کد مطلب: 131642
 
تاریخ انتشار : سه شنبه ۳ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۰۹:۱۱
وقتی انسان بالغی می‌میرد خیلی چیزها با او از بین می‌رود اما زمانی که کودکی می‌میرد همه چیز به پایان می‌رسد. بادبادک‌ها تمام می‌شوند. کوچه‌ها و خانه‌ها از شور و حال و صدا خالی می‌شود. "کسی پروانه‌ها را دنبال نمی‌کند1 ".
 
به گزارش ایران خبر، ---
---
 کسی از شیشه پشتی ماشین به هیچ‌کس نگاه نمی‌کند و موهایش را از پنجره به دست نوازشگر باد نمی‌دهد. بادکنک‌ها آسمان را رنگ‌آمیزی نمی‌کنند. بازی خاله‌بازی شکل نمی‌گیرد و کسی به میهمانی کودکان با ظرف‌های خالی و اسباب‌بازی دعوت نمی‌شود. دست‌ها به النگوها نمی‌رسند. لاک‌های رنگی ناخن‌ها را زیبا نمی‌کنند. لباس‌های مدرسه تمیز نگاه داشته نمی‌شوند. "آب‌نبات‌ها پلاسیده می‌شوند2".
 بستنی‌ها به دنیا نمی‌آیند. پله‌ها به سرسره‌ها نمی‌رسند، تاب‌ها کنده می‌شوند و بر زمین می‌خورند. قاب‌ها خالی می‌مانند و "عکسی در آنها زمان را رام نمی‌کند3".
 پای پنجره‌ها صدای سوت نمی‌آید و کسی، کس دیگر را به بازی دعوت نمی‌کند. بر بخار پنجره‌ها نام هیچ‌کس نوشته نمی‌شود. گونه‌ها رنگ نمی‌گیرند و دل‌ها به تپش نمی‌افتند. نامه‌ها و پیام‌ها رازهای پنهان ولی آشکار را حمل نمی‌کنند. گفت‌وگوهای طولانی، بر فراز ترس و امید با کلمات معصومانه عشق را نمایندگی نمی‌کنند. کسی به دیگری عشوه نخواهد فروخت و درحالی که به او می‌اندیشد بی‌اعتنایی نخواهد کرد. نیازهای گیاهی تبدیل به گفت‌وگو با مادران نخواهد شد و پدران و مادران به‌دنبال کلمات نجیب برای پاسخ دادن به سؤالات نباتی و غریزی آنان نخواهند گشت. کشف‌های کهنه به شکلی بدیع از زبان پاک و مشتاقانه و اندیشمندانه نوجوانان بیرون نخواهد آمد. زمان‌های کوتاه دیدار و خواستگاری تبدیل به ساعت‌ها گفت‌وگو نخواهد شد. بازار از چشم‌های زلال و پرامید جوانان خالی می‌شود و طلاها و زیورها در انتظاری بی‌حاصل و طولانی پوسیده می‌شوند و نوازنده‌ها در شب‌های عروسی اندام‌ها را به رقص درنمی‌آورند. بوی غذا بلند نمی‌شود. کوچه‌ها بی‌خوابی نمی‌کشند و افسرده می‌شوند. معرفت جسم تجربه نمی‌شود. باغ‌ها از دست‌های در دست هم خالی می‌شوند. گل‌ها چیده و تقدیم نمی‌شوند. رؤیاها برای فرداها شکل نمی‌گیرند. شکم‌ها ضربه‌های ناگهانی کودکی را تجربه نخواهد کرد. کسی به‌دنبال نام نخواهد بود. لحاف‌ها و رختخواب‌ها گلدوزی نخواهند شد. جغجغه‌ها به سکوتی ابدی خواهند رفت. کسی دست روی شکم بالا آمده در برابر آیینه زیبایی خود را بازتعریف نخواهد کرد. صدای آرام "قدم‌های کودک، شهر زخمی را تیمار نخواهد کرد4".
 زنگ‌های پایان کلاس به صدا درنخواهد آمد. مادران و پدران در مقابل در، انتظار نخواهند کشید و کیف‌های تحصیلی را از دوش آنان برنخواهند داشت. دیکته‌ها گفته نخواهد شد. نقاشی‌ها کشیده نخواهند شد و مدادهای رنگی به سیاره‌ای دیگر کوچ خواهند کرد. شب‌ها زنده نخواهند بود و کسی نگران تب بالا و سرما و گرمای فرزندان نخواهد بود و آدم‌برفی‌ها از خاطره‌ها محو خواهند شد. مرگ یک کودک، مرگ دیروز و امروز و فرداست، مرگ همه چیز است. مرگ کودک، مرگ زندگی و زمین است. کسی که کودکی را در آغوش می‌گیرد، سیاره‌ای را در آغوش گرفته است. فردا را در آغوش گرفته است. کسی که کودکی را در آغوش گرفته است، پدر و مادر خویش را در آغوش گرفته است. زیباترین مرگ، مرگ برای زندگیست برای کودکان است برای آینده است. زیبایی همیشه شادی‌آور نیست. زیبایی گاه بسیار تلخ و مهیب است مانند همین عکس.
 آه، تا کجا رفت شکارچی چالاک سنجاقک‌ها (هایکوی ژاپنی)
 بگذارید بچه‌ها زنده بمانند تا بتوانند آب‌نبات بخورند (ناظم حکمت)
 در قهوه‌خانه‌ای در قفقاز پیرمردی به آندره تارکوفسکی فیلمساز می‌گوید چرا زمان را در عکس‌ها و فیلم‌ها اسیر می‌کنی؟!
 وقتی که شهر از بوی باروت سرگیجه گرفته است تنها صدای کفش کودک است که آن را تیمار می‌کند. (غلامحسین نصیری پور)
 
