کد مطلب: 131827
 
تاریخ انتشار : جمعه ۶ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۱۸:۱۷
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران گفت: امسال رهبر انقلاب در بیانات خود در خصوص فرهنگ کار و توجه به اصل کار به عنوان اقدامی فرهنگی و مضرات بیکاری توضیح دادند. ایشان فرمودند امسال سال رونق تولید است و قوام تولید به وجود کارگر وابسته است؛ ما باید ارزش کار را بیشتر بگوییم. تاکید ایشان این بود که نفس کار یک ارزش است و نه یک نیاز؛ بلکه کار در تامین نیازهای روحی انسان جایگاه رفیعی دارد و این مساله نکته مهمی بود.
 
به گزارش ایران خبر، محمد شریعتمداری در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران با اشاره به اینکه در چهارشنبه این هفته با جمعی از کارگران در محضر رهبر انقلاب حاضر بودیم، گفت:  یاد و نام و خاطره شهدای گرانقدر اسلام از صدر انقلاب مخصوصا شهدای کارگر را گرامی می‌دارم و به کارگران که ستون فقرات اقتصاد کشور هستند، تبریک عرض می‌کنم.

وی ادامه داد: جامعه کارگری قشری است که همواره در کنار مردم قرار گرفته در حالی که دشمن سعی داشت در صفوف ملت رخنه ایجاد کند کارگران در صفوف ملت بودند و نگذاشتند رخنه‌ای در این طبقه اصیل به وجود بیاید.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: امسال رهبر انقلاب در بیانات خود درخصوص فرهنگ کار و توجه به اصل کار به عنوان اقدامی فرهنگی و مضرات بیکاری توضیح دادند. ایشان فرمودند امسال سال رونق تولید است و قوام تولید به وجود کارگر وابسته است؛ ما باید ارزش کار را بیشتر بگوییم. تاکید ایشان این بود که نفس کار یک ارزش است و نه یک نیاز؛ بلکه کار در تامین نیازهای روحی انسان جایگاه رفیعی دارد و این مساله نکته مهمی بود.

وی افزود: همه پیامبران الهی علاوه بر رسالت اصلی خود همه کار و تلاش کرده‌اند؛ از نوح نبی که کار نجاری انجا می‌داد تا سایر پیامبران و پیامبر اسلام که به تجارت و دامداری مشغول بودند نشان می‌دهد در کنار سایر فعالیت‌های دیگر کار جایگاه و منزلت معنوی دارد و راه آن تکریم کارگر است. در جامعه ما باید کار و گارگر محترم شمرده شود.

وی ادامه داد: کارفرمایی که تکریم می‌شود به سمت کارآفرینی بیشتر حرکت می‌کند و کارگری که مورد تکریم قرار بگیرد عشق را با کار عجین می‌کند و وقتی کار با عشق عجین شود کار رقابتی شکل گرفته و ارزش افزوده و ثروت خلق می‌کند تا بتوانیم بگوییم مصرف کالای خارجی فی‌نفسه یک ضد ارزش است. امروز دنیا، دنیای رقابت است و اگر بخواهیم از این فرصت استفاده کنیم باید برنامه‌های روشنی داشته باشیم.

شریعتمداری گفت: البته زیربنا و اصل همان برنامه اول است اما در حوزه مادی هم باید کارهای اساسی انجام شود. صیانت از اشتغال موجود یکی ار وضایف ما است که باید سیاست‌های حامی تولید را در عرصه مالیات مشاهده کنیم و در سال رونق تولید به آن بپردازیم. ما باید شاهد این باشیم که شورای پول و اعتبار و دولت برنامه‌های روشنی را اتخاذ کند.

شریعتمداری گفت: ما در سال رونق تولید نیازمند سیاست‌های تامین اجتماعی برای حمایت از کارگر و حمایت از تولید هستیم و هم سازمان تامین اجتماعی و هم برنامه‌های کارگری کشور در این جهت گام‌هایی را در سال ۹۸ بر خواهند داشت. در سال رونق تولید ما نیازمند بهبود هرچه بیشتر فضای کسب و کار هستیم و باید موانع را از سر راه رونق تولید برداریم. ۱۴۰۰ قانون طی سال‌های گذشته اصلاح شده و مقررات زاید برداشته شده و این کار باید با دقت بیشتری ادامه پیدا کند.

وی افزود: ما نیازمند این هستیم که در سال رونق تولید سیاست‌های تجاری مناسب اتخاذ کنیم. ۱۴۰۰ قلم کالایی که در کشور تولید می‌شد ورودش را به کشور ممنوع کردیم و این سیاست باید ادامه پیدا کند. فرصت شغلی ایرانی با تولید کالای ایرانی و خرید کالای ایرانی به‌وجود بیاید. با واردات کالاهایی که به کشور انجام می‌دهیم عملا این فرصت را در اختیار رقیب قرار می‌دهیم.

