کد مطلب: 134423
 
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۰:۱۶
ولیعهد عربستان در گفت‌وگو با روزنامه فرامنطقه‌ای الشرق الاوسط اظهار کرد، عربستان هرگز در برخورد با هر تهدیدی علیه ملت و حاکمیت این کشور تردید نخواهد کرد.
 
به گزارش ایران خبر، محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان در این گفت‌وگو مدعی شد، عربستان در منطقه جنگ را نمی‌خواهد اما در جهت حفظ تمامیت ارضی خود و حمایت از مردم و حاکمیتش در برخورد با هر تهدیدی تردید به خود راه نخواهد داد و ریاض در برابر هر تهدیدی علیه منافع حیاتی‌اش می‌ایستد.
ولیعهد عربستان بدون اشاره به بمباران‌های هر روزه جنگندهای ائتلاف متجاوز عربی علیه مردم بی‌گناه یمن و محاصره این کشور که منجر به بزرگترین فاجعه انسانی حال حاضر در سطح جهانی شده، مدعی شد، کشورش از تمام تلاش‌ها با هدف دستیابی به راه حل سیاسی برای بحران یمن حمایت می‌کند.
وی در ادامه در اظهاراتی بی‌پایه و اساس ادعا کرد: متاسفانه شبه‌نظامیان حوثی برنامه‌های ایران را بر منافع یمن و ملت‌شان ترجیح می‌دهند. هدف ما تنها آزادسازی یمن از شبه‌نظامیان وابسته به ایران است البته در کنار آن به دنبال تحقق امنیت، ثبات و شکوفایی برای تمام مردم یمن هستیم!
ولیعهد سعودی این گونه مداخله نظامی کشورش در یمن را توجیه کرد که عملیات ائتلاف بعد از اینکه جامعه جهانی از تمام راه‌حل‌های سیاسی بین طرف‌های یمنی و شبه‌نظامیان حوثی بازماند، آغاز شد.
وی خاطرنشان کرد: ما هرگز در عربستان نمی‌پذیریم که شبه‌نظامیانی خارج از چارچوب دولت در مرزهای کشور حضور داشته باشند.
محمد بن سلمان به رغم اینکه کشورش مسبب تمام مشکلات و بحران یمن است موضعی حمایتی در قبال بحران یمن گرفت و مدعی شد: باید متذکر شوم که عربستان پیشرو در حل سیاسی است و همان کشوری است که طرح خلیج (فارس) را ارائه کرد و در جهت تحقق گذار سیاسی مسالمت‌آمیز در سال ۲۰۱۱ و حمایت از مذاکرات ملی قدم برداشت و بیش از هفت میلیارد دلار برای حمایت اقتصادی و توسعه یمن بین سال‌های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۴ ارائه کرد.
ولیعهد سعودی در ادامه اظهارات واهی ادعا کرد: تلاش‌های عربستان از سال ۲۰۱۱ با هدف ممانعت از فرو رفتن یمن در حالتی از آشوب بود و عملا طرف‌های یمنی در ریاض طرح خلیج فارس و سازوکار اجرایی آن را امضا کردند و تمام طرف‌ها از جمله حوثی‌ها در مذاکرات ملی فراگیر شرکت داشتند اما متاسفانه شبه‌نظامیان وابسته به ایران در جهت تعطیلی روند سیاسی یمن برآمدند و اشغال شهرها و تسلط بر توانمندی‌های این کشور از سوی حوثی‌ها آغاز شد.
وی ادامه داد: متاسفانه جامعه جهانی در آن زمان اقدامی نکرد و شبه‌نظامیان حوثی درصدد بسط تسلط خود بر یمن برآمدند اما ملت یمن (مزدوران وابسته به دولت مستعفی یمن) در کنار این اقدام ایستادند و ما با کشورهای برادر در ائتلاف فورا به درخواست دولت "مشروع" (دولت مستعفی یمن) پاسخ مثبت داده و به حمایت از امنیت ملی خود و حمایت از یمن و ملتش‌ پرداختیم.
به ادعای ولیعهد سعودی، اکثر مناطق یمنی آزاد شده اما متاسفانه حوثی‌ها منافع یمن را در اولویت خود ندارند. وی گفت: اخیرا شاهد حمله‌ حوثی‌ها به تاسیسات نفتی و فرودگاه نجران بودیم که رهبران حوثی‌ آن را برعهده گرفتند این امر بار دیگر ثابت کرد این شبه‌نظامیان اهمیتی به منافع ملت یمن و هرگونه راهکار سیاسی نمی‌دهند بلکه اولویت‌های تهران و نیازهای آن را برآورده می‌کنند نه صنعا را!
