کد مطلب: 134964
 
تاریخ انتشار : سه شنبه ۴ تير ۱۳۹۸ ساعت ۱۴:۱۵
نماینده واحدهای تولید کاشی و سرامیک شهرستان ابرکوه در جمع مسئولان استان یزد رفع مشکلات مربوط به فرآیند بازگشت ارز و فشارهای بانک مرکزی و همچنین مسائل مربوط به حوزه واردات مواد اولیه به عنوان عمده مشکل این بخش خواستار شد.
 

به گزارش ایران خبر، صنعت یکی از محورهای توسعه بسیاری از شهرستان‌های استان یزد است و در این میان صنایع کاشی و سرامیک از پتانسیل بالایی در میان دیگر صنایع برخوردار است به طوری که بنا به گفته‌ی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، یزد نهمین تولیدکننده کاشی و سرامیک در دنیا محسوب می‌شود.

«محمدرضا علمدار یزدی» در نشستی که به منظور بررسی مشکلات و راهکارهای رونق بخشیدن به صنایع کاشی و سرامیک شهرستان ابرکوه در حضور مسئولان استان و شهرستان برگزار شد، استان یزد را نهمین تولیدکننده کاشی و سرامیک در دنیا خواند و بیان کرد: ظرفیت تولید سالانه این محصول در استان ۳۲۳ میلیون مترمربع است.

وی به وجود ۹۱۱ واحد صنایع معدنی در استان اشاره می‌کند و می‌گوید: مجموعه صنایع معدنی منجر به اشتغال ۳۷ هزار نفر در استان شده است که ۱۷ هزار نفر از آن‌ها در بخش تولید کاشی و سرامیک فعالیت دارند.

علمدار یزدی همچنین تصریح می‌کند: هم‌اکنون ۵۰ طرح نیمه تمام کاشی و سرامیک با پیشرفت فیزیکی بالای ۵۵ درصد در استان وجود دارد که در صورت بهره‌برداری ۲۰۰ میلیون مترمربع به ظرفیت فوق‌الذکر افزوده شده و ۱۲ هزار فرصت شغلی جدید نیز ایجاد خواهد شد.

شهرستان ابرکوه یکی از شهرستان‌هایی است که رونق صنایع کاشی و سرامیک را در دستور کار توسعه صنعتی خود قرار داد و اکنون در این حوزه دارای سه واحد تولیدی دارای پروانه بهره‌برداری به نام‌های آرین، کوثر و سیمین است.

البته در مورد این سه واحد نیز باید یادآور شد که هر کدام این واحدها با مشکلات متعددی مواجه هستند و از عمده‌ترین آن شامل فرآیند بازگشت ارز و فشارهای بانک مرکزی و همچنین مسائل مربوط به حوزه واردات مواد اولیه است.

در حال حاضر کاشی سیمین با ظرفیت تولید چهار میلیون مترمربع در سال برای ۱۳۸ نفر فرصت شغلی ایجاد کرده است، واحد تولیدی آرین سرام نیز با ظرفیت اسمی سالانه هشت میلیون مترمربع که تعداد ۴۰۰ نیروی کاری را به خدمت گرفته که در صورت راه‌اندازی خطوط چهارم و پنجم آن فرصت‌های شغلی این واحد به ۵۰۰ نفر نیز افزایش خواهد یافت ولی در این رابطه درگیر مشکلات مربوط به واگذاری زمین است.

کاشی کوثر هم ظرفیت تولید ۵.۵ میلیون مترمربع دارد و برای ۱۷۱ نفر شغل ایجاد کرده است اما با مشکلاتی همچون کمبود ماشین‌آلات واحد خاک‌سازی، مسائل مربوط به واحد گرانول سازی و چاپ دیجیتال مواجه است.

«حسین اسلامی» نماینده واحدهای تولید کاشی و سرامیک ابرکوه پیرامون مشکلات این واحدها اظهار می‌کند: یکی از مشکلات اساسی این واحدها مربوط به بانک مرکزی است که وضعیت برخی از واحدهایی که از ارز بند «د» استفاده کرده‌اند را در هاله‌ای از ابهام قرار داده است.

وی با بیان این که دو واحد آرین و کوثر در شهرستان ابرکوه از ارز مذکور بهره گرفته‌اند، می‌افزاید: با وجود این که مجلس شورای اسلامی، استفاده از ارز بند «د» را تصویب کرده اما بانک مرکزی آن را اجرایی نکرده و هیچ پاسخ شفافی هم در این رابطه ارائه نمی‌دهد.

اسلامی به مسئله تعهدات ارزی نیز اشاره و بیان می‌کند: فرایند بازگشت ارز در شرایط فعلی کشور کاملاً مبهم است به نحوی که برای ورود قطعه‌ای کوچک از خارج کشور علاوه بر تحریم‌های خارجی با تحریم‌های داخلی نیز مواجه می‌شویم و با سیاست‌های فعلی بانک مرکزی ۹۰ درصد سیستم این واحدها عملاً قفل شده است.

وی ادامه می‌دهد: معادل محصولات صادراتی باید ارز به کشور بازگردانده شود اما این فرآیند بازگشت به صورت شفاف بیان نشده و واحدها را دچار مشکل کرده است چرا که واحدهای تولیدی برای ادامه حیات نیاز به واردات مواد اولیه دارند و این در حالی است که بانک مرکزی واردات مواد اولیه را با قفل کردن سامانه غیرممکن کرده است.

اسلامی با تأکید بر بومی‌سازی صنعت تولید کاشی و سرامیک در یزد، عنوان می‌کند: باید از ظرفیت تولید و صادرات برای توسعه اقتصاد کشور و همچنین اشتغال مردم به خوبی بهره جست و این امر نیازمند فراهم کردن زیرساخت‌های موردنیاز و همچنین رفع مشکلات در این دو حوزه است.

البته «سید مسعود عظیمی» سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری یزد هم در این نشست نیاز ارزی کارخانه کاشی کوثر را هفت میلیون یورو و مقداری اعتبارات ریالی عنوان و ابراز امیدواری می‌کند: با توجه به قرار داشتن در سال رونق تولید و تلاش برای محقق کردن این شعار، مشکلات این واحد تولیدی با تلاش مسئولان استان و شهرستان برطرف شود.


منبع : خبرگزاری ايسنا