ما نباید فرصت‌های شغلی کشور را به بیگانگان تعارف کنیم و راه‌حل این موضوع پرداختن به ممنوعیت واردات در زمینه‌ کالاهایی است که ما در داخل امکان تولید آن را داریم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: مهم‌ترین رکن در موضوع رونق تولید توجه به معیشت کارگران است. ما تلاش کردیم در روزهای پایانی سال گذشته در یک سه جانبه‌گرایی بین کارگر و کارفرما و دولت تلاش کردیم تا حدودی فاصله بین حداقل سبد معیشت کارگران با حداقل دستمزد را ثابت نگه داریم. حتی نتوانستیم آن را به طور کامل رفع کنیم و از این بابت نگران هستیم و می‌خواهیم در این زمینه قدم‌های موثرتری برداشته شود.

وی ادامه داد: اگر سال رونق تولید را بخواهیم جدی بگیریم و برای حل مشکلات رونق تولید تلاش کنیم، باید به معیشت کارگران بیش از این توجه کنیم. اصل نظام مزدی باید مورد اصلاح جدی قرار بگیرد. اصلاح نظام مزدی باید به سمت ایجاد رابطه بین مزد و تلاش و مزد و سود در واحد‌های تولیدی باشد. اگر کارگران از سود واحدهای تولیدی در حد کارآفرینی که می‌کنند بهره‌مند شوند با علاقه بیشتری کار خواهند کرد. دستمزد کم عامل پریشان خاطری کارگران ماست و هم طروات را از کار و تولید می‌گیرد و هم باعث حوادث ناشی از کار در طی کار و تولید می‌شود.

شریعتمداری عنوان کرد: مالکیت کارگران در واحدهای تولیدی به جای خصوصی‌سازی به این شکلی که ما داریم انجام می‌دهیم با استفاده از مکانیزم تعاونی‌ها یکی از برنامه‌هایی است که ما در سال ۹۸ به طور جدی به آن می‌پردازیم. خصوصی‌‌سازی‌ها به معنی واگذاری کارخانجات تولیدی فقط به افرادی که آن را تبدیل به اهن‌پاره کنند و زمینش را بفروشند و مورد استفاده قرار دهند به هرترتیب باید متوقف شود و حرکت به این سمت باشد که ما بتوانیم از طریق تعاونی‌های تولیدی بخشی از سهام کارخانجات تولیدی را در خصوصی‌سازی‌ها به خود کارگران واگذار کنیم.

وی تاکید کرد: در این صورت کارگران ما این امکان را پیدا می‌کنند که با احساس مالکیت در تولید و اصل ثروت مشارکت خود را در تولید افزایش دهند و این اقداماتی است که باید انجام شود.

این عضو کابینه دولت تدبیر و امید با اشاره به موضوع مسکن‌های کارگری گفت: مسکن مهر در کشور قدم‌های خوبی را در موضوع تامین مسکن ارزان‌ قیمت برای مردم برداشت اما مسکن کارگران ما هنوز تامین نیست و ما باید حتما در یک برنامه روشن در حوزه مسکن اجتماعی بتوانیم مسکن کارگران را به عنوان یک دغدغه در  ذهن آن‌ها کم کنیم.

وی تصریح کرد: زمانی بن کارگری در اختیار کارگران قرار می‌گرفته است و امروز که ما ارز نیمایی داریم باید بتوانیم کالاهای مورد نیاز و ضروری کارگران با قیمت معادل قیمت تمام شده به اضافه سود معقول را از طریق تعاونی امکان برطرف کنیم. این تعاونی مکلف و موظف است با برقراری ارتباط با نظام توزیع ارز نیمایی در سال جاری برای ارائه کالا با قیمت‌های مناسب به طبقه کارگری کشور قدم‌های جدی‌تری بردارد و به هیچ وجه از مجموعه فعالیت‌های تعاونی در ارائه کالاها راضی نیستیم و این اتفاق باید رخ دهد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در سال رونق تولید باید توجه به مهارت افزایی کنیم. یکی از نیازمندی‌های جامعه کارگری امروز جامعه ما بالا بردن مهارت کارگران ماست. یکی از نیازمندی‌های جامعه جوان ما که از تحصیلات دانشگاهی و دانش‌آموزی خارج می‌شوند نداشتن مهارت و توجه به مهارت افزایی است. اگر ما زمانی نیازمند نهضت سوادآموزی بودیم امروز نیازمند نهضت مهارت افزایی هستیم. اگر زمانی با بی سوادی پیکار می‌کردیم امسال باید پیکار با بی‌مهارتی را آغاز کنیم.

