بررسی ۳۵۰ استیذان قصاص و ۴ هزار پرونده مربوط به ماده ۴۷۷

خبرگزاری مهر , 28 خرداد 1398 ساعت 11:15

معاون اول قوه قضاییه گفت: بر اساس تفویض از سوی رهبری اذن اجرای قصاص باید از سوی رئیس قوه قضائیه باشد. پس از تعطیلات فروردین امسال بیش از ۳۵۰ مورد اذن صادر شد.


به گزارش ایران خبر، حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای در نشست خبری به مناسبت هفته قوه قضائیه با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هفتم تیر، گفت: هیچ گاه یاد و خاطره این شهدای بزرگ از ذهن مردم ما نمی‌رود و جنایتی که تروریست‌ها بعد از انقلاب و مخصوصاً در دهه اول انقلاب و به ویژه در هفتم تیر انجام دادند از ذهن مردم محو نمی‌شود و مردم به یاد دارند که این تروریست‌ها از کجا حمایت می‌شوند.

وی در ادامه و با بیان اینکه در گام دوم انقلاب هستیم، بیان کرد: بدیهی است که در این گام دوم در همه بخش‌های نظام تحولی به بزرگی این گام برداشته شود. قوه قضائیه هم از این امر مستثنی نیست و در این دوره جدید که ریاست قوه قضائیه همزمان با گام دوم انقلاب شده برنامه‌هایی دارند که در سه بخش تحول دیده شده است.

وی افزود: این تحول شامل برنامه‌های کوتاه مدت، میان مدت و دراز مدت است.

معاون اول قوه قضائیه اظهار داشت: در این مدت چند ماهه یکی از موضوعاتی که در سند تحول گام دوم انقلاب پیش بینی شده استفاده از ظرفیت‌های موجود در قوه قضائیه است در این رابطه بازنگری هم صورت گرفته است. برای این کار از همه صاحب نظران داخل قوه قضائیه استفاده شد و با یک مداقه در سیاست‌های کلی ملاحظه شد که می‌شود با این ظرفیت‌های موجود استفاده انقلابی کرد.

محسنی اژه ای به استفاده از ظرفیت‌های دو قوه دیگر اشاره کرد و گفت: مقرر شد قوه قضائیه جلسه مشترکی با مجلس داشته باشد که انجام شد و برنامه ریزی شد که چطور از ظرفیت بیشتر مجلس برای گام دوم انقلاب استفاده شود.

وی افزود: جلسه مشترک با دولت در حال برنامه ریزی است و ممکن است با کل هیأت دولت این جلسه برگزار شود.

محسنی اژه ای به ضرورت استفاده از ظرفیت‌های مردمی اشاره کرد و گفت؛ ریاست قوه قضائیه جلسات متعددی با مردم داشتند و در این بازه زمانی به شش استان سفر کردند. با حقوقدانان، وکلا، دانشجویان، اصحاب رسانه و حوزه علمیه و برخی از افراد در بخش خصوصی و بخش‌های دیگر جامعه جلساتی داشته و نظریات آنها را در جهت ارتقای همه امور در قوه قضائیه برای استفاده بهینه جهت تحقق عدالت داشتند. همچنین نظر خواهی‌های دسته جمعی از نخبگان اخذ شده است.

معاون اول قوه قضائیه ادامه داد: در رابطه با مسائل برخی گروه‌ها از جمله زنان هم برنامه‌هایی در حال بررسی است.

وی از بررسی ۱۰ آئین نامه و لایحه که زمان قانونی آن گذشته بود خبر داد و گفت: هشت آئین نامه ابلاغ و دو لایحه تنظیم و به دولت ارسال شد. کار هفت مورد دیگر هم تا سه هفته آینده تمام می‌شود.

محسنی اژه ای تصریح کرد: یکی از مسائل که قبلاً هم بود و احتمالاً ادامه هم داشته باشد مربوط به ماده ۴۷۷ است. که مربوط فرجام خواهی فوق العاده می‌شود. تشخیص این فرجام خواهی به شخص رئیس قوه قضائیه سپرده شده است که کار مشکلی است. در این مدت کوتاه با یک اقدام انقلابی و زحمت فوق العاده همکاران ما بیش از ۶۰۰ پرونده از این ماده ۴۷۷ تعیین تکلیف قطعی شد و بیش از دو هزار پرونده از سوی رئیس قوه قضائیه جهت بررسی دوباره امضا شد. ۱۷۰۰ پرونده هم برای امضای نهایی آماده است. نزدیک به چهار هزار مورد از این پرونده‌ها بررسی و یا در حال ارسال به دیوان عالی است.

وی افزود: موضوع دیگر مربوط به استیذان قصاص بود. استیذان قصاص باید از سوی شخص رئیس قوه قضائیه باشد و بر اساس تفویض از سوی رهبری اذن اجرای قصاص باید از سوی رئیس قوه قضائیه باشد. پس از تعطیلات فروردین امسال بیش از ۳۵۰ مورد اذن صادر شد و نزدیک به ۲۵۰ مورد هم آماده ارائه به رئیس قوه قضائیه است. البته با توجه به حجم کار رئیس قوه قضائیه، رئیس دستگاه قضا برای فرد دیگری هم از رهبری اذن گرفته است.

محسنی اژه به دادگاه‌های ویژه مفاسد اقتصادی اشاره کرد و گفت: اخیراً در گلستان بندرعباس و قم و اصفهان شعبه ویژه مفاسد اقتصادی تشکیل شده است و هر جا نیاز باشد این دادگاه تشکیل می‌شود.

وی ادامه داد: تا آخر اردیبهشت ۸۲۵ پرونده تشکیل شده که تعدادی از آنها دلال ارزی بودند. از این تعداد ۲۴۱ نفر حکم قطعی گرفتند و هفت نفر تبرئه شدند.

محسنی تصریح کرد: از اواسط اردیبهشت تا کنون ۶۰ قاضی در رده‌های مختلف از دستگاه قضا حکم انفصال گرفتند. برخی از آنها نه تنها نمی‌توانند در مشاغل قضائی باشند بلکه در هیچ پست دولتی نمی‌توانند مشغول باشند. عده دیگری هم هستند که با بازخرید شدن انفصال پیدا کردند عده دیگری اتهاماتی دارند که در حال بررسی است. بنابراین تشویق و تنبیه توأمان در قوه قضائیه آغاز شده بود که ادامه دارد.

معاون اول قوه قضائیه به اقدام دیگر قوه قضائیه اشاره کرد و گفت: رسیدگی به پرونده‌های مسن یکی دیگر از برنامه‌های قوه قضائیه است. در گام اول گزارشی از تعداد این پرونده‌ها خواسته شد. طبق گزارش بخشی از این پرونده‌ها به عدم تعلل قاضی بر می گردد که خود پرونده مشکلاتی دارد. دسته دیگر مربوط به پرونده‌هایی است که به حجم زیاد کار قاضی بر می گردد در این رابطه سعی کردیم که اقداماتی در این رابطه انجام شود. دستور العملی هم در این رابطه در حال تدوین است.

ادامه دارد…


کد مطلب: 134556

آدرس مطلب: https://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/134556/بررسی-۳۵۰-استیذان-قصاص-۴-هزار-پرونده-مربوط-ماده-۴۷۷

ایران خبر
  https://www.irankhabar.ir