کد مطلب: 133980
 
تاریخ انتشار : شنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۵:۵۶
مدیر روابط عمومی معاونت بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به نظارت مستمر بازرسان بهداشتی بر استخرهای شنا در تمام فصول سال به خصوص فصل تابستان از سوی وزارت بهداشت، گفت: با توجه به فرا رسیدن فصل تابستان و استفاده بیشتر هموطنان از استخرها، نظارت و مراقبت بهداشتی بر استخرهای شنا از نظر حفظ بهداشت عمومی اهمیت زیادی دارد. بنابراین مدیران استخرها باید در جهت کنترل و اجرای دقیق مقررات بهداشتی و ایمنی، نهایت کوشش و مراقبت را انجام دهند.
 
به گزارش ایران خبر،  حمید انصاری بر نظارت مستمر بازرسان بهداشتی بر استخرهای شنا در تمام فصول سال به خصوص فصل تابستان تاکید کرد و گفت: هموطنان تخلفات بهداشتی استخرها را به سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت گزارش کنند.


وی افزود: آب استخرهای شنا توسط شناگران از طریق چربی و موادی مانند ترشحات بینی، بزاق دهان، عرق بدن، کرم‌ها و لوسیون‌های مختلف بدن آلوده می‌شود. همچنین در استخرهای روباز گرد و غباری که از طریق باد و از اطراف استخر وارد آن می‌شوند، آلودگی را افزایش می‌دهند. بنابراین برای حفظ سلامت افراد و جلوگیری از آلودگی آب استخر، رعایت موارد ذیل توسط شناگران ضروری است:

- در صورت ابتلا به بیماری گوارشی مانند اسهال و یا بیماری پوستی مانند قارچ  به استخر عمومی وارد نشوند.

- از وسایل شخصی مانند مایو، کلاه، حوله استفاده شود.

-  قبل از ورود به استخر به طور کامل دوش گرفته شود.

-  به کودکان آموزش دهید که داخل استخر آب دهان و بینی نریزند و قبل از استخر از توالت استفاده کنند.

- بعد از استفاده از استخر حتما دوش گرفته شود.

- قبل از ورود به استخر و بعد از استفاده از توالت حتما از حوضچه کلر  عبور نمایید.

- در صورت مشاهده هر گونه نشانه آلودگی آب، کدورت بالای آب، استشمام گاز کلر شدید، عدم رعایت نظافت در بخش‌های مختلف استخر و پذیرش افراد بیش از ظرفیت استخر مراتب به مدیر استخر و مسئولین بهداشت منطقه گزارش شود.

انصاری برای حفظ سلامت شناگران نیز رعایت موارد ذیل توسط متصدیان استخر را ضروری اعلام کرد:

- تمام بخش‌های استخر به صورت مستمر نظافت شود.

- کیفیت آب استخر از نظر کدورت، کلر آزاد باقیمانده، ph و میکروبی حداقل در هر سانس کنترل و ثبت شود.

- کارایی سیستم تصفیه پایش شود.

- از سامانه گندزدایی مورد تایید مدیریت بهداشت منطقه استفاده شود.

- دمای آب استخر عمومی و جکوزی و دمای هوا در محدوده  استاندارد حفظ شود.

- سیستم تهویه عمومی استخر مرتب کنترل شود.

- تعداد شناگران در هر سانس با توجه به مساحت استخر و ظرفیت استاندارد (به ازای ۳ مترمربع ۱ نفر) باشد و ظرفیت استخر در تابلویی نوشته شده و در دید استفاده کنندگان قرار گیرد.

- حضور مستمر نجات غریق با تجهیزات لازم جهت استفاده در شرایط مورد نیاز.

- توجه به ایمنی استخر شنا.

- تعبیه وسایل و شرایط لازم به منظور جلوگیری از دسترسی افراد به داخل استخر در ساعاتی که استخر بسته یا خارج از سرویس دهی است.

- برای حفظ ایمنی شناگران و کارکنان استخر برای گندزدایی استخر از گاز کلر استفاده نشده و از سایر ترکیبات کلر (مایع یا پودر) استفاده شود.

- دوش گرفتن و عبور از حوضچه کلر توسط شناگران کنترل شود.

انصاری تاکید کرد: بازرسی، نظارت و پایش استخر های شنا و کنترل کیفی آب آنها از نظر آزمایشات معمول میکروبی کلیفرم گرماپای، HPC، شیمیایی و کلر سنجی بصورت دوره‌ای توسط بازرسین بهداشت محیط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام می‌شود. همچنین اطلاعات کنترل کیفی ثبت شده توسط متصدیان استخر توسط بازرسین کنترل می‌شود.

وی در پایان افزود: هموطنان در صورت مشاهده  هرگونه تخلف بهداشتی در استخرها مراتب را به سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت گزارش کنند./فارس

منبع : ایران آنلاین