کد مطلب: 132698
 
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۲۳:۱۵
شخصی که می‌خواهد تسهیلات بگیرد، باید حداقل 50 درصد حقوقش را برای بازپرداخت وام در نظر بگیرد
 
به گزارش ایران خبر، سارا محقق؛مسکن 100 درصد گران و بازار راکد شده و قدرت خرید هم پایین آمده است. از طرفی قدرت تسهیلات بانکی هم دیگر کفاف خرید یک واحد مناسب بخصوص برای اقشار متوسط را هم نمی‌دهد. در این شرایط برای افزایش توان خرید و رونق معاملات پیشنهاداتی ارائه شده است.
هر چند امکان افزایش سقف تسهیلات مسکن به خاطر احتمال تورم و رشد قیمت مسکن و بالاتر رفتن نرخ سود فعلاً امکان اجرایی شدن ندارد؛ اما مدیرعامل بانک مسکن از پیشنهاد منطقه‌ای شدن (یا شناور شدن) تسهیلات مسکن بر مبنای توانایی اقساط دهنده خبر داده و گفته است که این طرح برای بررسی بیشتر و احتمال اجرایی شدن به بانک مرکزی می‌رود.
جزئیات این طرح البته هنوز به طور کامل اعلام نشده است اما قرار است در این طرح متقاضیان خرید مسکن که توانایی بازپرداخت اقساط را با نرخ سود کنونی (در بافت فرسوده ۶ درصد) دارند، بر اساس میزان توانایی در بازپرداخت اقساط، میزان سقف تسهیلات را نیز انتخاب کنند.
رحیمی انارکی، مدیرعامل بانک مسکن درباره این طرح اظهار داشت: پیش از این برای مسکن از سقف‌های تسهیلات ثابت استفاده می‌کردیم؛ یعنی همه متقاضیان‌ دهک‌های سوم تا هفتم که گروه هدف ما هستند، از سقف تسهیلات ۸۰ میلیون تومانی استفاده می‌کردند.
رحیمی انارکی اضافه کرد: اما در بسته جدید پیشنهاد داده‌ایم که بر اساس قدرت خرید و توان بازپرداخت افراد، سقف‌های تسهیلاتی به صورت متغیر تعیین شود و افراد بر اساس قدرت خرید و بازپرداخت اقساط خود بتوانند از تسهیلات متناسب با شرایط خود استفاده کند. مدیرعامل بانک مسکن البته تأکید کرد که اجرایی شدن این پیشنهاد نیازمند مصوبه شورای پول و اعتبار است.
وی، البته از پیشنهاد افزایش سقف وام مسکن هم خبر داد و گفته است: با توجه به اینکه بیشتر توجه سیاست کنونی به عرضه است، در مجموعه سیاست‌های اعتباری امسال، افزایش سقف تسهیلات مشارکت مدنی را داریم یعنی سقف تسهیلات را برای هر واحد در تهران حداکثر تا ۱۷۰ میلیون تومان برای ساخت افزایش دادیم که پارسال ۱۱۰ میلیون تومان بود و در مراکز استان به ۱۶۰ و در دیگر شهر‌ها به ۱۳۰ و در مناطق کمتر توسعه یافته به ۱۱۰ میلیون تومان رسیده است.
ایرج رهبر، نایب رئیس انجمن انبوه‌سازان در گفت‌وگو با «ایران عصر» درباره اینکه آیا منطقه‌ای شدن تسهیلات خرید مسکن می‌تواند در بازار تأثیرگذار بوده و معاملات را از رکود خارج کند، گفت: به احتمال زیاد در این طرح قرار است قیمت و ارزش ملک در مناطق مختلف تهران و شهرستان‌ها را ملاک قرار داده و متناسب با قیمت آن مناطق، تسهیلات دهند. وی افزود: این طرح که در آن پرداخت تسهیلات به تناسب قیمت کل یک واحد مسکونی خواهد بود، طرح خوبی است و بهتر از یکنواختی تسهیلات برای کل واحدها است. نایب رئیس انجمن انبوه‌سازان تصریح کرد: من فکر می‌کنم که این طرح می‌تواند در بازار مسکن تأثیرگذار باشد ضمن اینکه حتماً سقف تسهیلات بانکی هم برای این کار در نظر خواهند گرفت. رهبر با بیان اینکه اجرای این طرح و دادن تسهیلات چند شرط دارد، خاطرنشان کرد: اول باید قدرت بازپرداخت متقاضی دریافت تسهیلات را در نظر گرفت و مسأله دیگه اعتبار بانک‌ها است.
وی با بیان اینکه میزان وام بستگی به قدرت بازپرداخت طرف دارد، اظهار داشت:  شخصی که می‌خواهد تسهیلات بگیرد، باید حداقل 50 درصد حقوقش را برای بازپرداخت وام در نظر بگیرد. حالا اگر 50 درصد حقوق فرد از مبلغی که ماهیانه بتواند پرداخت کند کمتر باشد، در این صورت نمی‌تواند اقساط خود را پرداخت کند.
وی ادامه داد: باید دید بانک‌ها چقدر اعتبار دارند و اگر قرار باشد همه متقاضیان هم توان بازپرداخت تسهیلات را داشته باشند آیا می‌توانند به همه آنها 50 درصد ارزش واقعی یک ملک را تسهیلات بدهند یا نه؟ بنابراین دو شرط، توان بازپرداخت و میزان اعتبار دهی بانک‌ها را باید حتماً در نظر گرفت.
نایب رئیس انجمن انبوه‌سازان درباره راهکارهای رونق بازار مسکن هم گفت: دولت برای حمایت از اقشار متوسط و متوسط به پایین باید در مرحله اول توان و قدرت خرید متقاضیان را با دادن تسهیلات بالاتر افزایش دهد. رهبر افزود: همچنین دولت باید هزینه تأمین مسکن را با برنامه‌ریزی و افزایش تولید پایین بیاورد که هم افراد توان خرید داشته باشند، هم خرید و فروش افزایش یابد و در نهایت از این طریق بازار هم رونق بگیرد.
رهبر ادامه داد: به عنوان مثال اگر سازنده یا انبوه‌سازی قصد تولید مسکن برای اقشار متوسط را داشته باشد باید زمین ارزان قیمت، تسهیلات ارزان قیمت و امکانات و امتیازاتی مانند تخفیف مالیاتی و کاهش عوارض برایش قائل شوند تا بتواند واحد مسکونی ارزان قیمت بسازد که اقشار متوسط  قدرت خرید آن را داشته باشند.
نایب رئیس انجمن انبوه‌سازان تصریح کرد: در کنار این امتیازات و امکانات برای سازنده، برای متقاضی مسکن هم باید قدرت خرید را با دادن تسهیلات کافی و نرخ سود معقول بالا ببرند تا امکان خرید وجود داشته باشد.
منبع : ایران آنلاین