کد مطلب: 134374
 
تاریخ انتشار : شنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۴:۰۷
خبرگزاری دولتی چین سفر نخست‌وزیر ژاپن به ایران را مثبت ارزیابی کرد و گزارش داد، اظهارات مقامات ایران و آمریکا در آینده نشان می‌دهد نتیجه سفر شینزو آبه به تهران چه بوده است.
 
به گزارش ایران خبر، خبرگزاری شینهوا در این باره می‌نویسد: شینزو آبه با سفر اخیر خود به ایران به اولین نخست وزیر ژاپن تبدیل شد که در طول بیش از چهار دهه گذشته از زمان شکل‌گیری انقلاب اسلامی در سال ۱۹۷۹ به این کشور رفته است.
این سفر آبه به ایران با هدف کاهش اختلافات میان تهران و واشنگتن در شرایطی انجام شد که افزایش اخیر تنش‌ها میان این دو کشور نگرانی بازیگران منطقه‌ای و فراتر از آن را برانگیخته است.
انگیزه اصلی این اقدام دیپلماتیک نخست وزیر ژاپن محافظت از منافع منطقه‌ای توکیو و بالاتر از آن، واردات نیازهای انرژی این کشور بوده است که بخش اعظم آن از منطقه خاورمیانه تأمین می‌شود.
مهم‌ترین بخش سفر آبه به تهران دیدار او با آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم ایران در روز پنج‌شنبه بود که در آن، پیام دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا را منتقل کرد اما رهبری ایران آن را رد کرد.
آیت‌الله خامنه‌ای گفت که به آمریکا اعتماد ندارد و ترامپ را شایسته پاسخی از سوی ایران نمی‌بیند.
حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران نیز در دیدار روز چهارشنبه‌اش با آبه اظهارات مشابهی را درباره آمریکا بیان کرد.
یک کارشناس امور سیاسی ایران در دانشگاه تورنتو گفت که در مجموع دیدارهای شینزو آبه در ایران مثبت بود چراکه به دلایلی امکان باز شدن راه دیپلماسی را فراهم می‌کند.
نخست وزیر ژاپن ۱۰ ماه پیش نیز قصد سفر به ایران را داشت اما آن زمان دیدار با آیت‌الله خامنه‌ای در برنامه سفر او قرار نگرفت. بنابراین، سفر آبه در آن تاریخ لغو شد اما از آنجایی که این بار او توانست با رهبری ایران دیدار کند نتایج مثبتی خواهد داشت.
آیت‌الله خامنه‌ای روز پنج‌شنبه از تلاش‌های آبه برای کاهش تنش قدردانی کردند و خطاب به او گفتند: ما از حسن نیت و صداقت شما اطمینان داریم.
این کارشناس مسائل سیاسی همچنین این اظهارات را رهبری ایران را نشان دهنده ادامه دوستی میان دو کشور و نقش ژاپن دانست.
به گزارش شینهوا، شاید مهم‌ترین بخش دیدار میان رهبری ایران و نخست وزیر ژاپن تاکید آیت‌الله خامنه‌ای بر مخالفت ایران با تسلیحات هسته‌ای برای رفع نگرانی‌ها در این زمینه بود. ایشان روز پنج‌شنبه گفتند: ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نیست اما اگر چنین چیزی می‌خواست آمریکا نمی‌توانست کاری برای آن انجام دهد.
آبه نیز پس از این دیدار گفت که رهبری ایران به او اطمینان داده که این کشور به دنبال تسلیحات هسته‌ای، ساخت آن یا استفاده از آن نیست.
این کارشناس علوم سیاسی ایران در ادامه خاطر نشان کرد: از صحبت‌های رهبری ایران می‌توان این‌طور برداشت کرد که "اگر شما (دونالد ترامپ) تنها می‌خواهید درباره موضوع هسته‌ای مذاکره کنید، ما مشکلی نداریم. ما می‌توانیم در این زمینه اطمینان کافی دهیم.
به گفته این کارشناس، سفر آبه به ایران چه موفقیت‌آمیز بوده باشد یا نه، اظهارات مقام‌های ایران و مقامات آمریکایی در روزهای آینده نتیجه آن را نشان خواهد داد.
منبع : خبرگزاری ايسنا