وی ادعا کرد: موضع ما درباره پایان بحران یمن مشخص است ما از تلاش‌های دستیابی به راه حل سیاسی حمایت می‌کنیم ما جنگ را نمی‌خواهیم و هرگز نیز در برخورد با هر تهدیدی تردید نخواهیم کرد. 
ولیعهد سعودی در ادامه به حادثه‌هایی که برای نفتکش‌ها  در خلیج فارس و دریای عمان رخ داده و هدف قرار دادن تاسیسات نفتی در عربستان و نیز فرودگاه أبها گریزی زد و گفت: ما به جامعه جهانی موضع قطعی خود را در قبال سیاست‌های نظام ایران ابلاغ کردیم.
شاهزاده سعودی اظهارات فرافکنانه خود را ادامه داده و مدعی شد: نظام ایران احترامی به حضور شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن که میهمان تهران بود، نگذاشت و در زمان حضور او اقدامی عملی علیه تلاش‌های آبه انجام داد و این کار را با حمله به نفتکش انجام داد که یکی از آنها متعلق به ژاپن بود. نظام ایران همچنین به واسطه شبه‌نظامیان خود حمله‌ای گنهکارانه به فرودگاه أبها انجام داد، این اتفاقات دلیلی آشکار بر رویکرد نظام ایران و مقاصد آن است که ثبات و امنیت منطقه را هدف قرار داده است!
بن سلمان متعهد شد، بدون هیچ تردیدی به مقابله قطعی با انواع تندروی و طایفه‌گرایی و سیاست‌های حامی آن گام بردارد. وی افزود، عربستان هرگز وقت خود را روی حل جزئی افراط‌گرایی نمی‌کند چراکه تاریخ بی‌فایده بودن آن را ثابت می‌کند.
وی همچنین مدعی شد، تنش‌های سیاسی منطقه به دلیل داعش،‌ القاعده، اخوان المسلیمن و سیاست‌های ایران است.
بن سلمان در ادامه تصریح کرد، امنیت و ثبات سودان برای عربستان مهم است و ریاض به حمایت از سودانی‌ها در تمام زمینه‌ها برای اینکه این کشور رنگ آسایش و شکوفایی و پیشرفت را ببیند، ادامه خواهد داد.
بن سلمان افزود، عربستان با کشورهای دوست برای تحقق تعدادی اهداف در سوریه در راس آن شکست داعش همکاری می‌کند.
وی خاطرنشان کرد، عربستان تلاش می‌کند مانع از سیطره تروریست‌ها در سوریه شده و با نفوذ ایران در این کشور مقابله کند و گذار سیاسی در سوریه را طبق قطعنامه ۲۲۵۴ به طوریکه منجر به حفظ وحدت کشور شود، حمایت می‌کند.
بن سلمان درباره پرونده قتل جمال خاشقجی روزنامه‌نگار منتقد سعودی که دوم اکتبر در کنسولگری عربستان در استانبول به قتل رسید، ضمن درخواست برای توقف سوء استفاده سیاسی از این موضوع گفت: متهمانی که مرتکب جنایت قتل او شدند کارمندان دولتی بودند و ما در تلاش برای اجرای عدالت و مواخذه کامل قاتلان هستیم.
ولیعهد سعودی تاکید کرد، عربستان به روابط استراتژیک با آمریکا بسیار اهمیت قائل است زیرا آن را اصلی اساسی در تحقق امنیت و ثبات منطقه می‌داند.
وی افزود: روابط راهبری ما با آمریکا تحت تاثیر هیچ جنجال رسانه‌ای یا موضگیری از اینجا و آنجا قرار نخواهد گرفت.
بن سلمان درباره فروش اولیه سهام شرکت آرامکو نیز تاکید کرد، عربستان براساس شرایط و زمان مناسب به طرح اولیه فروش سهام شرکت آرامکو متعهد است.
وی پیش‌بینی کرد، این امر بین سال‌ ۲۰۲۰ و ابتدای سال ۲۰۲۱ اتفاق بیفتد.
بن سلمان تصریح کرد: چشم انداز عربستان برای سال ۲۰۳۰ در تمام زمینه‌ها از مرحله برنامه‌ریزی و طراحی به مرحله اجرا رسیده و ما نتایج را در واقعیت می‌بینیم.
وی به رغم نگرانی بسیاری افراد که نسبت به رویارویی با چشم انداز مورد نظر به دلیل حجم تغییرات دارند، نسبت به اینکه رهبری مسیر تغییر کشورش را برعهده دارد، افتخار کرد.
منبع : خبرگزاری ايسنا