پی نوشت: 
پس از فتح شهر حلبچه توسط ایران و به بهانه کمک کردها به ایرانی ها، صدام دستور حمله شیمیایی به این شهر را در 16 مارس 1988 صادر کرد. در این حمله 5هزار کرد عمدتاً غیرنظامی شهید شدند.
 
---
فنون باستانی توسط شکارچیان درهیمالیا برای استخراج عسل از بزرگترین کندوهای زنبورعسل در جهان، مورد استفاده قرار می‌گیرد. این موضوع در نقاشی‌های 12 هزار ساله غارها نیز توصیف شده است. شکارچیان عسل به ارتفاع 30 متر (100 فوت) یا بیشتر با نردبان «بامبو» صعود می‌کنند تا عسل را از یک شانه بزرگ که در زیر لبه‌های صخره‌ای قرار دارد، استخراج کنند. شیوه‌ای که این زنبورها برای شانه هایشان ساخته‌اند باعث می‌شود تا مقادیر زیادی عسل براحتی در دسترس انسان قرار نگیرد. روش‌های استخراج شگفت انگیز عسل هیمالیا به احتمال زیاد تغییر نخواهد کرد؛ زیرا براحتی نمی‌توان به کندوها دسترسی پیدا کرد.
عکس: Eric Valli
 
---
 
در 28 آوریل سال 1988، هواپیمای بوئینگ 737- 200«آلوها» که در ارتفاع 7 هزار متری (24000 فوت) در جزیره «مائویی» در مجمع الجزایر هاوایی در اقیانوس آرام پرواز می‌کرد، به‌طور ناگهانی بدنه قسمت کابین خلبان آن متلاشی شد. خوشبختانه خلبان با مهارت هرچه تمام توانست هواپیما را به سلامت فرود بیاورد و تنها 69 نفر از 95 مسافر آن دچار صدمات سطحی شدند. تحقیقات بعدی نشان داد که فرسودگی فلز در بوئینگ 737 موجب متلاشی شدن بدنه آن شده است. طی ماه‌های بعد از این حادثه، تعدادی از تغییرات در قانون صنعت هواپیما، شامل الزامات بازرسی برای هواپیماهای قدیمی، صورت گرفت.
منبع: Robert Nichols/ Black Star/ Colorific!/ London
 
