کد مطلب: 132403
 
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۱۶:۲۲
یک عضو پارلمان روسیه گفته است که خروج ایران از بخش‌هایی از توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵، واکنشی مستقیم به افزایش فشار از سوی آمریکا است.
 

به گزارش ایران خبر، به نقل از پایگاه اینترنتی رادیو پابلیک، لئونید اسلوتسکی، یکی از اعضای کمیته سیاست خارجی دومای روسیه روز چهارشنبه به خبرنگارها گفت که آمریکا از زمانی که دونالد ترامپ این کشور را سال گذشته از توافق هسته‌ای خارج کرد، در حال افزایش فشار بر ایران بوده است.

وی همچنین در این باره گفت: " تحریم‌های آمریکا بازگردانده شدند، (سپاه پاسداران ایران) به عنوان سازمانی تروریستی اعلام شد و همین روز گذشته جان بولتون، مشاور امنیت ملی (آمریکا) از طرف آمریکا گفت که ناوها و بمب‌افکن‌هایی به ساحل ایران اعزام خواهد شد".

اسلوتسکی معتقد است که هنوز برای حفظ توافق هسته‌ای جای امید هست و از تمامی طرف‎‌های توافق خواست که به میز مذاکره بازگردند.

به گزارش ایران خبر، در پی خروج آمریکا از برجام و تعلل مکرر اتحادیه اروپا در عمل به تعهداتش، رئیس جمهور، وزیر خارجه و شورای عالی امنیت ملی در سلسله اقدامات هماهنگی به طرف‌های دیگر برجام اعلام کردند که تعهدات ایران در قبال برجام را به شکل مرحله‌ای کاهش می‌دهند.

شورای عالی امنیت ملی کشورمان با صدور بیانیه‌ای خطاب به کشورهای عضو برجام، تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران در راستای صیانت از امنیت و منافع ملی مردم ایران و در اعمال حقوق خود مندرج در بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام، از امروز ۱۸ اردیبهشت ۹۸ برخی تعهدات خود در توافق برجام را متوقف می‌کند.

حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهور و رئیس شورای عالی امنیت ملی نیز طی نامه‌های جداگانه‌ای به سران کشورهای عضو برجام، به کشورهای باقیمانده در برجام ۶۰ روز برای اجرای تعهدات خود بویژه در حوزه‌های بانکی و نفتی فرصت داد و تاکید کرد: "در هر زمان که خواسته‌های ما تأمین شود؛ ما نیز به همان میزان اجرای مجدد تعهدات متوقف شده را از سر خواهیم گرفت، اما در غیر این صورت، جمهوری اسلامی ایران مرحله به مرحله تعهدات دیگری را متوقف خواهد کرد. "

وزیر امور خارجه کشورمان نیز در صفحه توئیتر خود نوشت: در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷، ایالات متحده از برجام خارج شد، قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت را نقض کرد و دیگران از جمله سه کشور اروپایی را برای انجام اقدام مشابه، تحت فشار قرار داد. پس از یک سال شکیبایی، ایران اجرای اقداماتی که ایالات متحده ادامه آن را غیرممکن ساخته، متوقف می‌کند. اقدامات ما در چارچوب برجام است. پنج کشور دیگر باقی مانده در برجام پنجره‌ای در حال بسته شدن برای برگرداندن اوضاع در اختیار دارند.

منبع : خبرگزاری ايسنا