کد مطلب: 135174
 
تاریخ انتشار : شنبه ۸ تير ۱۳۹۸ ساعت ۱۶:۴۴
چهاردهمین نشست دو روزه سران جی ۲۰ با حضور رهبران ۱۹ کشور صنعتی جهان و رییس اتحادیه اروپا در شهر اوزاکای ژاپن با تمرکز بر موضوعاتی چون تنش میان ایران و امریکا، جنگ تجاری پکن و واشنگتن و مسأله آب و هوایی جهان در حال برگزاری است اما ایران عضو گروه ۲۰ نیست.
 
به گزارش ایران خبر، خبرگزاری فرانسه روز جمعه گزارش داد: در حالی که ایران عضو گروه ۲۰ نیست، اما حوادث خلیج فارس و افزایش تنش لفظی میان تهران و واشنگتن موجب شده که تهران به بخش اصلی گفت وگوهای این گروه تبدیل شود.

اگر چه موضوعات دیگری در مذاکرات مقامات حاضر در نشست سران جی ۲۰ مطرح خواهد بود، اما بخاطر اهمیت و ضرورت، "تنش میان ایران و آمریکا"در کانون گفت وگوها قرار دارد.

این خبرگزاری اضافه کرد: در شرایط کنونی، ایران آمادگی دارد تا میزان ذخیره سازی اورانیوم خود را افزایش دهد. تهران به دیگر طرف‌های توافق برجام هشدار داد که اگر این قدرت‌ها تلاش مؤثری برای حفظ توافق هسته‌ای انجام ندهند، اقدامات ضروری متقابلی صورت خواهد داد.

امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه درباره حضورش در این نشست گروه ۲۰ گفت: در تلاش برای کاهش تنش میان ایران و آمریکا هستیم و امیدواریم تا ترامپ را متقاعد کنیم که مذاکرات با ایران را آغاز کند و از جنگی که ممکن است خاورمیانه را فرا گیرد، جلوگیری کند. او همچنین از تصمیم خود برای ملاقات با ترامپ در حاشیه نشست گروه ۲۰ خبر داد.

مکرون هشدار داد: "هیچ جنگ کوتاهی وجود ندارد". ما معمولاً زمان شروع جنگ را می‌دانیم، اما زمان پایان آن را نمی‌دانیم.

در زمان حاضر انگلیس، فرانسه و آلمان در حال تکمیل سیستم پیچیده داد و ستد با نام اینستکس هستند تا با توجه به تحریم‌های آمریکا امکان تجارت با ایران را فراهم کند.

علاوه بر بحث‌ها درباره اقتصاد و تجارت جهانی، بحران آب و هوایی جهانی و مقابله با پسماندهای پلاستیکی در دریا نیز جزو موضوعات مهم دستور کار این اجلاس است. سوال این است که آیا رهبران گروه ۲۰ می‌توانند در این خصوص با هم متحد شوند یا خیر.

با این پس زمینه، تلاش‌هایی در جریان است تا رهبران شرکت کننده به اصطلاح «بینش اقیانوس آبی اوساکا» را تصویب کنند که هدف آن به صفر رساندن زباله‌های پلاستیکی در اقیانوس‌ها از طریق بهبود مدیریت پسماند و بکارگیری پیشرفت‌های فناوری است.

«آبه شینزو» نخست وزیر ژاپن و میزبان این نشست، بر یافتن زمینه‌ای مشترک در میان کشورهای شرکت کننده در اجلاس سران گروه ۲۰ تأکید کرد.

وی اضافه کرد که امیدوار است اجلاس سران گروه ۲۰ بتواند برای ارتقای تجارت آزاد، هدایت رشد اقتصادی جهانی از طریق نوآوری، تدوین مقررات برای اقتصاد دیجیتالی، کمک به مسائل محیط زیستی و قدرت بخشیدن به زنان، پیام محکمی صادر کند.

موضوع مهم دیگر این نشست، جنگ تجاری میان واشنگتن و پکن است. در این راستا دونالد ترامپ و شی جین پینگ رؤسای جمهوری آمریکا و چین در روز دوم نشست (شنبه) با هم ملاقات خواهند کرد و هرکدام امیدوارند که در رقابت تجاری و فناوری که آغاز شده امتیازهای خود را حفظ کنند.

آمریکایی‌ها می‌خواهند تراز تجاری را به نفع خود حفظ کنند. در مقابل چینی‌ها به دنبال این هستند که دولت ترامپ تعرفه‌ها را کاهش دهد تا آنها بتوانند آزادانه به بزرگترین بازار مصرف جهان دسترسی داشته باشند.

نشست گروه ۲۰ هر سال به منظور فرصتی برای دیپلماسی در سطح سران تلاش می‌کند و بسیاری از کشورها ترتیبی داده‌اند تا رهبرانشان در حاشیه این نشست، گفت وگوهای رو در رویی داشته باشند.
گروه ۲۰ با حضور کشورهای قدرتمند اقتصادی، ۸۵ درصد اقتصاد جهان را در اختیار دارد. این گروه شامل، آمریکا، فرانسه، انگلیس، آلمان، ایتالیا، چین، ژاپن، روسیه، عربستان سعودی، اندونزی، استرالیا، ترکیه، برزیل، آرژانتین، کانادا، هند، کره جنوبی، آفریقای جنوبی، مکزیک به علاوه اتحادیه اروپاست.

این نشست‌ها از سال ۲۰۰۸ یعنی زمانی که این رهبران برای بحث در باره واکنش به بحران مالی جهانی یک جلسه اضطراری تشکیل دادند، هر ساله برگزار می‌شود./ ایرنا



 

منبع : ایران آنلاین