وی ادامه داد: دولت با تهیه و تقدیم لایحه مناسب به مجلس این کار را آغاز کرد به گونه‌ای که شورای عالی آموزش فنی و حرفه‌ای در کشور به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور شکل بگیرد و ما در جلسات مختلفی که با شورای هماهنگی سران سه قوه داشتیم تقاضا کردیم که ۵۰ میلیون یورو منابع ارزی در اختیار واحدهای آموزش فنی و حرفه‌ای به افزایش مهارت کارگران شاغل و جوانان جویای کار کشور ما قرار بگیرد تا مهارت افزایی به عنوان یک مفهوم مهم مورد توجه قرار بگیرد.

شریعتمداری گفت: در سال رونق تولید ما باید مبارزه با فساد را جدی بگیریم. اگر به آن توجه نکنیم بر سر ما خراب خواهد شد. ما حتما باید در این سال در همه فعالیت‌های اقتصادی موضوع فساد ستیزی را در دستور کار قرار بدهیم. این معنا محقق نمی‌شود مگر با جوان‌گرایی نخبه گرایی. ما باید از جوانان نخبه در عرصه کار و تولید و در عرصه فعالیت‌های اجرایی دولت در سطوح مختلف کشور استفاده جدی کنیم.

وی ادامه داد: اگر به این موضوع معتقد هستیم باید به لوازم آن تن در دهیم. جوان و نخبه یعنی تحصیل کرده دانشگاهی با تجربیات متوسط. موضوع جوانان که در بیانیه گام دوم انقلاب از سوی رهبر انقلاب چند ده بار تکرار شد که امر مهمی است. ما باید مجربان و تجربه آنان را در کنار ابتکار و فناوری و نوآوری و خلاقیت و نشاط و دلیری نیروی جوان قرار دهیم تا کار را پیش ببریم و انقلاب ما و جنگ ما به همین نحو پیروز و اداره شد و امروز هم تکیه‌گاه ما باید جوانان عزیز باشند و در این زمینه باید عمل کنیم و نه اینکه شعار بدهیم.

وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی یادآور شد: ما در وزارت‌خانه در این زمینه عمل کرده‌ایم و به لوازم آن تن در خواهیم داد و شفافیت در عرصه همه فعالیت‌ها باید وجود داشته باشد یعنی آنچه که مردم باید بدانند بجز مسائل امنیتی باید شفافیت کامل وجود داشته باشد و همه باید در جریان قرار بگیرند و اینطوری رونق تولید اتفاق می‌افتد و مردم دلگرم می‌شوند و اعتماد عمومی و سرمایه‌های اجتماعی رشد پیدا می‌کنند. به هیچ دلیلی نباید هیچ‌ بهانه‌ای را برای جلوگیری از توسعه شفافیت در کلیه فعالیت‌های اقتصادی کشور پذیرفت. باید به سمت شفافیت حرکت کرد.

وی با اشاره به برنامه‌های دولت در زمینه اشتغال تاکید کرد: در تخصیص منابع اعتباری اشتغال پایدار روستایی با کسب اجازه از رهبر معظم انقلاب و برداشت یک و نیم میلیارد دلار از منابع صندوق ذخیره ارزی ۷۵۰ میلیون دلار به میزان هفت هزار میلیارد تومان در اکثر روستاها و بخش‌های زیر ده هزار نفر کشور برای فعالیت‌های تولیدی به مردم شریف تقدیم شده و ۱۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان دیگر آن در سال جاری تخصیص داده خواهد شد تا کار و اشتغال در مراکز مهم توسعه‌ای کشور که روستاها و بخش‌های زیر ده‌هزار نفر هستند با نرخ ارزان وام به وجود بیاید.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم با تغییراتی که در مجموعه کشور به وجود آمده امنیت سرمایه‌گذاری و نظام روشنی که ریاست محترم قوه قضائیه هم در دوره قبل و هم در این دوره توسط آقای رئیسی در موضوع امنیت سرمایه‌گذاری و حمایت از تولید داشتند ما را کمک کند .

شریعتمداری گفت: توجه امسال ما به موضوع اشتغال پایدار، توجه به اشتغال دانش‌بنیان و اشتغال جوانان که دارای طرح‌های ویژه اقتصادی هستند، است.  همچنین حرکت به سمت استفاده از ظرفیت زنان سرپرست خانور برای تامین معیشت خانواده و نیازهای کشور در دستور کار ماست.

وی درپایان بار دیگر هفته کار و کارگر را تبریک گفت و اظهار داشت: جامعه ایران باید جامعه حامی تولید باشد. کشوری که رهبر معظم انقلاب آن را کشوری با محوریت تولید تعریف کرده‌اند قطعا شکست ناپذیر است و هرچه نظام سلطه تلاش کند این ملت موفق‌تر در صیانت از اصول و ارزش‌های خودش پافشاری خواهد کرد و ما یکپارچه‌تر با وحدت بیشتر این مسیر را که تعیین فرموده‌اند طی خواهیم کرد./ ایلنا

منبع : ایران آنلاین