کد مطلب: 131162
 
تاریخ انتشار : جمعه ۲۳ فروردين ۱۳۹۸ ساعت ۱۶:۰۷
منابع آگاه در اوپک می‌گویند اگر عرضه نفت ایران و ونزوئلا کاهش بیشتری یافته و روند افزایشی قیمت‌ها ادامه پیدا کند، این گروه ممکن است تولیدش را بالا ببرد.
 

به گزارش ایران خبر، تولید نفت ونزوئلا به دلیل تحریم‌های آمریکا به پایین یک میلیون بشکه در روز سقوط کرده است. عرضه ایران نیز در ماه مه در صورت تشدید تحریم‌های آمریکا، ممکن است دچار کاهش شود.

کاهش تولید داوطلبانه اوپک و تحریم‌های آمریکا امسال قیمت‌های نفت را ۳۲ درصد بالا برده و به ۷۲ دلار در هر بشکه رسانده و باعث فشار دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا بر اوپک برای تسهیل محدودیت‌های عرضه شده است. اوپک اعلام کرده که محدودیت عرضه باید حفظ شود اما این موضع اکنون ملایم‌تر شده است.

یک منبع آگاه در اوپک به رویترز گفت: اگر افت چشمگیری در عرضه روی دهد و نفت به ۸۵ دلار صعود کند، ممکن است اوپک تولیدش را افزایش دهد.

دورنمای بازار مبهم مانده و به تصمیم واشنگتن در خصوص تحریم‌های نفتی علیه ایران و ونزوئلا بستگی دارد.

اوپک و متحدانش شامل روسیه که به گروه اوپک پلاس معروف هستند، از اول ژانویه عرضه خود را به مدت شش ماه به میزان ۱.۲ میلیون بشکه در روز محدود کرده‌اند. این تولیدکنندگان در روزهای ۲۵ و ۲۶ ژوئن برای تصمیم‌گیری درباره سیاست تولید خود دیدار خواهند کرد.

یک مقام روسی هفته جاری اظهار کرد که مسکو می‌خواهد نفت بیشتری تولید کند. به نظر می‌رسد هدف از این اظهارات آماده کردن بازار برای پایان محدودیت‌های تولید است. اما ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه موضع ملایم‌تری نشان داده است.

یک منبع آگاه دیگر در اوپک اظهار کرد: تولیدکنندگان اگر کاهش بیشتر تولید ایران و ونزوئلا و صعود نفت به بالای ۸۰ دلار در هر بشکه را مشاهده کنند، ممکن است نفت بیشتری تولید کنند.

سومین منبع آگاه در اوپک نیز چشم‌انداز تغییر توافق کاهش تولید در ژوئن به دلیل افت تولید ایران و ونزوئلا و نوسان تولید لیبی را مطرح کرد.

طبق گزارش ماهانه اوپک، ونزوئلا در مارس ۹۶۰ هزار بشکه در روز نفت تولید کرد که حدود ۵۰۰ هزار بشکه در روز کمتر از فوریه بود. آژانس بین‌المللی انرژی آمار تولید نفت ونزوئلا در مارس را از این هم کمتر برآورد کرده و نسبت به کاهش بیشتر تولید این کشور هشدار داد.

آنچه که تأثیر کاهش تولید غیرداوطلبانه را تشدید کرده، کاهش بیشتر از حد توافق تولید از سوی عربستان سعودی بوده است.

یک منبع آگاه دیگر در اوپک گفت: این بحث مطرح است که آیا اوپک باید به تنهایی به کاهش تولید ادامه دهد یا برای همراه نگه داشتن روسیه، توافق کاهش تولید را به مدت سه ماه تمدید کند یا در صورت افزایش بیشتر قیمت‌ها، تولیدش را بالاتر ببرد.

منبع : خبرگزاری ايسنا