کد مطلب: 128645
 
تاریخ انتشار : يکشنبه ۵ اسفند ۱۳۹۷ ساعت ۱۵:۲۲
شبکه سی‌ان‌ان با پرداختن به استراتژی دولت ترامپ برای "حمله به ایران از طریق فضای مجازی" گزارش داد که این روش یک دو دستگی در وزارت امورخارجه آمریکا ایجاد کرده است.
 
به گزارش ایران خبر، به نقل از شبکه سی‌ان‌ان، زمانی‌که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا یک توئیت مشابه پوستر سریال "بازی تاج و تخت" منتشر کرد، بسیاری را در وزارت امور خارجه آمریکا متحیر کرد. وی در این پیام توئیتری خطاب به ایران نوشته بود: تحریم‌ها می‌آیند.
این توئیت پیشنهاد عده‌ای از گماشتگان سیاسی ترامپ در وزارت امورخارجه آمریکا بود اما دیپلمات‌های کهنه‌کار بسیار دیگری را در این وزارتخانه ناخرسند کرده بود. همچنان که لفاظی‌ها علیه تهران افزایش می‌یابد یک دو دستگی در وزارت امورخارجه آمریکا میان مقامات سیاسی که خواهان تشدید این رویه هستند و دیپلمات‌های کهنه‌کاری که تاکید دارند این استراتژی غیر سازنده و بی‌نتیجه است، ایجاد شده است.
سی‌ان‌ان با اشاره به چند مورد دیگر از پیام‌های توئیتری مقامات آمریکایی علیه جمهوری اسلامی گزارش داد: استفاده از فضای مجازی برای حمله به تهران به مشخصه سیاست دولت ترامپ درقبال ایران تبدیل شده است.
سی‌ان‌ان می‌نویسد: انتشار توئیت "تحریم‌ها می‌آیند" از سوی ترامپ توجه جهان را نیز به خود جلب کرد و تیتر برخی رسانه‌ها را به خود اختصاص داد. رئیس جمهور ترامپ به شدت تحت تأثیر این پوستر قرار گرفته بود تا حدی که در جریان اولین جلسه کابینه در سال جدید، این پوستر جلوی چشمانش روی میز قرار داشت.
به گزارش سی‌ان‌ان، دیپلمات‌های با سابقه درباره ایده این توئیت از رهبری سیاسی در وزارت امورخارجه شنیده بودند. عده‌ای از مقام‌های این وزارت‌خانه بر این باور بودند که ارائه یک نمایش پرهیجان از تحریم‌هایی که قرار است علیه ایران اعمال شوند، توجه مردم را به خود جلب خواهد کرد. ابتدا مقامات کهنه‌کار با این استدلال مخالفت کردند و می‌گفتند که این روش جدیت سیاست مورد نظر را زیر سوال خواهد بود. یک دیپلمات باسابقه در این باره اظهار داشت: این پوستر، احمقانه‌تر از هر چیز دیگری به نظر می‌رسید.
اما گماشتگان سیاسی ترامپ پوستر را به کاخ سفید فرستادند. باورشان این بود که اگر وزارت امورخارجه از آن استفاده نکند، رئیس‌جمهور احتمالاً از آن استفاده خواهد کرد. ایده‌شان کارساز بود و رئیس جمهور عاشق آن شد. این پوستر در واقع، شکافی ادامه‌دار میان دیپلمات‌های با سابقه در وزارت امورخارجه آمریکا و گماشتگان سیاسی ترامپ ایجاد کرد.
یکی از این گماشتگان سیاسی تصریح کرد: اگر کسی به حرفمان گوش نکند، فایده‌ای ندارد. ما نیاز به چیزی داریم که به برخی تلنگر بزند و آنها را از خوش‌خیالی بیرون بیاورد. اگر نتوانیم توجه مردم را جلب کنیم، بنابراین، سیاستمان را انتقال نداده‌ایم.
پوستر سریال بازی تاج و تخت از نظر دولت ترامپ بسیار موفقیت‌آمیز جلوه کرد زیرا در انتخابات میان دوره‌ای نیز رخنه کرد و مخاطب داخلی داشت. ترس دیپلمات‌های کهنه‌کار این است که روش استفاده از فضای مجازی در حقیقت سیاست دولت را تقویت نمی‌کند، بلکه حتی یک سیاست کاملاً جدی را تضعیف می‌کند.
یک مقام وزارت امورخارجه آمریکا که روی مسائل ایران کار کرده است، گفت: من متوجه نمی‌شوم چگونه این روش مؤثر خواهد بود. نگرانی من این است که در نهایت موجب غفلت از سیاستی شود که گفته‌ایم در پیش می‌گیریم؛ اینکه می‌خواهیم فشارها را بر ایران افزایش دهیم تا به توافقی جامع برسیم. به نظر می‌آید این ایده‌ها بیشتر برای مخاطبان داخلی هستند و تغییری در محاسبات ایران درباره همکاری با ما برای رسیدن به توافقی جدید ایجاد نخواهند کرد.
یک سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا این انتقادها را رد کرد و گفت: راهبرد رسانه‌ای وزارت امورخارجه درخصوص ایران در راستای سیاست کلی دولت ترامپ مبنی بر این است که فشار حداکثری بر ایران وارد آوریم تا این کشور در رفتارهای مخرب خود تغییر دهد و از مردم این کشور حمایت کنیم.
سی‌ان‌ان در بخش دیگری از گزارش خود آورده است: دولت ترامپ تاکید می‌کند که هدف از استفاده از فضای مجازی رسیدن به مردم ایران است اما در بسیاری از موارد نیز این اقدامات در همان ابتدا شکست خورده‌اند.
منبع : خبرگزاری ايسنا