---
 در دسامبر سال 1987، 4 کارگر فلسطینی اهل غزه زیر چرخ‌های یک کامیون اسرائیلی کشته شدند و این حادثه منجربه شروع دوباره قیام فلسطینی‌ها علیه رژیم غاصب اسرائیل در نوار غزه شد. شایعات حاکی از آن بود که این حادثه یک تصادف معمولی نبود و در مراسم خاکسپاری این کارگران، تظاهرات خشونت‌آمیز رخ داد و به اصطلاح «انتفاضه» شکل گرفت. در 6 سال بعد این وضعیت ادامه یافت؛ زیرا فلسطینی‌های جوان در سرزمین‌های اشغالی با کوکتل مولوتف و سنگ به طرف نیروهای امنیتی اسرائیل حمله می‌کردند و در جواب اسرائیلی‌ها نیز با گلوله‌های پلاستیکی و گاهی اوقات با گلوله جنگی به آنان پاسخ داده و منجر به کشته شدن آنان می‌شدند. انتفاضه فلسطینیان پس از این سال باز هم ادامه یافت و مردم مظلوم این سرزمین همچنان در قالب این جنبش ، با اشغالگران مقابله می کنند .
منبع: Tom Stoddart/ IPG/ London
 
---
انتقاد داخلی و بین‌المللی از اشغال افغانستان توسط شوروی و افزایش هزینه‌های اقتصادی جنگی که به ظاهر پیروزی نداشت، همه گیر شد. این جنگ که مرگ 15 هزار سرباز شوروی را در پی داشت، در نهایت باعث شد تا «میخائیل گورباچف» دستور خروج نیروهای کشورش از افغانستان را در سال 1987، صادر کند. موافقتنامه‌های صلح در آوریل سال 1988 امضا شد و آخرین سربازان شوروی سابق در سال 1989 افغانستان را ترک کردند. پایان دخالت شوروی در افغانستان، اعتبار بیشتری برای اصلاحاتی که گورباچف برای سیاست داخلی و خارجی شوروی در مقابل سیاست‌های امریکا در پیش گرفته بود ، تقویت کرد.
منبع: Les Stone/ Corbis Sygma
 
---
 خانواده‌ای عزادار پس از وقوع زلزله 6.9 ریشتری در «لنیناکان» ارمنستان، در انتظار شنیدن اخباری در مورد سرنوشت عزیزان خود هستند. این حادثه که در هفتم دسامبر سال 1988 رخ داد، منجر به مرگ 25 هزار نفرشد.همچنین 15 هزار نفر زخمی و نیم میلیون نفر بی‌خانمان شدند.
عکس: Peter Turnley
 
---
 از فراز  یک هلیکوپتر نیروی دریایی سلطنتی انگلستان، بازی دلفین‌هایی که در کنار زیردریایی در ورودی به تنگه «جبل الطارق» بازی می‌کنند، ثبت شده است. تعداد این دلفین‌ها به قدری زیاد است که زیردریایی را احاطه کرده‌اند.
عکس: Christopher North
 
---
در جریان برگزاری نمایش هوایی در پایگاه نیروی هوایی «رامستین» امریکا، یکی از هواپیماها منفجر شد و سقوط کرد و منجر به مرگ 67 تماشاگر و 4 خلبان شد. همچنین در این حادثه که بدترین فاجعه هوایی در نوع خود در تاریخ بود، 346تماشاگر بر اثر انفجار و آتش‌سوزی بشدت آسیب دیدند.
عکس: Martin Füger

 

منبع : ایران آنلاین