کد مطلب: 133739
 
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۳:۱۹
محققان در آزمایش‌های بالینی دریافتند استفاده از یک داروی مسدودکننده چرخه یاخته‌ای در کنار روش‌های متداول درمان، موجب افزایش ۳۰ درصدی نرخ بقای زنان کمتر از ۵۹ ساله در برابر متداول‌ترین نوع سرطان سینه می‌شود.
 
سرطان سینه

در این تحقیقات مشخص شد استفاده از داروی رایبوسیکلیب که نوعی مسدودکننده چرخه یاخته‌ای است، موجب افزایش ۳۰ درصدی نرخ بقای بیماران مبتلا به سرطان در طول سه سال و نیم پس از ابتلا به آن می‌شود. در واقع مطالعات بالینی نشان داد میزان مرگ ناشی از این بیماری در بین بیمارانی که داروی رایبوسیکلیب را مصرف کردند در مقایسه با سایر بیمارانی که از یک جایگزین دیگر استفاده کردند، ۲۹ درصد کمتر بود.

این تحقیقات با تمرکز بر متداول‌ترین نوع سرطان سینه انجام گرفت که در اثر هورمون استروژن ایجاد شده و عامل بیماری دوسوم از تمام موارد ابتلا به سرطان سینه در بین زنان جوان محسوب می‌شود. این نوع سرطان معمولاً با استفاده از روش‌هایی که مانع تولید هورمون می‌شوند، تحت درمان قرار می‌گیرد. اما محققان با استفاده از رایبوسیکلیب که مانع عملکرد آنزیم‌های سلول‌های سرطانی می‌شود، موفقیت چشمگیری را در مقابله با سرطان به دست آوردند.

آزمایش یالینی

این شیوه درمانی به صورت هدفمند با سلول‌های سرطانی مقابله می‌کند و در مقایسه با روش‌های شیمی درمانی متداول، سم کمتری را وارد بدن می‌کند.

نوع پیشرفته سرطان سینه مهم‌ترین عامل مرگ و میر در اثر سرطان در میان زنان ۲۰ تا ۵۹ ساله محسوب می‌شود. به گفته متخصصان انتظار می‌رود در سال ۲۰۱۹ میلادی ۲۶۸ هزار زن جوان در آمریکا به سرطان سینه مبتلا شوند.

به رشد کنترل‌نشده سلول‌های پوشش داخلی مجرای شیری یا لوبول، سرطان سینه گفته می‌شود. هر سینه از ۱۵ تا ۲۰ بخش به نام لوب تشکیل شده که به صورت خوشه‌ای در کنار هم قرار دارند. لوب‌ها مجموعه‌ای از غدد شیری هستند. هر لوب از بخش‌های کوچکتری به نام لوبول تشکیل شده است. سرطانی که از لوبول آغاز شود، سرطان لوبولار نامیده می‌شود. سرطان سینه در زنان شایع تر است، گرچه احتمال ابتلای مردان نیز به سرطان سینه وجود دارد.

گزارش کامل این تحقیقات در نشست سالانه انجمن آمریکایی آنکولوژی بالینی در شیکاگو، ارائه شد./ایرنا

منبع : ایران آنلاین