدات داخلی نیز فعالیت های ویژه و تسهیلات قابل قبولی طراحی شده است که به صورت کلی تمام تلاش این است که سازمان ملی استاندارد در کنار عرضه کنندگان و تولید کنندگان کالاهای با کیفیت ایرانی باشد و به آنها نگاه پلیسی نداشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: در رابطه با واردات نیز، بسته ای طراحی شده که بر مبنای آن در ۳۲ دستگاهی که در امر واردات و صدور مجوزهای مرتبط با آن فعال هستند، تلاش شده تا به عنوان یکی از موثرترین دستگاه ها، سازمان ملی استاندارد ایران بتواند به سامانه گمرک متصل شده و براساس ضوابط تشخیص کالاهایی که استاندارد اجباری دارند، کار را تسهیل نماید.

پیروزبخت با بیان اینکه در پایان سال ۹۶ قانون سازمان ملی استاندارد به ثمر نشسته است، اظهار داشت: در سال ۹۷ با نامگذاری سال از سوی مقام معظم رهبری به عنوان حمایت از کالاهای ایرانی، تمام تمرکز ما معطوف به این شد که بتوانیم از نگرش سنتی خود به استاندارد کنار رفته و به دنبال نسل جدیدی از استاندارد سازی باشیم.

این مقام مسئول در سازمان ملی استاندارد خاطرنشان کرد: ما باید رویکرد نوینی به استاندارد سازی ها داشته باشیم تا به رقابت پذیری برسیم. البته تحریم های ناجوانمردانه نیز کار را اندکی مشکل کرده است. چرا که برخی از واحدهای تولیدی برای واردات مواد اولیه و تجهیزات خود با مشکل مواجه هستند که بر این اساس سازمان ملی استاندارد برخی از دستورالعمل ها و آئین نامه های مرتبط با این موضوع را مورد بازنگری قرار داده است.

منبع : خبرگزاری مهر