کد مطلب: 131322
 
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۷ فروردين ۱۳۹۸ ساعت ۰۹:۰۰
این عکس یادآور ماراتن 10 ساله است؛ یادآور وجود بیش از 7400 موشک دوربرد و میان‌برد با کلاهک اتمی در اروپا و امریکا؛ مسابقه‌ای که از سال‌ها قبل شروع شده بود و در سال 1977 و بعد از راه‌اندازی سامانه جدید موشک‌های RSD10 شوروی به اوج خود رسید.
 
به گزارش ایران خبر،
---
---
 در این سال، با سخنان «هلموت اشمیت» صدراعظم آلمان، ناتو و همپیمانانش زیر فشار قرار گرفتند تا در جهت مقابله و دستیابی به موشک‌های میان‌برد و دوربرد جدیدی اقدام نمایند. این روند می‌رفت تا اروپا و قسمتی از آسیا را درگیر افزایش پایگاه های پرتاب موشک‌های حامل کلاهک اتمی نماید؛ سایه رقابتی شوم بین هم‌پیمانان ناتو و ورشو که نارضایتی مردم اروپا از گسترش جنگ‌افزارهای امریکایی و روسی در اروپا را در پی داشت.
عکس لحظه موافقت و امضای تفاهمنامه‌ای را نشان می‌دهد که نطفه آن در سال 1977 بسته شد و تا سال 1983 ادامه یافت، زمانی که امریکا در آلمان اقدام به ساخت سکوی موشک «برسینگ 2» کرد و همین مسأله باعث توقف گفت‌و‌گوها به مدت دوسال شد، سرانجام با کمک و وساطت خانم «تاچر» نخست‌وزیر وقت انگلستان گفت‌و‌گوها بر سرکاهش و منع استقرار سامانه موشکی از سر گرفته شد و دور جدید از اوایل سال 1986 مجدداً آغاز گردید. سرانجام در 8 دسامبر سال 1987 با امضای توافقنامه‌ای که رسماً توسط «رونالد ریگان» و «میخائیل گورباچف» رهبران امریکا و شوروی امضا شد، این مسأله به پایان رسید و دریچه دوربین این لحظه تاریخی را روی کاغذی سفید به ثبت رساند. آنچه این عکس را ممتاز از سایر تصاویر می‌نماید زاویه دوربین و پیامی است که در عکس نشان داده می‌شود. خوشحالی دو رهبری که خود به وجود آورنده این چالش بودند و احساس پیروزی «گورباچف» در این مذاکرات، نحوه دست دادن و فرم بدن «گورباچف» که «ریگان» را به طرف خود می‌کشد، بیانگر هوشیاری گورباچف و انتخاب لحظه قطعی توسط عکاس این رخداد است.در آن سال‌ها اتحاد جماهیر شوروی درگیر مسائل گوناگون سیاسی و مشکلات درونی و اقتصادی بود؛ جنگ طولانی مدت در افغانستان زمزمه‌های نارضایتی اعضای اتحاد جماهیر شوروی، از جمله روشنفکران روسیه را نسبت به مسائل اقتصادی و ساختار داخلی و از همه مهم‌تر معضل هزینه نظامی شوروی برای ادامه حضور و شرکت در رقابت‌های تسلیحاتی را به‌دنبال داشت.امضای این تفاهمنامه، ادامه برنامه جنگ ستارگان امریکا را منتفی یا حداقل برای مدت زمانی طولانی به تعویق می‌انداخت و این فرصتی بود در جهت کاهش هزینه‌های نظامی شوروی و نیز در جهت رونق تکنولوژی در این اتحادیه بود.انعطاف‌پذیری بیشتر «گورباچف» در این مذاکرات باعث به وجود آمدن فرصت‌های جدیدی شد تا از هزینه‌های نظامی کاسته شود و این امر باعث شد تا مرحله جدید مسابقه تسلیحاتی کنار گذاشته شود. از طرفی این موضوع حمایت افکار عمومی اروپاییان را نیز به همراه داشت، تا جایی که جایگاه «گورباچف» را در حد یک رهبر جهانی ارتقا داد و نشان داد که او قابلیت پاسخگویی به مشکلات جهانی را دارد.در ادامه روند مذاکرات «گورباچف» با شناخت حساسیت جوامع جهانی نسبت به حقوق بشر در یک حرکت ماجراجویانه دستور داد، تا به تبعید «ساخاروف» فیزیکدان معروف شوروی در سال 1986 پایان داده شود.  تلاش‌های مستمر «گورباچف» در نهایت منجر به پایان دوران حاکمیت مشت آهنین در شوروی شد و این کشور چهار سال بعد یعنی در سال 1991 متحول شد. هرچند در همین سال بیش از 2هزار و 692 جنگ‌افزار اتمی از هر دو کشور نابود شد. این عکس مرا به یاد دوران پرتنش ده ساله انداخت.به امید روزی که انسان دوست انسان باشد.
 
