کد مطلب: 132511
 
تاریخ انتشار : شنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۰۹:۰۹
گروه اقتصادی/ در حالی که دامنه عملیات روانی واشنگتن برای تشدید تأثیر برقراری تحریم‌های نفتی علیه تهران روز‌به‌روز گسترش می‌یابد، واکنش سایر کشورهای به برقراری تحریم‌های نفتی ایران، در برابر اقدامات یکجانبه واشنگتن ادامه دارد.
 
به گزارش ایران خبر، وزارت امور خارجه روسیه در بیانیه‌ای با محکوم کردن تحریم‌های ناعادلانه امریکا، از همه کشورها خواست تا برخلاف این تحریم‌ها همچنان به خرید نفت از ایران ادامه دهند.
مسکو، نه به تحریم‌های نفتی
 به‌گزارش ایسنا به‌نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، وزارت امور خارجه روسیه تأکید کرد: ما از تمامی کشورها می‌خواهیم روابط اقتصادی خود با ایران از جمله خرید محصولات ایران که نفت و فرآورده‌های نفتی در اولویت آن قرار دارد را از بین نبرند.
پکن: بازار انرژی را بی‌ثبات نکنید
 به‌گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، وزارت بازرگانی چین اعلام کرد این کشور مخالف تحریم‌های یکجانبه امریکا علیه ایران است و مهار تولید نفت ایران تنها بی‌ثباتی بازارهای جهانی انرژی را بدتر می‌کند.سخنگوی وزارت بازرگانی چین گفت ایران و چین شرکای تجاری مهمی هستند و چین از حقوق شرکت‌های خود دفاع می‌کند.
اروپا، به دنبال ترغیب هند و چین
 رویترز گزارش می‌دهد:«اما به علت وابستگی اقتصاد ایران به صادرات نفت خام که با دلار امریکا معامله می‌شود، ایجاد کانال تجاری که اروپایی ها برای دور زدن تحریم‌های امریکا قول داده بودند، پیچیده شده و هنوز عملیاتی نشده است و شاید هرگز نتواند فروش نفت را کنترل کند.»این خبرگزاری اضافه می‌کند:«طرح دیگر این است که چین یا هند نفت ایران را بخرند.چین، خرید نفت از ایران را در ماه آوریل افزایش داده می‌گوید، با تحریم‌های یکجانبه امریکا مخالف است و از حقوق شرکت‌هایش دفاع می‌کند.». مقامات اروپایی می‌گویند که دهلی نو تمایل دارد تا برای خرید نفت ایران به اینستکس بپیوندد، اما مذاکرات به تازگی آغاز شده و پرسش‌هایی در مورد امکان پذیر بودن این موضوع وجود دارد.صنم وکیلی، محقق ارشد برنامه خاورمیانه و شمال آفریقای چاتم هوس، معتقد است: «این نشان دهنده ناتوانی اروپایی است که به چین و هند برای انجام کاری که خودشان نمی‌توانند انجام دهند، فشار می‌آوردند.»
پیش از این، فدریکا موگرینی، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا با وانگ یی، عضو شورای دولتی چین در بروکسل دیدار و در مورد خرید نفت ایران از سوی پکن گفت‌وگو کرده است.یک دیپلمات دیگر اروپایی گفت: «ایرانی‌ها می‌گویند اروپایی هایی‌ها باید کاری کنند، اما چین و روسیه چه؟ آنها کاری نکرده‌اند. چینی‌ها در چندین زمینه به علت تحریم‌های امریکا عقب کشیده‌اند.»
سفیر ایران در دهلی:هند مستقل تصمیم می‌گیرد
از سویی به گزارش ایرنا، علی چگنی در گفت‌و‌گو با روزنامه هندوستان تایمز افزود، هند براساس امنیت ملی و انرژی خود در خصوص واردات نفت تصمیم‌گیری خواهد کرد.سفیر ایران با اشاره به روابط دوجانبه ایران و هند اظهار داشت:«صادرات نفت حق ایران است و هیچ کس نمی‌تواند ما را متوقف کند.»
فوجی اویل ژاپن: هزینه واردات نفت افزایش یافت
 از سوی دیگر، به گزارش فارس به نقل از رویترز، رئیس شرکت فوجی اویل نیز می‌گوید: «تأمین نفت از منابعی به جز ایران، هزینه‌های این شرکت ماهانه 100 میلیون ین معادل 911 هزار دلار افزایش می‌یابد.»

منبع : ایران آنلاین