---
مادری به سپر پلیس ضد شورش در یک ایستگاه رأی‌گیری در کره جنوبی چسبیده است. پسر او یکی از هزاران تظاهرکننده ای بود که دستگیر شدند، زیرا تلاش کردند ثابت کنند، در انتخابات ریاست جمهوری در روز 15 دسامبر سال 1987 که به نفع نامزد دولت تمام شد، تقلب شده است.
عکس: Anthony Suau
---
در جریان شورش در محوطه دانشگاهی در <سئول> پایتخت کره جنوبی، تظاهر‌کننده‌ای با یک میله آهنی با پلیس ضد شورش مقابله می‌کند. افراد پلیس سعی کردند، خود را از سنگ‌هایی که دانشجویان عصبانی به طرف آنان پرتاب می‌کردند، محافظت کنند. این اعتراض در جریان مراسم یادبود «هان یول»، دانشجویی که در برخورد با قطعات متلاشی شده از یک بمب گاز اشک‌آور کشته شد، برگزار شد.
عکس: Myoung Jin Go
---
در انبار خانه‌ای که توسط نیروی هوایی ارتش افغانستان بمباران شد، اجساد مادری به همراه دو فرزندش در کنار هم پیدا شد. آنان قربانیان جنگ چریکی بودند که در افغانستان ادامه یافت.
عکس: Radek Sikorski
---
تصویری از فیلم صامت «بارش باران از لوله شیلنگ» یکی از مجموعه فیلم‌های صامت «اریک سایکس» کمدین معروف انگلیسی که خود در آن ایفای نقش می‌کند (نفردوم از سمت چپ) دیده می‌شود. این صحنه در یک روز تابستانی بدون ابر گرفته شده است.
عکس: David Graves
---
کودکانی که در خیابان‌های شهرهای امریکای لاتین زندگی می‌کردند، شاید غم‌انگیزترین قربانیان مشکلات اقتصادی این منطقه در دهه 1980 بودند. تعداد زیادی از جوانان به لایه‌های زیرزمینی شهر و جرایمی چون قاچاق مواد مخدر، فحشا و درگیری با باندهای تبهکاری پیوستند و تا پایان دهه، تهدیدات انواع بیماری، بویژه ایدز نیز به بدبختی آنان افزوده شد. برخوردهای تکان دهنده و وحشیانه پلیس در برابر کودکان خیابانی در شهرهای بزرگ به عادت تبدیل شد. طبقات متوسط و بالاتر جامعه اغلب این اعمال خشونت‌آمیز را تأیید و پلیس را تشویق می‌کردند. به‌دنبال این مسأله، سازمان‌های بین‌المللی غیردولتی در غرب اروپا و امریکای‌شمالی شکل گرفت، تا به وضعیت کودکان خیابانی رسیدگی کنند.
منبع: Claus Meyer/ Black Star/ Colorific!/ London
---
قربانیان «تالیدومید» یاد گرفته‌اند که با معلولیت خود زندگی کنند. در دهه 1960، «تالیدومید» به‌عنوان یک داروی اعجاب انگیز، برای بسیاری از زنان بریتانیایی بارداری به ارمغان آورد، اما در عوض نوزادانی معلول متولد شدند. شرکت داروسازی گروننتال آلمان پس از 50 سال از قربانیان و خانواده‌های آنان برای تولید چنین دارویی عذرخواهی کرد. تصویر، مراسم ازدواج یکی از قربانیان تالیدومید در سال 1987 را نشان می‌دهد.
عکس: Christopher Steele-Perkins
---
تا اواسط دهه 1980، گروه‌های مختلف «کنترا» در کشور نیکاراگوئه، که حدود 15 هزار نیرو داشتند، به‌عنوان «مبارزان آزادی» توسط سازمان‌های راستگرا و سیاستمداران ایالات متحده مورد حمایت قرار گرفت. به دنبال گزارش‌هایی مبنی بر نقض حقوق بشر توسط اعضای این گروه‌ها که از سوی امریکا مورد حمایت بودند، رسوایی‌هایی به وجود آمد. برنامه صلح‌آمیز امریکای مرکزی به رهبری «اسکار آریاس»، رئیس جمهوری کاستاریکا در سال 1987، منجر به آتش‌بس شد و زمینه را برای برگزاری انتخابات دموکراتیک در سال 1990 مهیا کرد.
منبع: J.B. Diederich/ Con tact Press Images
---
«کلاوس باربی» که در طول جنگ دوم جهانی و اشغال فرانسه توسط نازی‌ها، رئیس گشتاپو در «لیون» فرانسه بود ، در سال 1987 توسط دادگاهی در این کشور به خاطر جرایم علیه بشریت، محکوم شد. پس از جنگ، «باربی» که برای اداره اطلاعات ارتش ایالات متحده کار می‌کرد به کمک آنها به بولیوی فراری داده شدکه بعدها مقامات امریکایی به‌خاطر انجام این کار، از کشور فرانسه عذرخواهی کردند. وی که در بولیوی با اسم مستعار «کلاوس آلتمن» زندگی می‌کرد، در نهایت در سال 1983 توسط مقامات فرانسه در «گویان» دستگیر و به «لیون» فرانسه فرستاده شد تا محاکمه شود.
منبع: Corbis Sygma

 

منبع : ایران آنلاین